Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yine krup

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40705
Tarih: 20 Kas 2025 Saat 19:52

Konu: Yine krup
Mesajı Yazan: snowpea
Konu: Yine krup
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2013 Saat 21:12
Merhaba doktor bey,

Bundan 2 hafta önce 2.5 yaşındaki kızıma ilk defa krup teşhisi kondu. Odasına soğuk hava nemlendiricisi koyup, burnuna NaCl 0.9% inhalasyon uyguladım, 2 günde bir şeyi kalmadı.
Ama şimdi yine aynı şeyler başladı. Cuma günü soğuk algınlığı gibiydi ctesi ve dün gece çok şiddetli öksürük krizleri ve ses kısıklığı bu tabloya eklendi. Yine aynı uygulamayı yapıyorum soğuk hava nemlendiricisi ve inhalasyon ama sesi hala kısık öksürük de yattığında oluyor. Merak ettiğim konu bu hastalık hep bu şekilde her soğuk algınlığı sonrası tekrarlayacak mı? Başka bir tedaviye ihtiyacımız var mı? Bir yerde eksik bir şey miyapıyorum? Sizin bu hastalığa 3 gece hastalığı dediğinizi okumuştum, ama neden nüksediyor sık sık? 

Teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2013 Saat 22:03
    " hep bu şekilde her soğuk algınlığı sonrası tekrarlayacak mı? "
Mekanizma bu sekilde degil... Krup (veya Akut Larenjit) etkeni;farkli bir virus.SOGUK ALMAKLA, USUTMEKLE BIR ALAKASI YOK... Ses tellerini tutuyor ve ses tellerinde odem olusmasi yuzunden, havanin gectigi aralik daraliyor ve kendine ozel o ses cikiyor.. Decort (yarim ampul) i.m. yapilmasi ile bu odem cozuluyor, cocuk rahatliyor.

Mesajı Yazan: snowpea
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2013 Saat 22:30
Ben yurtdışındatım burada decort iğne yapın deyip hemen yaptırtamıyorm. Doktorların bana verdiği ilaç yok sadece soğuk hava öneriyorlar bir de şiddetlemirse diye inhalasyona karıştırmam için berodual verdiler ama hiç kullanmadım. Acaba decort iğneye alternatif olabilir mi bu ilaç onu kullanayım mı? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2013 Saat 01:01
Ugrasmayin, Soguk hava ile idare edin. ZATEN SIKINTILI DEVRE; 3 GECEDEN FAZLA OLMAZ.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat