Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yine tuvalet eğitimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15978
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 19:10

Konu: yine tuvalet eğitimi
Mesajı Yazan: epurpletr
Konu: yine tuvalet eğitimi
Mesaj Tarihi: 22 May 2009 Saat 09:29
Merhaba Özlem Hanım

Benim sorunumda çoğu anneyle aynı...Çalışan bir anneyim fakat akşamları uzun süre uyanık kaldığı için oğluma ağitimi ağırlıklı ben veriyorum.Benim 31 aylık bir oğlum var.6 ay evvel kısa süreli bir eğitim denememiz oldu.Baktım istemiyor vazgeçtim.3 ay evvel tekrar başladık .Bin bir türlü oyunla lazımlığı ve adaptörü sevdirmiştik.Fakat daha ileri gidemedik.Oğlum herşeyin bilincinde ama çişim geldi demiyor ve geldiği anda bana belli etmeden altına yapıyor.Çişin var mı diye sık sık sormadım çünkü cevap hazır 'yok'.Eğer bişeylere daldırırsan lazımlığa yada klozete oturup çişin yapıyor ve mutlu da oluyor.Yanlız ben gözümün içine baka baka altına yapmasından dolayı çok stresliyim artık ve onada bu yansıyor sanırım,hatta bikaç kez de kızdım.Sanrım çiş yapma konusu çocuğu strese soktu.Artık benden çekindiği ve lazımlıkta oturarak zaman kaybetmek istemediği için yapıyor gibi geliyor.Bu şekilde ilerleme katedemiyoruz.O kirletiyor ben temizliyorum.Ben bir süre altını bağlayıp bu konuyu ilişkimizden çıkarsakmı diye düşünmeye başladım.Bu sefer de beze alışırmı diye korkuyorum.Sizce ne yapmalıyım?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2009 Saat 10:55
Özlem Hn

Bu sorunuma lütfen cevap yazın.Çünkü anne olduğumdan beri ilk defa bir konuda kendimi çok çaresiz hissediyorum.

Mesaj Tarihi: 03 Haz 2009 Saat 09:10
özlem hn cevabınızı merakla bekliyorum

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2009 Saat 16:33
Merhaba,

Özlem Hanım soruları vakit buldukça ve sırasına göre cevaplamaktadır. Fakat siz altına mesaj yazdıkça sorunuz sıralamada alta doğru gitmekte. Bilgi vermek istedim.Smile

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2009 Saat 23:42
oğlunuzun yaşıntuvalet eğitimi için çok uygun. ancak tuvalet eğitimindeki en önemli noktalardan biri olayı inatlaşma haline getirmemektir. çişini-kakasını yapıp yapmama kararı çocuklar için ilk özerklik çabasıdır ve bu dönemde yaşanan çatışmalar ileriki yaşantıda sorun yaratabilir. 1*2 ay kadar bezlemeye devam edin ve bukonuyu tamamen kapatın. sonrasında da bezini hem gündüz hem gece açın ve alıştırma külotlarından giydirin. çişini yaptığında bir müddet ıslak kalsın, ancak kesinlikle olumsuz bir tepki vermeyin. her tuvalete yapışını sözle ödüllendirin ancak altına yaptığında hiç bir şey söylemeyin ve biraz ıslak kaldıktan sonra temizleyin ve yeni külot giydirin

-------------
özlem

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2009 Saat 16:47
Çok teşekkürler Özlem Hanım.Ben de altını tekrar bağlamaya başlamıştım fakat rutin olarak günde 2 kez (birisi benle,birisi bakıcısıyla) tuvalete gidiyorduk.Bu 2 seferden fazlasına hiç istekli değil.Ben tamamen beze alışmasından korktuğum için böyle bi yöntem izlemiştim.1-2 aylığına konuyu tamamen kapatmak beze daha çok bağlanmasını sağlamaz değilmi?

Mesaj Tarihi: 11 Haz 2009 Saat 17:43
beze daha çok bağlanmaz. özerkliğine saygı duyduğunuz hisseder ve bir sonraki denemede hazırsa çok çabuk uyum sağlar

-------------
özlem

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2009 Saat 11:50
Özlem Hn merhaba

Dediğiniz gibi oğlumu bezledik ve o konuyu kapattık,1 ay oldu yaklaşık.Hala oğlumda çok fazla gelişme göremiyorum.Oğlum bezin çok dolmuş kaka yapmışsın vs dediğimde nadiren yaptım diyor yoksa inkar ediyor.Ama bu konu beni çok geriyor,tekrar ne zaman eğitime başlasam diye düşünüp duruyorum ve yine başaramazsak diye korkuyorum.Etrafımda bazı büyüklerde biraz büyüyünce kendi istekli davranacağını uğraşmamam gerektiğini söylüyorlar.Gerçekten öyle olacaksa ikimizde yıpranmasak mı diye de düşünüyorum.Sizin bu konudaki görüşünüz,öneriniz nedir?

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 12:47
Özlem Hn.

Bu konuda çok soruyorum size kusura bakmayın ama gerçekten çocuğun tuvalet eğitimi işine müdahale etmek şartmı?Son mesajımda yazdığım gibi nasıl yapılacağını öğret kendi haline bırak söyler diyenler çok bu ara bana...

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2009 Saat 16:19
tuvalet eğitimi müdahele gerektiren bie durumdur. ancak çocuğun yaşı eğitim için küçükse müdahele etmemmek gerekir. sizin çocuğunuz 33 aylık sanırım, bu aylarda eğitim vermek uygun. ayrıca mesanesinin azır olduğunu daha önceki denemelerinizden anlamıştık. kaygı duymadan, sakin ve bir sorun olacağını düşünmeden tekrar denemnizi öneririm. bu arada gece de bağlamayın. sadece deneme külodu giydirin ve 2-3 saatte bir sorun. yapmamak için çok direnise zorlamyaın. işi inada bindirmeden oyun alinde yapabiliyorsanız yapın. bir afta 10 gün sonunda gerilyorsanız bırakıj. geç kalmış durumda değlsiniz

-------------
özlem

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 09:25
Çok teşekkürler Özlem Hn.

Çok rahatlatıyorsunuz beni, fakat yinede hala çok kaygılıyım.Bi de ara ara büyükler oğluma artık bezini takma dediğinde bakıyorum aklında yer ediyor.Altını değiştirmeye gidince bana anne ben çişimi tuvalete yapmıycam diyor.Ben de tamam oğlum şimdi yapmıycam abi olunca yapıcaksın diyorum ikna oluyor.Hala inatlaşması tekrar altını açmak için beni korkutuyor.Yine kapatmak zorunda kalırsam çocuk kötü etkilenir diye düşünüyorum.Bikaç günden yine altını açıcam ama inanın hiç böyle kaygılı olmamıştım:(

Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2009 Saat 15:32
tuvalet eğitiminden önce sizin kaygılarınızı yenmeniz çok daha önemli. siz kaygı duyduğunuz sürece bu kaygı tamamen çocuğunuza yansıyor ve konu tuvalt ya da başka bir şey olsun çocuk çok zorlanıyor. tuvalet konusunda ise kaygı olayın bir takıntı haline gelmesine yol açabilir. kaygınız azalmadan bu işe tekrar başlamayın. kaygılarnızla kendiniz baş edemiyorsanız bir uzamandan yardım istemekten kaçınmayın

-------------
özlem

Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2009 Saat 10:31
Özlem Hn. yardımınız için çok çok teşekkür ederim.1 ayda tuvalet eğitimin hallettik.Sayenizde kendime güvendim ve olacağına inandım.

Çok teşekkürler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat