Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

balık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14541
Tarih: 31 Oca 2026 Saat 10:47

Konu: balık
Mesajı Yazan: mybabies
Konu: balık
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2009 Saat 23:09
merhaba Kadir Bey,
 ikizlerim 20 aylık.mümkün oldukça her şeyden yedirmeye çalışıyorum ama maalesef ki ,pek de iştahlı çocuklar değiller..açıkçası yemeleri için elimden gelen herşeyi yapıyorum ama yememekte de direndikleri zaman ağzını burnunu tıkayıp yedirmek için zorlamıyorum.
...asıl sorunumuz balık.gelişimleri için balığın ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum tabi ama maalesef şimdiye kadar 3 veya 4 kez yemiş olabilirler.o da belki birkaç lokma..
balığı ben de pek sevmem ama hamileliğimde faydalı olduğundan mümkün oldukça yemek için zorlamıştım kendimi.o zaman,doktorumun bilgisi dahilinde de günde 1 tane balık hapı almıştım.
.....aslında bu soruyu,tecrübeli annelere de sormam gerekiyor ama çocuklarımın balık sorununu çözebilmem için bir tavsiyeniz var mı,ya da çocuklarıma  önerebileceğiniz balık hapı (hap vermek zor tabi ama varsa şurubu)....vs var mıdır?vermeli miyim sizce?
teşekkür ederim.
iyi çalışmalar.

-------------
ANNEM GİBİ BİR ANNE OLMAK DİLEĞİYLE...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2009 Saat 09:37
Balık yerlerse tabiiki iyi bir şeyde, şart değil.... Moğolistanda, Tibet yaylasında balığı nereden bulacaklarda yiyecekler??  Mezgit denedinizmi? fileto mezgiti yumurtaya bulayıp kızartmasını biliyorsunuzdur. Donmuşlarda olabilir, bir sakıncası yoktur. Şimdilerde hazır paketlenmiş, "Fish fingers" dahi bulunuyor. Onlarla başlayabilirsiniz.

Mesajı Yazan: Derem
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2009 Saat 11:02
 doktor bey, kızım benim 8 aylık. hazır ton balıklarında(konserve) katkı maddesi olmadığı yazıyor, verebilir miyim?  evimize palamut, alabalık ve hamsi harici balık girmiyor oğlumun ve eşimin tercihleri sebebiyle. ve de kızartma şeklinde tüketiyoruz. sağlıklı olmayacağını düşündüğüm için bu şekilde vermiyorum. fikrinizi alabilir miyim? teşekkürler...

-------------
Meleklerimin bir gülüşü herşeye değer...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2009 Saat 11:51
Kızartmaları pekala verebilirsiniz. Kılçıksız olduğundan balığın sırt kısmını tercih edin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat