3 hafta süren kulak akıntısı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40377
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 04:26
Konu: 3 hafta süren kulak akıntısı
Mesajı Yazan: efes2630
Konu: 3 hafta süren kulak akıntısı
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2013 Saat 11:39
Kadir bey merhaba.
Kızımın kulak problemi üzerine daha önce de size yazmıştım.Sizin söylediğiniz gibi iliadin/serum fizyolojik ve bactirim kullanarak yaklaşık 3 haftayı aşkın süredir
bir kulağının akıntısıyla mücadele ediyoruz. Tam iyileşti derken tekrar nezle
oldu. Akıntı azaldı ancak koyulaştığı için kulak yolunu da tıkamaya başladı. Bu
sabah fark ettim diğer kulak yolu kanlı akıntı ile (akıntı olmayan) tıkanmış.
Temizlemeye çalıştım, ancak çok da bişey yapamadım geri kaçmasın diye. Ne
yapayım hocam? Doktora gittiğimizde yaptığı kulaktaki akıntıyı temizlemek.
Verdiği damlaları şurupları zaten kullanmıyoruz. Kaç gün oldu iyileşmedi kulak.
Ne yapalım, sizin fikriniz her şeyden önemli bizim için. Cevabınız için çok
teşekkürler şimdiden.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2013 Saat 20:06
SAKIN, kulagina bir sey damlatmayinda, ne yaparsaniz yapin... Kulaktaki akintiyi, elinizin eristigi kadarini silerek, temizleyin..1-2 gun ara verdikten sonra, Iliadin'i tekrar 5 gun kullanin. Gunde iki defa, ikiser damla... Sicak kompresler, buharli banyo da iyi gelir.. Bactrim'e de devam edin.
|
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2013 Saat 00:31
Kadir Bey öncelikle bayramınızı kutlarım. Kızımın kulağındaki akıntı 1 ayı geçmesine rağmen hala geçmedi. Azaldı ve koyulaştı ama sabahları yine akıntı gelmiş, kurumuş oluyor kulak yolunda. Hocam bu aralar bir nezle grip geçirmedi, burnu açık, ağzı kapalı uyuyor. Bu akıntı nasıl geçecek. Bayramdan sonra tüpleri çıkartıracağız biri kulak zarına yapışıkmış, eğer akıntı geçmezse operasyonun bir zararı olur mu?Bayram günü vaktinizi harcadığınız için çok teşekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2013 Saat 04:50
Akinti devam ederken, tupleri nasil alacaklar? Gidene kadar Iliadin damlayi; gunde 2x2'ser damla buruna damlatin, sakin kulagina bir sey damlatmayin.
|
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2013 Saat 08:24
Hocam en son 1 hafta önce gittiğimizde akıntı bitmişti.Sadece bir kulakta sıvı görünüyor, bayram süresince nezle grip olmamasına dikkat edin diyerek gönderdiler.Eski maillerinizin tamamını okudum, kulak damlası vs damlatılması halinde mikrop kapaçağını ve bu durumun tehlike yaratacağını biliyorum, 1 ay önce ilk gidişimizde yani kulaklara gliserin damlatmaya başlamıştık kirler yumuşasın diye. Ama tüpler kulak yolunda demişti doktorumuz. Zaten gliserinden 2 gün sonra akmaya başladı kulak su gibi. 2 gün sonra da diğerinden kan geldi. Bu süre zarfında 2 şişe bactrim ve dediğiniz gibi iliadin, serum fiz kullandık. Acaba iltihap tehlikeli hale mi geldi? Delik kulak zarına mı damlattık gliserini??
|
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2013 Saat 18:21
Evet, maalesef, zarda delik oldugundan, damlattiginiz Gliserin ile Orta kulak bosluguna, akintiyi tersine cevirerek mikrop kacirttiniz.. Orta kulak boslugu, bu mikroplari atabilmek icin, akintiyi yapiyor.Iliadin'e devam. Ilaveten tekrar Bactrim baslayin. Baska hicbi ilac, Orta kulak bosluguna nufuz edemez. Tek sansiniz, Bactrim'dir, kim ne soylerse soylesin, Bactrim ile devam edin.
|
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2013 Saat 18:39
Akıntı geçene kadar devam edelim mi hocam. Bir de akıntı kesilmesi iyileştiği anlamına gelir mi? Yoksa mikrobik durum sürekli tekrar eser mi?
|
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2013 Saat 19:15
Akintinin kesilmesi, tabiiki iyiye isarettir. Akinti olmayinca, kulak zari kendi-kendini iyilestirip, deligi kapatabilir. Bazen de kapatamaz, bunlara; "Mikro-cerrahi" ile suni kulak zari yapilir.
Zaten butun bu "kulaga damla damlatma" uckagitlari boyle cerrahilik hastalari yaratabilmek icindir...
"- Grip olmasini onleyin-" gibi salakca tavsiyelere kulak asmayin.. Onlarda bal gibi biliyor bunun imkansiz oldugunu da, maksat sucu size yikmak icin yapilan laf ebeligi...
|
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2013 Saat 20:32
Hocam kulak zarı bir kere iyileşirse kurtulduk mu yoksa bu mikroplar yerleşir sürekli iltihap yapar mı?Ah hocam bir kere düştük ellerine çekilecek çilemiz varmış.Allah sizden bin kere razı olsun sayenizde biraz gözümüz açıldı.
|
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2013 Saat 03:11
Kulak zari kendi-kendine kapanabilirse, basladiginiz noktaya geri donmus yani iyilesmis olursunuz.. Tabii,ilerde, gene Grip oldugunda; ayni olumsuz islemler tekrarlanirsa, hadise tekrar olusur... Bu sebeple, ilerde gene Grip oldugunda sadece benim anlattiklarimi uygulayin. Eger,bu Grip surecinde, bir talihsizlik olurda, gene zar delinecek olursa, gene akinti olabilir. AMA, kulak damlasi yapmadiginiz surece, bu seferki iyilesme suresi cok kisa surer...
|
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2013 Saat 07:17
Sağ olun verdiğiniz cevaplar için.İmkanım olsa keşke benim de size bir faydam dokunsa.Hakkınızı helal edin Kadir Bey, iyi niyet sabrınıza hayranım.Sevgi ve saygılarımla.Bu sabah kulakta akıntı yok, inşallah kızım iyileşir ve umarım bizim hikayemiz diğer annelere yardımcı olur...
|
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2013 Saat 20:34
Hocam bir de kızım sabahları uyandığında sesi çatal çatal oluyor,boğazında kızarıklık, koku ve ateşi yok. Bal limon, ballı ıhlamur vs içiriyorum ama düzelme yok bir de kulakları kızarıyor hep. Belki bir şeyi yok ama bu kulak olayı yüzünden her şeye pimpiriklenir oldum.Kusura bakmayın hocam iyi akşamlar.
|
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2013 Saat 22:35
Daha hala, olusmus olan "koyu akinti" duzelememis. Biraz Serum fiz. ve aksamlari; 2 damla ColdMix iyi gelir.
|
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2013 Saat 22:07
Hocam bu sabah da kanlı iltihap vardı. Gün içinde akıntı olmuyor hiç. Bactrim ve iliadine devam ediyoruz, yanı sıra serum fizyolojik kullanabilir miyim? Hocam ne yapacağımı şaşırdım, nasıl bitecek bu iltihap.😢
|
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2013 Saat 01:05
Serum fiz, Iliadinden evvel kullanabilirsiniz..
|
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2013 Saat 21:27
Kadir Bey sabah yine akıntı vardı az miktar. Hafta içi kontrolü var kızımın. Bactrim ve iliadine devam arada serum fiz. ile temizliyorum burnunu.Şimdi kulak zarı kendiliğinden kapanmaz ise ameliyat olabilir demiştiniz.Kontrole gittiğimizde doktor ameliyat derse ne yapalım.Akıntı 6. haftasını bitirdi.Kaç haftadan sonra ameliyat elzem hale gelir.Ne olur bir yardım. Sadece sizden destek alabiliyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2013 Saat 21:36
O ilk gunku gibi bol akinti olmamasi, biraz sabirli olmanizi isaret eder. Benim usul tedaviye devam edelim..
|
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2013 Saat 21:44
Sağ olun hocam.Varlığınız ve cevaplarınız bize güven kaynağı.Umarım iyi haberlerimizi paylaşırım.Teşekkür etmek çok kuru kalıyor.Hakkınızı helal edin.
|
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2013 Saat 14:00
Hocam söylediğiniz gibi bactrim
ve iliadine devam ediyorum ancak, iliadin 5 günü tamamladı, serum fiz. ile
devam edip 1-2 gün sonra devam mı edeyim. Bir de bactirime devam ediyorum
akıntı maalesef tam geçmiş değil. Uzun süren akıntılarla ilgili -Allah
göstermesin- beyne sıçrama veya kulak kemiklerini eritme durumlarından
bahsediliyor. Akıntının uzun sürmesi sebebiyle bu risk grubuna mı giriyoruz biz
de? Bir de hocam bize önereceğiniz bir KBB doktoru var mı Ankara da? Sevgi ve saygılarımla,
|
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2013 Saat 19:49
Ankara da hic tanidigim yok.
Hacettepe de bir sansinizi deneyin derim....
Bactrim'e devam. Iliadin, 5 gun kullanip, 1 gun ara verin, gerekirse tekrar baslayin.
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2013 Saat 17:23
Hocam tekrar merhaba, boğazında her hangi bir enfeksiyon var olsaydı o da geçerdi değil mi bactirim ile. . Akıntı az az devam ediyor, boğazdaki enfeksiyondan da olabilir mi?
|
|