Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş grip kulak agrisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62138
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 19:40

Konu: Ateş grip kulak agrisi
Mesajı Yazan: Evlatkokusu
Konu: Ateş grip kulak agrisi
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2019 Saat 06:46
merhabalar hocam kızım 2 yaşında 13 kilo 10 gündür gribi soracağım Bir defa kusma 4 gün günde 1 defa olmakla beraber çok kötü kokulu sıvı sulu kaka yanında gribinde eksik eşlik etti iki üç günde hafif ateşi vardı az önce uykusundan uyandı fena bir ağlama kulağına dokunuyor 50 ettirmiyor bize iliadinn Damla başladım hemen dolven verdim hocam ağrısı olduğu için bu öksürük zaten hiç geçmedi hocam 10 gündür yoğun kıvamlı olmaya başladı burun akıntısı yeşile döndü su gibi akıyordu o da durdu yeşile döndü hatta gece uykusunda yattığında hiç nefes alamıyordu bayağı doluydu sinüslerin ama Ateş yapmamıştı 10 gün öncedomuz gribi demiştiniz Hocam daha onu atlatamadan doğru düzgün üstüne bir de kulak ağrısı grip ile birlikte ne kullanmam öğrendin önerirsiniz baca ağzı kokuyor dibinde pas yok sadece Ateş ve ağız kokusu var kötü bir koku Allah'a emanet olun sevgiler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2019 Saat 19:10
Yeni bir Grip basliyor olabilir.. 
akintiyi bakin.. Su gibi ise, yeni Grip basliyordur.
Bally kivaminda, sari-yesil ise, eski gribin sonuna yaklastiniz demektir. 
Griple ilgili yazilari iyi okuyun.

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2019 Saat 19:42
Hocam öksürüğü geçmişti neredeyse Hani günde birkaç sefer oluyordu şimdi aşırı derecede 56 saniyede bir kuru kuru öksürüyorh balgam it çıkartamıyor Hocam dün gece ateşlenmişti bu saate kadar ateşi olmadıbal limon veriyorum ama öksürük beni korkutuyor hocam yani ben size sormaktan bıktım siz bana cevap vermekten bıktınız ama hocam yani bazılarına göre evhamlı da göründüm artık ama ben ne yapacağımı bilmiyorum inan ki başıboş bırakılan bir anne asla değilim kreşe giden abimiz var o en ufak bir şeyden hasta oluyor buna getiriyor bu kolay toparlanamıyor şu an bildiğiniz astım krizi gibi dün gece inanın nefes alıyor burnundan düdük sesi geliyor kızıma bildiğiniz düdük sesi geliyor ıslık sesi burunlu kapatıyorum ağzından da böyle hafif böyle sesler geliyor öğlenleyin de oyun oynarken bebeklerin saçını almış Kendi tokalarından takmış tokaları topladım hepsi eşleşti bir tanesini bulamadım içime şüphesi düştü 2 santim çapında 1 santim genişliğinde altı Demir kargaz gibi böyle arkadan açılantokanın teki yok ama onu yerde bulmadım kutusunun içindeyken baktım tekini bulamadım ondan beridir de aşırı öksürüyor bilmiyorum tesadüf mü Allah korusun nefesine kaç saol aşırı öksürüyor olurdu Ben ise derdim o zaman öksürüğü yoktu akşam oldu bu öksürük hoca N1 öksürme N1 öğürme hiçbir şey yaşamadı akşam olunca bu sefer içime şüphe düştü acaba onu yutmuş olabilir mi diye hatta onu Özel derste sormuştum hoca ama cevap gelmemişti İnşallah bizim öksürüğünüz birime bağlıdır hoca yemek borusuna gitse büyük abdestle atar Allah'ın izniyle inşallah sizin yazılarınız land okuduğum kadarıylatokgaz çıkarabiliyor büyük abdestini yapabiliyor sıkıntısı yok Benim korkum nefesine kaçırması da mı olacak o kadarcık bir parça nefes borusuna kaçtı Allah korusun çocuk bog olur herhalde Çünkü siz diyorsunuz pirinç tanesini yarısı kadar bile bir parça kaçsa ciğer büyük tepki verir diye öyle hiç öksürük öksürük hiçbir şey olmadı akşam sadece öksürüğü çok kötü bir şekilde başladı hapşırık burun akıntısı öksürük biricny başlayacağım hocam üç dört gün

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 09:51
Hocam kızım sabahtan beri bu 4. Oluyor öyle böyle balgamlı kusuyor sarı öyle fışkırır tarzda değil örtü geliyor örtü ile beraber balgamlı kusuyor bu 5-20 gün önce günde 1 defa kustu 4 gün kötü kokulu ishal yaptı ama günde üç dört sefer de ishal değildi sadece bir veya iki defa yapıyordu günde sıvı halde ve çok kötü kokulu o geçti gitti dedik şimdi bu kusması bu acaba o Kuru öksürüğe bağlı mı bir kusma hocam yoksa ishal kusma mı Ben bunu nasıl anlayacağım hocam kafayı yiyeceğim iyice  Allah aşkına bana bir akıl verin hocam

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 13:54
Hocam aile hekimine götürdüm kızım az önce ciğerlerin dinleti hiçbir şey yok dedi grip geçiriyor dedi hiç ilaç vermedi kusması var aynı zamanda kusması ne yese kusuyor hocam karnı ağrıyor kusuyor büyütme midesi bulanıyor emedur fitil başladım hocam Çünkü aşırı kusması var sabahtan beri yedi 8 defa iyi buldu şimdilik ne önerirsiniz hocam

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 19:47
Grip yaninda Kusma olmasi: Domuz gribini isaret eder..
Eski maileri okuyun.. 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 20:43
Hocam bu tek başına kusma değil ishalde başladı Benim anlamadığım biz ayın 24'ünde acile gittik günde 1 defa kustum 4 gün ishal yaptı o da sadece büyük abdesti geldiğinde çok kötü kkokulu cıvık su gibi Hatta ben de Souza man sormuştum hocam böcek ilacı gibi bir şeyden şüphelenmiştim de bir sürü tahliller yapıldı Neyse bir hafta gittik geldik bana kızmıştın zaten niye çocuğu götürüyorsun diye Yok yere çocuğun üstünden 13 gün geçiyor tekrar kusma ve ishal ama bu sefer günde kusması 8 defa he buldum ardından 3 defa sulu kaka yaptı ve hala da 15 20 gündür gribi devam et yani biz gribi tekrarlamıyor hocam gribin üstüne bunlar oluyor şimdi benim kafam karıştı Bu çocuk diyelim şimdi domuz gribi geçiriyor 15 gün önce başımıza gelen neydi hocam İstanbul'da feci bir salgın var zaten o zaman abisi de 20 gün önce ishal kusma olmuştu aynı onun gibi seyretti hafif atlattı grip ile beraber de o da çok az kustu çok az ishal yaptı abi kardeşi de aynı öyle oldu ona yoğurdum diyelim 15 gün sonra tekrar ishal kusma sen kafayı yiyeceğim hocam artık yani bir aileden böyle oluyor yoksa bu tek ben de mi oluyor doktora götürmek istemiyorum tamam gün önce çocuğu delik deşik ettiler annemi oldu çocuk  lkan aldırmaktan Bu 15 gün ara ile başımıza gelen olay hakkında ne düşünüyorsunuz hocam ishal kusma böyle farklı virüslerle tekrarlayabilir mi sevgiler

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 20:50
Tekrarliyabilir. 
Simdiki belediyeler, cok dindarlar ya!!  Abdest alinacak su, Klorlanmaz diye Klorlama islemi yapilmiyorsa, 
daha cok ishal olursunuz.. 
NOT: Mekke'de Zemzem suyu bile klorlaniyor!!! 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 23:33
Hocam kusma ve ishal aynı anda devam ediyor 15 gün önce yaptırdım gaita testinde Naruto neden norovirüs bütün bakıldı hepsini hiç biri çıkmadı ama bu sefer ki gerçekten ishal kusma yani çocuk mahvoldu cimcikler gibi ettiğimiz çıkıyorum şu anda su kaybı yok yarın serum taktırsam mı hocam bir ihtimal tedbir amaçlı sizden önce gelen cevaba hareket hareket edeceğim hocam evde eczaneden aldım şeker tuz karışımları var ya hocam onu kesinlikle içiremiyorumgaz alınmış kola veriyorum emedur fitil yapıyorum ama emedur arla rağmen hala kusuyor serum taktırayım mı hocam

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 03:10
AMAN HA !!! Hastanelerden uzak durun... 
Emedur100 fitil ( gerekirse gunde:2x1)kullanarak, kusma sayisini azaltabilirseniz, serum takilmasindan
 kurtarabilirsiniz.. 
O "Tuz-Seker eriyigini" bir tek, su kaybi olan cocuklar icebiliyor. Gazi alinmis Kola'ya devam.. 
Anlattigim sekilde, "Turgor" bakarak, su kaybini kontrol edin.. 
Ayrica, bebeklikte asisi ( Rotavirus asisi) yapilmadi ise;  Rotavirus enfeksiyonu da olabilir. 
Onemli degil.. Kusma ve ishalin beraber oldugu HER ISHAL; virutiktir. 

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 05:13
Hocam dediğiniz şekilde devam edeceğim size bilgi vereceğim şu an ateşi çıktı ateşin düşünmüyorum uykudan bile bile kalkip kusuyor hocam aynı şekilde ishalde kaç gün daha böyle sürer hocam sarı safra cikariyor

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 07:58
1 hafta kadar surer..  Ilk 4 gunu kotudur, Sonra giderek siddeti azalir. 

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2019 Saat 11:30
Hocam abimizde daha bir ay olmadı grip yanında dört gün duren günde 1 kez kusma 1 kez ishal bir kez kusma 1 kez ishal şeklinde 4 günde bitmişti sonra kız kardeşine geçti şimdi kız kardeşi gine ishal kusma sizle konuşuyoruz biliyorsunuz zaten dün akşam abisi su gibi tekrar ishal oldu 2 yaşındaki kızımın kusması dünden beri durdu ishali de dünden beri 1 kere oldu şimdi oğluma geçti bu aynı mikrop mu hocam bu nasıl bir şey Ben anlamad

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2019 Saat 19:38
Ayni mikrop, olup-olmamasi bir sey degistirmez..
Doktorlardan uzak durun. Benim anlattiklarimi uygulayin.

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2019 Saat 16:56
Hocam 2 yaşında kızımın ishali bugün normale döndü oğlum 3 gündür ishal sarı değil ama kahverengi Su gibi az önce okuldan aldım karnım ağrıyor diyor ama hiç kusma olmadı üç gün önce okulda hoşaf içmiş belki dedim o bağırsakları bozmuştur Bu karın ağrısı beni tedirgin etti Ocak evde baktirin var hocam 6 yaşındaki oğluma versem sıkıntı yaratır mı

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2019 Saat 17:22
Hocam ben 29 yaşındaki çocuk sahibi bir anneyim iki üç gündür kulağım ağrıyordu ilacin damlattım doktora gittiğimde bana klavunat verdi kaç zamandır da antibiyotik içmiyorum o mu yaptı bilmiyorum baş ağrısı kulak uğuldaması ense ağrısı tansiyon tansiyonum genelde ölçtüm 14 e 8 benim tansiyongenelde 12 8 dir Bu ilaç yapmış olabilir mi hocam limonlu su içtim tedirgin oldum açıkçası size sormak istedim hocam

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2019 Saat 19:35
Ates olursa, Bactrim verin.

Grip arazlari varsa, antibiyotik kullanmayin..
LUTFEN eski mailleri okumadan sual sormayin!! 

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2019 Saat 23:51
Hocam 6 yaşındaki oğlum ishali iki gündür üç gündür hatta normal kahverengi sulu gaita idi ama bugün renksiz yani Su gibi ve kaçırıyor hafif hafif çamaşırını hiç rengi yok bazen böyle altın sarısı oluyor bazen çok açık sarı oluyor ama su bildiğiniz su yani aten gribi vardı gribin üstüne bu eklenti bir ay önce kusma ishale olmuştu Bir ay sonra bu başınıza geldi kızım iki dün düzeldi ama hala gaitası kötü kokuyor yaparken oğlumu ben anlayamadım yani bu nasıl bir ishal hocam burun akıntısı var zaten hani dedim yediği bir şey belki komposto falan dokunmuştur çocuğa ama salı akşamı eve geldi bu şekilde oldu çarşamba perşembe bugün cuma devam ediyor hocam ama kusma falan yok ben tedirgin olmaya başladım iyice Çünkü su gibi gidiyor günde üç 4 defa ama çok fazla değil bu renksiz olması beni korkutuyor artık

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2019 Saat 18:39
Hocam size bir şey sormak istiyorum aralığın 24'ünde size yazmıştım 2 yaşında kızım bir hafta öncesi abisinden kusma ishal bulaşmıştı ayın 24'ünde kızımda günde 1 defa kusma b iki defa kötü kokulu kaka sonra kusma durdu 4 gün boyunca kötü kokulu gaita yaptı düzeldi o sırada Ben hatta size sormuştum böcek ilacı ile ilgili bir soru belki hatırlarsınız araştırmaya götürmüştük biz böyle olunca 7 gözüyle bakarız dediler bir dünya test yapıldı bir hafta geldik gittik o sırada gaitası düzeldi 3 gün geçti grip devam ediyor ama aynı zamanda tekrardan gribin üstüne bir buçuk gün kusma 4 gün 5 gün ishal Perşembe günü ishali geçti �ki gündür de kabız gibi böyle gaitasını yapıyordu bugün 2 defa tekrar cıvık kaka yapmaya başladı rengi koyu ama cıvık gazla beraber yapayım hocamHocam ben anlamadım bu çocuk tane var ben kafayı yiyeceğim artık doktora Çocuk götürmek istemiyorum delik deşik ettiler çocuğu bir seferde 89 tüp kan aldılar zehirlendi şüphesi ile bunu bir hafta boyunca tekrar da çocuğun kolları oldu delik deşik bu cıvık kaka yapması normal mi hocam 2 gündür kabız gibiydi ugün iki defadır cıvık kaka yapıyor kahverengi bu dediğim olaylarda hocam 24'ünden aralık'ın bugüne kada iki defa kusmalı ishali bir durum atlattık kim tekrar ederse ben kafayı yiyeceğim ya ne zaman bu çocuk da başka bir hastalık var diye düşüneceğim Allah aşkına bana bir yol gösterin Hocam bu normal mi bu gaita

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2019 Saat 19:31
Hocam az önce yazdik size tekrar kaka yaptı ishal gobi cıvık ayın 24 ünden beridir yazdığım gibi hocam zehirlenme şüphesiyle gittik o bir şeydi zaten yediğini bile görmedim diyelim yedi 1 aydır onun etkisi sürer mi hocam Çünkü ben 10 gün sonra da tekrar kontrole götürdüm de dediler artık getirmene gerek yok çocuğum 24'ünde gittim ikisinde tekrar bakıldı 2 ocak'ta artık getirme dediler 345 gaitası normale dönmüştü baktım sonra tekrar ishal tekrarladı hocam grip ile beraber bu sefer ama o zaman gittiğimizde de gribi vardı bugün hiç geçmedi üstüne iki kez ishal kusma siz bir hafta sürer demiştiniz hocam geçen hafta pazartesi günü kusma ile uyandı ishali başladı hemen çarşamba perşembe cuma da aynı şekilde devam etti kusma geçmişti ama kusma bir buçuk gün sürdü cumartesi pazar katı kaka yapmıştı ama rengi hala yeşil sarı gibiydi pazartesi kahverengiye döndü odacı bıktı bugün 2 defa kahverengi yaptığı cıvık ama sulu gibirengi koyu sarı mukus var hiç mukuslu Bir de hoca baktirin vermiştim iki gün kesmiştim iki gündür vermiyordum Hocam bu ishal tekrar başlarsa bir ayda 3 defa ishal mi olur Ben ilk defa böyle bir şey hayatımda görüyorum ya şimdi aklıma takılıyor bu sefer bu çocuk o zaman zehirlendi zehiri mi atamadı ki bir şüphe idi yani yediğini bile görmedik çocuğu Allah aşkına bana bir akıl verin hocam kafayı yiyeceğim sinirden ağlıyorum şu anda

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2019 Saat 19:51
Yazdiklarimi HIC OKUMUYORSUNUZ, devamli sual soruyorsunuz.. 
Kusura bakmayin!!!!

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2019 Saat 20:33
Hocam ben sizin yazdıklarınızı okumaz olur muyum okuyorum da bir ayda 2 defa bu şekilde başıma gelmesi beni tedirgin ediyor açıkçası o yüzden size soruyorum zaten Bir de üstüne kulak ağrısı başladı hocam baktımbaktım az önce de yazılarınızı okudum hocam kulak ağrısı ishal yapar mı diye de baktım Çocuk durmuyor hocam yeri göğü yıkıyor aynı sizin dediğiniz gibi ilacın Damla başladım evde baktirin var hocam onu versem bir sıkıntı yaratır mı sizden başka soracak kimsemiz Yok hocam gerçekten kusura bakmayın siz de bunalıyorsun zaman s hakkınızı helal edin

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2019 Saat 04:13

Cidden okumuyoirsunuz veya anlamiyorsunuz…

El insaf!!
  ".....evde baktirin var hocam onu versem bir sıkıntı yaratır mı .."  
Sadece bu soru gibi sorulara KAC DEFA cevap yazdim!!!  
Sikinti yaratmaz… Oldumu?? 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat