Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş ve ürtiker + İshal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76960
Tarih: 23 Tem 2025 Saat 00:20

Konu: Ateş ve ürtiker + İshal
Mesajı Yazan: moon
Konu: Ateş ve ürtiker + İshal
Mesaj Tarihi: 25 Haz 2023 Saat 16:36
Kadir hocam 5 yasindaki oğlumun dün gece ateşi cıktı sabah kolunda bacağında yüzünde ürtiker döküntüleri vardı.Hic ilac vermedim.Atesin kendiliginden düşmesiyle  döküntüler kayboldu.Öğleden  sonra yine ateşi  38.2 olunca döküntüler belirdi.Yüzünde sırt kısmında  kolunda bacaginda var ve Hafif kaşıntı oluyor.Farkli yerlerde çıkıp bir iki saate kayboluyor.Resimleri en belirgin oldugunda çektim.Çikolata şeker gibi seyler vermiyorum zaten.Aynisi 2 yasindaykende olmuştu o zaman doktor ceftinex ve alerset vermişti.O zamanlar sizi tanimadigim yazılarınızdan haberim olmadigi için büyük ihtimal kullanmışımdır ilaçları.Ne yapmalıyım hocam sadece alerset mi kullanayim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 25 Haz 2023 Saat 17:09
https://www.hizliresim.com/77izz4x" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 25 Haz 2023 Saat 17:09
https://www.hizliresim.com/etk6eq7" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Haz 2023 Saat 18:23
Allerjik Ürtiker.
Günde 1 ölçek Zyrtec (veya Allerset) şurup verin. 

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2023 Saat 08:14
Kadir hocam öncelikle iyi bayramlar.3 gün önce 5 yasindaki oğlumun ateşi ve  döküntüler sebebiyle yazmistim. Alllerjik ürtiker Allerset kullanın demiştiniz kullandik döküntüler geçti.Atesi düşmüştü.Pazar akşamı  kötü  kokulu gaz cikardi hep.Pazartesi ishal başladı.Halen devam ediyor ve dün gece tekrar ateşlendi.Geceden beridir 39 ateşi.Karni ağrıyor.Bagirsaklari hareketli gurultu geliyor karnindan.Konuyla alakalı bulabildiğim cevaplari okudum.Dizanteri ve giardia ishali durumunda flagy kullanılır yazmışsınız.Kakasi sümüksü jöle  gibi fakat az değil bol yapıyor.Sizin bahsettiginiz dizanteri kakasina  uymuyor gibi. Giardia nasıl ayırt edilir hocam.Tahlil yaptırayım mi?

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2023 Saat 08:22
https://www.hizliresim.com/fo16gvz" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2023 Saat 08:23
Özür dileyerek ekledim hocam.Kakasi genelde bu şekilde.

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2023 Saat 08:49
Giardia ishali, Amip ishallerinden farklıdır.
Giardia olabilir, Flagyl kullanın. 
5 gün, günde:2x2 ölçek verin. 

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2023 Saat 11:34
Kadir hocam eczane ilacı reçetesiz vermedi mecbur acile gittik.Seruma parol ekledi önce bunu taktirin dedi.Hemsire damarı bulamayınca cocukta durmayinca calpol ve decort ağızdan verin dedi.Onuda verdirmeden  çıktık biz.Receteye flagy yazmasını istedik flagy(125mg/5ml 3x1) (diafurly200mg/5ml 3x1) metsil(40mg/5ml)ve zinco yazmış.Hocam Sadece flagy mi kullanalım.Siz 2 ×2 demiştiniz Bize yazilan flagy nin Mg farklı mıdır prospektüste 3×1 yazıyor.(5yaş 19 kilo erkek çocuk)Teşekkür ederim hocam.

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2023 Saat 12:33
Serum NE ALAKA!!! Çocukta kusma yok ki, su kaybı oluşabilsin!! 
Bunların cidden bilgi yönünden büyük problemleri var. 
Sadece; Flagyl kullanın. Günde:2x2 ölçek verin. 

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2023 Saat 12:36
Tamam hocam.Söyledim hocam hatta seruma metpamid  yazdı önce dedim kusması yok sonra karaladı parol yazdı.Ezbere gibi herşey Kadir hocam.Hastanin şikayetini dinleme yok.Önce  ilaç yazmıyordu tahlil gerekir filen dedi.Sonra karar değiştirdi.

Mesajı Yazan: Emy
Mesaj Tarihi: 28 Haz 2023 Saat 14:21
Geçmiş olsun. Hocam bu giardia ishali tedavisiz geçer mi? Benim 5 yaşındaki oğlumda kışın böyle oldu. İki haftadan biraz fazla sürdü ama geçti. Kakası böyleydi. 

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2023 Saat 20:00
Tedavisiz, uzun sürer. 

Mesaj Tarihi: 29 Haz 2023 Saat 14:56
Kadir hocam flagyli söylediğiniz gibi 2x2 şeklinde kullanıyoruz.3.kez verdim bu sabah.Artik ateş 37lerde ama bisey yemek istese bile az yiyebiliyor.Karnina ağrı geliyor tuvalete gidince ıkınıp sulu az kaka yapıyor gaz çıkarabilirse rahatliyor yapamazsa karın ağrısı devam ediyor.Saat başı bazen daha sık tuvalete çıkıyor ama başlardakine gore kaka şekli değişti su ile beraber az miktarda kaka geliyor bazen sulu kisimda kanda var hocam sanki dizanteri kakası  gibi oldu ama bir parça değil küçük küçük 10 parca gibi oluyor.2 günde 1 kilo zayıfladı.Test yaptırmadan kullandık ilacı ama şu anki tabloya göre ilaca devam edeyim değil mi hocam.Dizanteriyse eğer  farklı türlerinde farklı antibiyotik mi kullanılır diye sormak istedim.

Mesaj Tarihi: 29 Haz 2023 Saat 18:20
Farketmez. Dizanteride de Flagyl kullanılır. 

Mesaj Tarihi: 29 Haz 2023 Saat 18:55
Tamam hocam.Karin agrisi icin ne yapabiliriz hocam.Yemek yemek istiyor ama bir iki lokmadan sonra karnım ağrıyor diye yiyemiyor.Özür dilerim gereksiz şeyler yazıyorsam kusuruma bakmayın. Kac güne daha böyle devam eder.

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2023 Saat 23:46
Kadir hocam öncellikle forumdaki ishalle alakali tum konuları okudum fakat ilaç kullanın dediginiz çok az kişi olduğu için benzer durumdaki hasta soru cevaplari bulamadım.5 yaşındaki oğlumun ishalinin bugün 7. günü, söylediğiniz gibi flagyl 5 gün 2x2 şeklinde kullandık.Son dozu bu aksam verdim.Fakat tam düzelme olmadı.Bugun yine 9-10 defa tuvalete cıktı.Daha rahat yapıyor fakat yine sümüksü küçük küçük yapıyor kan olup olmadığını tam fark edemiyorum.2 gündür  poposunun kaşındığını söylemeye başladı.Geçmesi gerekmezmiydi hocam.Bu normal midir başka bisey kullanalım mi?

Mesaj Tarihi: 03 Tem 2023 Saat 09:00
Flagyl; Giardia veya Amipli ishallerde kullanılır. Viral ishallar olduğunda, uzun sürer. İlaç kullanılmaz.

Mesaj Tarihi: 03 Tem 2023 Saat 09:35
Evet hocam sıkıntılarını ve kaka resmini gönderdikten sonra siz flagyl  kullanın dediniz o yüzden kullandık.Sonuç olarak eğer amip yada giardiaydiysa ilacı kullanmamıza rağmen halen ishalinin devam etmesi normal mi bakteri parazit yok olmuş mudur?Yada viral olduğu için mi halen devam ediyordur?

Mesaj Tarihi: 03 Tem 2023 Saat 14:38
Amip+Viral olabilir. İlaç vermeyin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat