Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gebelikte aşırı kansızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72902
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 22:01

Konu: Gebelikte aşırı kansızlık
Mesajı Yazan: yagmurb
Konu: Gebelikte aşırı kansızlık
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2022 Saat 14:41
Merhaba kadir bey 32 haftalık gebeyim tahlile göre aşırı kansızlık var demir ikacı düzeltmez iki ünite kan almalısın dedi doktorum sizde bakabilirmisiniz
Wpc 17.90  mch 25.2 mchc 29 notrofil yüzde 79.3 nötr8fil sayi 14.2 hgb 8.5 hct 29.5  rdwyuzd3 17.1 rcb 3.37

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2022 Saat 18:09
Demir ilacı ve etli gıda arttırımı yeterli olur. 
Keşke hamile kalmadan önce bunlara bakılsa idi. Belli ki aneminiz çok eski, yoksa bu kadar düşüklüğe tahammül 
edemezdiniz. Vücudunuz bu düşüklüğe uyum sağlamış, kan almanız da bu kansızlığı hissederseniz gerekir.

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2022 Saat 18:25
Cocukluktan var  evet kadir bey doktor bunu duzeltmeden dogum yapamam dedi demir ilacı alıyorum yeni basladım birde d vıt ampül içtim baska bir ilac gerekirmi

Mesaj Tarihi: 09 Haz 2022 Saat 08:40
Akdeniz Anemisi hastası veya taşıyıcısı olup-olmadığınıza bakıldı mı?? 
Bu durum bir tek; "Hemoglobin Elektroforezi" tetkiki ile belli olur. Türk doktorlarının Hematoloji bilgileri son
derecede kısıtlıdır.  Şimdiye kadar bu anemi durumunuzu gördükleri halde bu test istenmemiş olabilir, siz 
kendiniz yaptırıp bana yazın! 

Mesaj Tarihi: 11 Haz 2022 Saat 12:03
http://m.YollaYap.com/busd/1654938192121.jpg

http://m.YollaYap.com/busd/1654938192121.jpg" rel="nofollow">
Merhaba kadir bey sizin söylediginizi ilettim devlet hastanesi yeniden tahlil ald7 iki gün sonra 9 çıktı gerek yok ilaç al yeter dedi kan vermedi. Birde eczacı tanıdıgım kan almak çok iyi bişi degil bazen alerji olabiliyor dedi birde gebesin dedi kan almadım demir ilacı alıyorum bu sonuçlara göre akdeniz anemisi varmıdır birde kırmızı olanlar baska bir hastalık görülüyormu doktor kum var dedi benim oda kalıtsal hep var tahlilde fibriojen çok yüksek 600 çıkmış bu ne demektir

Mesaj Tarihi: 11 Haz 2022 Saat 12:38
Bu tahlil, "Akdeniz Anemisini" (Thallassemia) ekarte etmez. 

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2022 Saat 20:14
Merhaba kadir bey devlet hastanesi ilac yeterli demiştı kan vermedi bir ay demir ilacı kullandım sadece 9.5 oldu 0.5 yukseltmiş özel hastane dogum doktorum ameliyata iki unite kan siparış edecem dedi. Hala çok düşük dedi. Birde üstune erken dogum  olacakmiş bebek asahı inmiş dedi tahminen zayıf dogacak suan 36 hafta 4 gunluk gebeyım haftaya carsamba alacaklar. Akdemiz anemi testı için saglık ocagına soledim evlenirkrn yapılıyor çıksa haberiniz olurdı dedi yapmadı. 2016 yılında evlendim 

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2022 Saat 21:24
Yapıldımı??

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2022 Saat 22:05
Evlendihimde kan testi yapmıişlardı uyuşmazlık hepatıt vs için sorun ypk hersey normal demişlerdi ama bu test hatırlamıyorum beraber olur dedi doktor

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat