Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Alerjij bronşit zatürre başlangıcı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79838
Tarih: 05 May 2025 Saat 18:46

Konu: Alerjij bronşit zatürre başlangıcı
Mesajı Yazan: Zeynep dağ
Konu: Alerjij bronşit zatürre başlangıcı
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2024 Saat 12:44
Merhabalar forumu yeni keşfediyorum çözmeye çalışıyorum lütfen maruz kalın beni konu başlığı var ise inceleyemedim bebeğimde var ama durumum acil. 2 ayda bir bir zatürre başlangıç tarihi o kadar yorgun ve bitkiniz ki doğumla ben anlatamıyorum derdimi doktorlara bazısı kızıyor bazısı gülerek laf sokup bırakıyorta ben muayene edeyim diyor kendş sakatki doktorum bile o açık kadar net şeyler göndermeme söylememe rağmen görmeden birsey diyemem geçmiş olsun diyip kesitirip atıyor halbuki bakınca bile söylediklerimle bile anlaşılacak çok sey var. Antibiyotik iğne klamer şurup birde havalarımızı alıp geldik ama 2 ay öncede yaşadık bu çocuğun ateşi yok yemek yemesi yerinde viral zatüre mi dedim zatürre baksteriyel olır dedi bana kızar gibi kime neye anlatalım niz derdimizi kullanmasam bunları hata yapmış olurmuyum ilerlemesine sebep olurmuyum çok Caresizim bu kısır döngüye artık dur demek istiyorum eşimle bile karşı karşıya geleceğim belkide baya baya tartışacagız ama sorun oda değil devam ediyor benim yüzümdem kahrolurum iyileşen herkestir bu durumda nolur bana yardımcı olunAğlamak

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2024 Saat 19:04
Tipik Turk doktoru! 
1- Turk doktorlari; ASLA Grip teshis etmezler.
2- Bu sahtekarlar, 2023 ortalarina kadar 20 seneden beri HER oksurene, Astim diyorlardi! Baktilar, Zaturre
 demek daha karli, simdi HER oksurene, "Zaturre" diyorlar.  Bunlar kadar assagilik yaratiklari dunyada bulamazsiniz! 
3-   "viral zatüre mi dedim zatürre baksteriyel olır dedi"
Bu soz bile o doktorun me kadar CAHIL odugunu gosteriyor! Daha; viral zaturre'den bile haberi Yok! 
Tabii; "Viral zaturre" derse, o ilaclari veremeyecek ve 'Sahtekarligin 3 safhasini' uygulayamayacak!! 
Bununla ilgili yazimi Sabit Forum kismindan okuyun.
4-Hastaliklarin devamli tekrarlamasi, iste bu verilen ilaclar yuzunden.  
Yazilarimi okuyun, goreceksiniz bunlarda el kadar bebelere bile acimak diye bir duygu yoktur! 

Ne yapacaksiniz:
1- Bu doktorlara GITMEYECEKSINIZ! 
2- Ates + Agizda pis koku +Dili kaplayan pas tabakasi varsa, antibiyotik gerekir, o zaman gidersiniz.
3- Ara ara sicak su buhari uygulayin, basucuna 2 damla ColdMix damlatin. 
Cok okumaniz SART.. Hem kendi ruh sagliginiz icin, hem cocugun selameti acisindan okumaniz sart. 

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2024 Saat 23:53
Size yazdığımdan beri forumdan çıkamıyorum hocam okuyorum çocuğum grip gibi ztn burun akıntısı çok gözler bile süzülmüş az yemesi içmesi durumu iyi daha önce wbc si düşükkende yatış yapıldı çok sonra bunu bana alerji doktorum neden wbc bakılmamış diye viralmiş dedi. Dilde o belirtiler yok sadece ağzda koku var biraz ve burnu çok akıyor da yeşil söküyor belki sinüzittir diyip geçiştirdi beni devlet doktoru cok sorgulayan anneleri sevmiyorlar hocam bana sen takıntılısın bi sakin ol diyor. Antibiyotik başlamadım ama allerji doktorumuz ateş başlarsa kullan dedi uzakta oldugu için riske atmak istemedi sanırım. Burnunu boşaltıp rahatlatıyoruz ama cigerlerindekine nasıl çözüm buluruz hocam cuma günü başka doktora kontrole gideceğim röntgen 5-6 gün içinde sonuç verirmi iyileşme var ise 5-6 günde röntgende belli olurmu yani. 

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2024 Saat 00:25
https://hizliresim.com/jnkpnwd" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2024 Saat 01:26
Bu Rontgen de HICBIR SEY YOK!! Tamamen saglikli! 
Kesin; Ust Solunum Yolu Enfeksiyonu geciriyor! 
Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmedikleri icin, boyle sacmaliklarla sizleri dolandirirlar!

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2024 Saat 01:44
Biri özel biri devlet 2 doktor röntgene bakıp evet bi Enfeksiyon söz konusu ama çok kötü değil dedi biri fazla abartı sadece devlet desifen iğnesi ve klamer yazdı. Özel doktor ise desifen fazla olmuş sadece klamer kullan dedi. Ayrıca belirtemedim ama oğlum toz akar alerjisi tanısı konmuş bir çocuk geniz akıntısı olduğu zamanlarda deloday kullanıldık deloday risonel flixon kullanıldık çiğneme tabletide mevcuttu ama onu çoktan bıraktım. Deloday öksürüğü kesip hafifletti sadece geçirmedi sonrada balgamlı oldu ve bu tanıyı aldı. Daha önce bronşitini tanısıda almıştı. Bronşit ve zatürre farkı nedir hocam. Yani üsye geciriyor diyorsunuz sinüzit olabilirmi peki yeşil burun akıntısı agız kokusuda var bugün birara alın kısmını gösterip agrıyor dedi ben sorunca

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2024 Saat 03:25
  "evet bi Enfeksiyon söz konusu ama çok kötü değil dedi "
Tipik sahtekar Turk doktor jargonu!! Saratan oldugu daha buradan belli!

" oz akar alerjisi tanısı konmuş bir çocuk geniz "
Bu teshislerin konmadigi BIR tane bile Turk cocugu YOK!! 

Bu sahtekarlarin musterek ozellikleri; ASLA Grip teshis etmezler. Hep boyle zirvalarlar! 

Bronsit, viruslarin yaptigi ve Astimi taklit eden bir tablodur, ama Astim gibi hayat boyu surmez! Bronslarda
daralma vardir. Akcigerlerde enfeksiyon YOKTUR! Antibiyotik VERILMEZ! 
Zaturre ise, akciger enfeksiyonu olup, bakteriel veya viral olabilir! 

Sinuzit olsa, inatci bas agrilari olurdu! 
Siz yazdiklarimi okuyun ve Grip gibi ele alin. Turk doktorlarinin palavralarina kanmayin.

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2024 Saat 06:31
Sabaha karşı gelen balgamlı öksürügü napacagız peki hocam yoktu bu öksürük tesadüf teşhis aldıktan sonra başladı şu saatte mesela uyandırdı oğlumu ılık ballı limonlu su yaptım. Şiddetleniyor mu acaba diye kendimi alamıyorum yoksa öksürüp rahatlamayamı çalışıyor bilemiyorum ayrıca ventolin nebülde başlamıştık ne gibi bi zararı dokunur bu sürece ayriyeten flixon inhaler

Mesajı Yazan: kaytug
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2024 Saat 16:51
Evet hocam. Toz akar alerjisi diyorlar. Grip demiyorlar.. benim anlamadigim bu doktorlar verdikleri ilac firmalariyla mi anlasmalilar. İlac yazdikca prim mi aliyorlar. 3 yasindaki oğluma Alerjik astim bronsit dediler,8 yas ogluma alerjik rinit. 

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2024 Saat 20:04
Evet, resmen "RUSVET" aliyorlar! 
2006 Kurban Bayrami tatilinde, bir Ilac firmasi 300 doktoru (Saglik bakanligi dahil) Karayiplere, "Navigator
of The Seas" gemisi ile 1 haftalik Karayip adalarina (ucak biletleri dahil) tatile goturdu. Donduklerinde,
Turkiye'de ASTIM SALGINI BASLADI!!!  Daha hala, eskisi gibi HER oksurene Astim diyemiyorlar ama, her
oksurene gene Ventolin, Flixotide, Nasonex, Nasokort ve OnceAir yaziyorlar! 
Onlara kalsa, Turkiye'de butun cocuklar astim, butun cocuklar allerjik!!! AMA ASLA GRIP OLMAZLAR!!

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2024 Saat 21:09
Hocam oğlumun röntgenine bakmıştınız saglıklı demiştiniz sabah iki gözü çapaklı uyandı gözleri öyle oldugu için cok huzursuz eski yazılarınıza bakıp tobrased aldım umarım dogru yapmışımdır ama üsye ile baglantılı olabilir mi bu gözün durumu. Yoksa ayrı enfeksiyon mudur Ve az önce öksürmekten kustu aşırı yapışkan salgı çıkardı bu iyi birşeymidir öksürügü ara ara kurulaşıyorda cok yoruldu ve mızmızlandı aglıyor herseye agladıkca burnu yeşil söküyor

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2024 Saat 01:45
Soyle!!! 
Bazi hastaliklarda, gozlerde; yanma/batma hissi oluyor ve kirli eller ile goz ovusturulunca da mikrop kapiliyor.
Tobrased iyi bir tercihtir, mutlaka 5 gune tamamlayin, erken kesmeyin.

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 16:17
https://hizliresim.com/nie9bib" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 16:20
https://hizliresim.com/4n5axcz" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 16:26
Hocam tekrardan merhabalar. Göğüs hastalıkları tekrar röntgen istedi sırtını dinledi begenmediröntgen yan görüntüde var rica etsem bakabilir misiniz agumentin yazdı kulagındada orta kulak iltihabıda varmış ilaçları henüz almadım sizden yanıt bekliyorum ateş pas kokuda yok ztn ama bronşit dedi ilerleyebilir genizde yeşil akıntı varmış 

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 19:08
https://hizliresim.com/fyth9u9" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 19:11
https://hizliresim.com/a1xo3z7" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 19:12
https://hizliresim.com/2p6np2t" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 19:13
https://hizliresim.com/3kqp0vb" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 19:16
https://hizliresim.com/hvqmzf9" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 19:19
https://hizliresim.com/i726gyv" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 19:20
https://hizliresim.com/1a7w8te" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 19:21
https://hizliresim.com/1sa7xu3" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 19:23
https://hizliresim.com/knsd2yd" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 19:49
1- Kesinlikle Antibiyotik gereken bir durum YOK!! 
2- Rontgende onemli bir sey YOK! Sadece sol akciger, loblar arasinda ufak bir "Fiisurit" var. Bunun da bir
 tedavisi yoktur, gecirilmis bir enfesiyonun reaksiyonudur, antibiyotik verilmez! 
3- genel olarak dahi; antibiyotik gerekmiyor. 
4- Buyuk ihtimal ile Grip geciriyor!  

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 19:50
Su anda bir sikayeti VARMI? Varsa onlari yazin. 

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 21:09
Ah hocam keşke sizin gibi doktorlara denk gelebilsem istanbuldan kalkıp tekirdağ bile gittim kac doktora gittim ama hep aynı biri iki antibiyotik yazar biri iğneyle destekler biri yanında hava ekler. Şu anda tek sıkıntımız yoğun olarak balgamlı öksürük var yatarkende 1 saat sürüyor 3-4 gün yeşil burun akıntısı vardı ama azaldı. genize akıyor sanırım doktor gösterdi banada bak diye ondan mı bilmiyorum ama öksürük arttı malesef bu kadar yoktu burun akarken. Ayrıca otit için antibiyotik zaten yazcam sol cigerdede hırıltı duyuyorum röntgendede bi enfeksiyon söz konusu iltihabi bi nokta var dedi. Bende otit antibiyotiksiz geçmezmi dedim hayır bakteriyel enfeksiyonlarda veriyoruz dedi daha kana bakmadan. Baksada ztn crp var diyecek wbc bakan yok hocam. Pct de referans dışı viralde pct değişir mi ? Ve bana bronşit olabilir dedi kendide emin değil demek ama herkes üstüme geliyor 3 doktor antibiyotik veriyor daha kac doktora gideceksin diye. Ve böyle öksürük artınca gündüzde cok öksürmeye başladı endişe etmiyor değilim okulada gidip yeni virüs üstüne binecek senin yüzünden oldu dicekler. 

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 21:12
Ateş yok, bağışıklığıyla ilgili olabilecek bi durum olduğunu söyledi  olması gereken bir bulgu değil diyor. Otiti flaşla bende gördüm 1 haftadır var ztn hocam aslında ama çocuğum ağrımıyor diye sorun etmemiştim ben ama bugün doktor yeni gördü. 2 gün öncede gözüne vurdu hastalık sanırım göz şişti baya çapaklanma yaptı şişlik indi tobrased kullanıyoruz ama çapak devam ediyor

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 23:58
Şu anda öksürmekten mahvoldu hocam yatağa girince daha çok artıyor 1 saat buluyor öksürügün dinmesi hala ara ara öksürüyor çok çaresizim çok üzülüyorum haline sol tarafı dinlediğimde ciddi bi ötme sesi duyuyorum nefes alış verişlerinde cok belli sürekli dinlediğim için bu sesi ayırt edebiliyorum farklı. Geniz akıntısı yapıyor ise bu öksürüğü geniz akıntısına nasıl çözüm bulabiliriz biliyorum belkide savunma sistemi diyeceksiniz akıntı için ama bu kadar aylar boyu devam etmesi anormal değil mi hocam okula giden tüm cocukların bunu yaşaması lazım ama benim oğlumun sürekli böyle olması ne ile alakalı olabilir veya ben buna nasıl bi rahatlama sağlarım bana bi akıl verin lütfenAğlamak

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2024 Saat 02:36
Turk doktorlari hicbir hastaya ASLA Grip olduklarini soylemez!! Astim derler, Bronsit derler, Zaturre derler, 
salka salak ilaclar verirler.. Sakin bunlara inanmayin.
Turk doktorlari; Orta Kulak Iltihaplarini bakteriel enfeksiyon zannderler, sakin bunlara da inanmayin. 
Evet, Gripler en az 2-3 hafta surerler, ondan sonra da tamirat safhasi devam eder. Viruslar bakterilerden 
farklidirlar! Bakteriler gibi yapistiklari hucrelerin satihlarinda hastalik yapmazlar! Yapistiklari hucrelerin ICINE 
girerler ve o hucreye kendini cogaltip, hucreyi parcalarlar. BU yuzden bu mekanizma sonucu harab olan
 milyarlarca hucrelerin tamirati uzun surer. Hele hele bir de Turk doktor akli ile bu gibi hastalara Kortizonlu
spreyler ve igneler verilirse, buradaki direnc duser ve ondan sonra bulasabilecek en basit enfeksiyon bile 
hastalarin, hastanelik olacak kadar hasta olmalarina sebep olur! Zamanimizda, hastanelerin bu kadar cok
sayida olmalarina ragmen dolu olmalari Turk doktorlar sayesindedir! 

Orta kulak iltihaplari: Cocukta tedavi gerektiren bir durum olsa, cocuk agridan duramaz veya az duymasi
vardir. Bu durumlarda da Antibiyotik verilmez. 
Yazilarimi okuyun. Son 20 seneden beri hep ayni Turk doktor sahtekarliklarini anlatiyorum.

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2024 Saat 10:34
Soru cevapların coğunda sitemkar eleştirel anlatımlarınızı görüyorum okuyorum öğrendigim cok seyde oldu ama bende anlatamıyorum derdimi 3 hafta sürsese grip,geniz akıntısı bitmiyor yine öksürük hep var gece yatarkenki öksürük astım bulgusu mudur daha çözüm bulucu cevaplar verseniz yazdıklarım için hocam yada az da olsa annelerin cocukların öksürügün yorumculuğu azaltacak gece uykusunu kaliteli hale getirecek öksürük bitmese bile bi rahatlama sağlayacak birseyler. Sizden bu açıdan öneri tavsiye beklemiştim aslında yoksa ben ztn onların söyledigi hiçbirseye inanmadım ama oğlumun öksürük boyutuda normal değil enfeksiyona baglı alerjik bi atak yaşıyorsa bileyim ne olduğunu. Mesela burun akıntısı durunca öksürük neden arttı çoğu sorduğum şeyin cevabını henüz alamadım bilsem ona göre belki daha rahat olurdum veya geniz akıntısını bu kadar yogun akıtan ne antibiyotik kullansak bile arkasına tekrar başlar akıntı bunuda biliyorum 

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2024 Saat 18:51
Griplerin tedavisi YOKTUR!! En az 2-3 hafta cekeceksiniz! 
O yuzden, eskilerin dedigi gibi: "Gripler ilacla 1 haftada, ilacsiz 7 gunde duzelir" 
Benim anlattiklarim, sadece bu sureci rahat gecirmenizi saglarlar. 
Limonlu bal, oksuruk kesmez, oksurugun etkisi arttirarak, daha az oksurmenizi saglar.
Serum Fiz; tuzu nedeni ile burun icindeki odemden dolayi sismis olan dokudan su cekerek, nisbeten odemin
 azalmasini saglar!
Yeterli olmadiginda; Iliadin ve benzerleri, bunu daha etkili sekilde saglarlar.
Sicak buhar: Dokularin sicakligini arttirarak, bakterilerin ve icinde virus barindiran hucrelerin yasamlarini 
zorlastirir. Zira bakteri ve hucrelerin isisi arttiginda, metabilizmalari hizlanir; enerji ve oksijen ihtiyaclari
artar.

Bu yuzden, Turk doktorlarinin pek sevdikleri Kortizonlu sprey ve ignelerin sagladigi "Sahte iyilik hallerine"
aldanmayin diyorum! 
Bu yuzden; balgam ve ifarazatin koyulasmasina sebep olan "Allerji ilaclarini" kullanmayin diyorum.
BU yuzden; vucudun, savunma amacli olarak daralttigi bronslari genisleterek, mikroplarin rahatlikla 
Akcigerlere inmelerini saglayan Ventolin ve  benzeri astim ilaclarini kullanmayin diyorum!! 

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2024 Saat 19:55
Ztn oğlum normal gripken geniz akıntısı var diye alerji şurubu verdiğimizden geldi bunlar başımıza alerjik astım tanımızda olduğu için süreç bizi daha çok zorluyor öksürükten mahvolduk gece gündüz. Teşekkürler hocam varolun 

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2024 Saat 20:22
O yuzden diyorum: 
Griplerde verilen Allerji ilaclari; "Sahtekarligin 1. Safha" ilacidir! Verdiniz mi, arkasi corap sokugu gibi gelir.
Sahtekarligin 3 Safhasi yazimi okumadiniz ise, mutlaka okuyun, sizi tarif ediyor!

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2024 Saat 22:22
Okumaz olurmuyum okudum hocam ama biz bu batağa ilk alerji tanımızı aldığımızda düştük sizi yeni keşfettim maalesef. Peki zararın neresinden dönersek kar mıdır yoksa bu ilaçlara bağımlı olma durumu varmıdır her hastalıkta buna ihtiyac duyarmı çocuk. Alerji tedavisini çiğneme tabletlerini bıraktıgımızda koruyucu olarak yapabileceğimiz başka hiçbirsey yok. alerji doktorları cocuk yaşta tedavinin daha önemli oldugunu tedaviye yanıt verdiğini söylüyor. 

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2024 Saat 02:40
Baglimli degilsiniz!! 
Her turlu allerji ilaclari ve bilhassa o "cigneme tabletleri" Turkiye'de uygulanan en meshur sahtekarliklarin
 basinda gelir. 
SAKIN allerji doktorlarina inanmayin!!! 
NIYE; hic koylu  ve fakir-fukara cocuklarinda HIC allerji yok?? NIYE hep titiz ve cocuklarina steril bakan
ailelerinde oluyor da, koyde samanin icinde yuvarlanan cocuklarda olmuyor?  Hic mi merak etmediniz?
NIYE sizlere, bebeklere "steril" bakim oneriliyor??? 
Bir ara Istanbul'un sosyetik doktorlarindan biri, NIYE bebekleri Sasal suyu ile yikatiyordu?
Bu doktorlardan ne kadar uzak durursaniz, cocuklarinizda o kadar AZ allerji olur. 

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2024 Saat 16:09
O kadar haklısınız ki hocam köyüde geçtim başka şehirde daha zor imkanlarda yaşayan sokakta oynayarak büyüyen yegenlerim var onların hiçbirinde alerji durumu yok bizler neden böyle olduk bilmiyorum bende istemezdim götürmeyi alerji doktoruna ama oğlum şuan 6 yaşında 4 yaşındayken gecmeyen 2 ay öksürügü oldu test yaptırınca igesi yüksek cıktı ve deri testinde akar alerjisi. Bu testlerim dogruluğu da mı yok. Şuan size attığım kan tahlilinde igesi 280 referans dışındaydı yine. Alerji yok mu diyorsunuz yoksa varsın alerjiyle büyüsünler yinede gitmeyin o doktorlara mı diyorsunuz

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2024 Saat 19:58
INSAF!!!  "oksuruk" allerji bulgusu DEGILDIR!! 
Bu tamamen Turk doktorlarinin sirf; "GRIP" teshis etmemek icin uydurduklari bir kuyruklu yalandir! 
6 seneden beri bu doktorlar cocugunuza HIC Grip tanisi koydular mi?? 
Uyanin artik! 
IgE, sadece allerji lerde yukselmez: Dis curugu, barsak solucanlari, bazi  enfeksiyonlar bile yukseltir.
Atesli hastaliklarin HICBIRI allerjik degildir! 
Cocukluk cagi; allerjilerin en az goruldugu donemdir. Zira, allerji olusabilmesi icin, zaman ve cok sayida
 temas gereklidir. Bir sahis, tanimadigi bir maddeye karsi ASLA allerjik reaksiyon gostermez!!
O yuzden cocuklarda Penisilin allerjisi OLMAZ!! Ama bunlari Turk doktorlara anlatamazsiniz. Onlar gobekten
ilac firmalarina bagimli olduklari icin, onlar ne anlatirlarsa onu tibbi bilgi zannederler! 

Mesajı Yazan: Bszmra
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2024 Saat 13:26
Merhaba çok geçmiş olsun. Kusura bakmayın böyle araya giriyorum. Kadir hocamın mesajlarını, buraya yazılan soruları merak eder ara ara okurum. Sizin mesajları da okuyunca çaresiz bir anne görünce dayanamadım yazmak istedim.
Bu döngüden kurtulmak için size verilen tüm ilaçları çöpe atın.
Öksürükten burun akıntısından korkmayın.
Yatarken 1 saat öksürmesi veya kalktığında sürekli öksürmesi çoook kötü hasta olduğundan değil,  akıntının yatay pozisyonda iyi akmamasından dolayı kalkınca o akıntıyı vücudun atmak istemesinden.
Oyüzden ben, çocuklar grip olduğunda yastığını neredeyse dikleştirip öyle yatırıyoru  daha rahat uyuyor.
Öksürüyor diye korkmayın. Öksürüyor diye ciğerlerinde çok büyük bir hastalık var diye düşünmeyin.
Öksürük de hapşurmak gibi bir refleks.
Burundan yeşil akıntı gelmesi de çocukta çok kötü bi enfeksiyon var demek değil nekadar yeşil okadar iltihaplı diye birşey yok.
Ondan da korkmayın.
Yatmadan önce çocuğu mutlaka banyo yaptırın. Buharlı suda oynasın iyice. Sürekli sümkürtün 
Yatarken de alerjisi yoksa vicks sürün sırtına göğsüne.
Yastığını dikleştirin.
İlaç yerine bal limon verin her öksürdüğünde. Mis gibi geçer gider.
4 yaşında oğlum var ekim gibi burnu akmaya başlar mayıs hazirana doğru anca geçer. 1 hafta sümüksüz olduğunu hatırlamam. Kreşe gidiyor. Bu dönemler çok normal. Sürekli grip olması bu dönemde çok normal.
Çocuğu doktorlara götürüp çok kurcalatmayın.
Grip olduğunda 3 5 gün 1 hafta ateş olması, öksürmesi, burun akıntısının 10 15 gün sürmesi çok normal.
Hocamın mesajlarından antibiyotik gereken hastalıkları iyi öğrenin.
Ateşli hastalıklar tablosu var, öksürüklü hastalıkların değerlendirmesi tablosu var onları telefonunuza indirip ordan bakın.
Bir daha hiç hastaneye gitmenize gerek kalmayacak.
Kadir Hocamın sayesinde
Antibiyotksiz ilaçsız çocuk büyüten bir anneden tavsiye.

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2024 Saat 18:53
Dersini IYI calismis olanlar nasil da belli oluyor!! 
Bunlari yapin, zaten doktorlara gerek kalmaz. Yoksa sizi surundururler. 

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2024 Saat 10:01
Merhaba teşekkür ederim dediklerinizin çoğunu uyguluyorum yatarken yastıgı hep diktir geniz akıntısı hep olur çünkü burun yıkama sümkürtme işlemide yaparım hep ama en fazla 2 ay dayanıyor oğlum öksürük gündüz de çok artıyor onu rahat ettirmeyecek kadar çoğalıyor işte o zaman panik oluyorum biraz yoksa yatarken oluşan öksürügü az cok anlıyorum neden oldugunu ve benim oğlum iyiyken bile sırtı dinlense hırıltı duyuyorlar bronşit diyorlar astım sesi mi artık bilmiyorum nefes alırken değil verirken bir ses duyuyorlar klinik bulgu hep bu ses üzerine o sesede antibiyotik yazıyorlar bunu artık kabullenemiyorum öksürük tablosunu bende aldım tlfnuma ordan takip edeceğim artık

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2024 Saat 18:57
Siz Turk doktorlarina bakmayin! Onlar her bir halta Antibiyotik yazarlar! 
Benim anlattiklarimi uygulayin. 
2023 ortalarina kadar her oksurene, her hirilti duyulana; Astim diyorlardi, simdilerde daha karli oldugundan,
 Zaturre diyorlar, onlara kulak asmayin.
Cok okumaniz lazim. Sadece bugunu degil, gelecekteki yazilarimi da okuyun, zira bunlar, her gun yeni bir
 sahtekarlik peydahliyorlar! 

Mesajı Yazan: Mervecelikkk
Mesaj Tarihi: 07 May 2024 Saat 16:10
Peki hocam geniz akintisi olup oksuruk olmama durumu tehlikeli midir? 

Mesaj Tarihi: 07 May 2024 Saat 16:14
Yok öyle bir şey!! Tipik Türk doktor palavrası! 
Hem akıntı, hem öksürük; vücudun savunma mekanizmalarıdır. 
Vazifeleri bitince kesilirler.
Allerji ilaçları, Antibiyotikler, Astım ilaçları kullanılmaz!
Neysekı artık (herhalde artık utandıkları için) öksürük şuruplarını, Actifed, Sudafed, Actidem, Esberitox 
gibi zırva ilaçları yazanlar kalmadı!

Mesaj Tarihi: 07 May 2024 Saat 22:11
İliadin geniz akintisinda kullanilir mi hocam ? 10 aylık. Siz kullanin derseniz kullanacagim 

Mesaj Tarihi: 08 May 2024 Saat 10:21
Kullanılmaz. "geniz akıntısı" vücudun savunma mekanizmasıdır! Buna gerek var ki, salgılanıyor! Sakın Türk
 doktor kafası ile "akıntı kesme" tedavileri uygulamayın! 
Mevcu hastalık geçince akıntı da geçecek.

Mesaj Tarihi: 08 May 2024 Saat 10:48
Tamam hocam tesekkur ediyorum kiymetli bilgiler icin

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat