Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

süt alerjisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53125
Tarih: 14 Ağu 2025 Saat 20:47

Konu: süt alerjisi
Mesajı Yazan: mmerosejaune
Konu: süt alerjisi
Mesaj Tarihi: 13 May 2016 Saat 15:19
Kadir hocam merhaba, ben size eski ikiz hastalarınız aracılığıyla ulaşıyorum. benim de 9,5 aylık bir kız bir erkek ikiz
bebeklerim var. 8. ayda kan tahlili istendi, sonuçta oğlumda inek sütü alerjisi olduğu söylendi. 
doktorumuz inek sütüne alerji varsa keçi sütüne de alerjik olabilir diye tekrar kan aldırıp keçi sütüne de baktırdı
ve ona da alerjisi çıktı.
bugun bir gastroentreloga götürdük, ek gıda olarak yedirdiğim çoğu şeyin alerjen olduğunu, onları kesip duruma 
bakmamız gerektiğini söyledi. gaita tahlili istedi. 
x-m diet diye bir surup ve pregomin as mama yazdı. verdiği şurubu devamlı kullanacakmışız. 
çocukta sert kaka dışında bir şikayet yok. iştahı yerinde, çok hareketli.
bugünkü doktor ek gıda olarak verdiğim çoğu şeyin alerjen olduğunu, vermemem gerektiğini söyledi. bu çocuk neyle beslenecek ki?

yardımınıza çok ihtiyacım var. 

http://imageshack.com/a/img924/2704/ZM0D18.jpg
http://imageshack.com/a/img924/3613/4xShGE.jpg
http://imageshack.com/a/img924/5716/ioplP1.jpg

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 13 May 2016 Saat 15:24

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 May 2016 Saat 19:30
Once benim dediklerimi bir uygulayin.
Ictikleri sutler; Tam yagli olsun.

Mesaj Tarihi: 13 May 2016 Saat 20:17
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. bu yazdığınızdan tam yağlı inek sütü içirmemi önerdiğinizi anlıyorum. 
şimdiye kadar ben ikizlerime, doğdukları günden beri anne sütü yetersizliği sebebiyle evolvia formul süt kullandım, devam ediyorum.
oğlumdaki inek sütü alerjisi teşhisinden sonra golden goat kullandık, fayda görmedik. bunları tamamen keseyim mi?

Mesaj Tarihi: 14 May 2016 Saat 00:45
Once; 50ml kutu sutu deneyin, bir reaksiyon olmazsa, giderek sayi ve miktarlari arttirin.
Bana kalirsa, kaziklandiniz.

Mesaj Tarihi: 16 May 2016 Saat 05:29
Hocam 50 ml sut verdik dun, bir reaksiyon olmasi icin ne kadar sure gecmesi gerekiyor?
Dun hic kaka yapmadi. Bu bir reaksiyon mudur mesela? Dokuntu, kizariklik vs gorunurde hic birsey yok suan.

Mesaj Tarihi: 16 May 2016 Saat 18:59
Sut vermeye devam edin ve Allerji sacmaligini unutun.

Mesaj Tarihi: 16 May 2016 Saat 19:10
Sagolun hocam, gittigim butun doktorlar endiseme endise katti sadece ve hic birinden elimizde recetesiz cikmadik. Cocuklarim deneme tahtasi oldu.
Istanbulda tavsiye edebileceginiz, guvendiginiz bir doktor tavsiyeniz olur mu?

Mesaj Tarihi: 24 May 2016 Saat 20:21
Hocam, sute 50 ml olarak devam ediyoruz. Maalesef arttiramadik tadini sevmediler. Tarcin serpip kahvaltida iciriyorum. Yemeklerde yag oranini da arttirdik ancak sert kaka devam ediyor.
Boyle devam mi edelim, duphalac mi kullanalim?
Bir de hocam, yag olarak zeytinyagi kullaniyorum. Baska oneriniz olur mu? Tesekkurler, saygilar

Mesaj Tarihi: 25 May 2016 Saat 03:58
Duphalac deneyin, olmazsa, onun yerine, Sokol likid  verin.
Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2016 Saat 07:03

Hocam tekrar merhaba, kizimda sute gecis yaptik, oglumda hala tam yapamadik, sutun icine 1 olcek su ve mama koyup iciriyorum. O sekilde kabul ediyor. Bu bir problem teskil eder mi? Bir de bir kac gundur omuzunda yogun olmak uzere kizariklik olustu. Neden olabilir acaba?

Bir de meningokok asisiyla ilgili yazdiginiz, cevapladiginiz her seyi okudum. Doktorumuza yaptirmayacagimi soyledim, cok buyuk tepki verdi. Bilimsel kaynagi neymis dedi. Sunabilecegim bir kaynak var mi hocam? Bir de yakin akrabalarimizin cevresinden meningokoktan vefat eden bir cocuk haberi aldik. Bunu duyunca esim yaptirmak konusunda israrli, bu riski nasil alabilirsin diyor bana. ne dersiniz? Tesekkurler

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2016 Saat 19:38
Sunu soyleyin, gitsin kendisi okusun....
TURKIYE'de gorulen Meningokok tipi: B-Tipidir!!!
Mevcut Meningokok asilari se; sadece A,C,Y ve W135 Tiplerine karsi koruma saglar.
Bu asilar Arabistana gidecek Hacilar icindir.....
Meningokok-B Tipine karsi asilar: Bexsero ve Trumenba asilaridir. Elinde bunlardan varsa, yapsin...
Yoksa, ukalalik etmesin..
MeningokokA,C,Y ve W135, SADECE, Afrikada; Menenjit kusagi denilen, Ulkelerde gorulur.
Bunlarda: Senegal, Mali,Burkino Faso, ve Chad'dir...
Ingilizce biliyorsa; WHO veya NIH'in sitelerine girsin, okusun!! 
Veya;temin edebiliyorsa,   NELSON. Textbook of Pediatrics  20.Edition, Sayfa: 1358-1365 bir zahmet
okusun..
Bu isler oyle; Turkiye'deki Tip Fakultelerinde ogretildigi gibi degildir..

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2016 Saat 20:03
Sagolun hocam,
Fotodaki kizariklik ve kabartilar onemli bisi midir? Alerji diye nasil bozmuslarsa psikolojimizi, en ufak bir seyde acaba diyoruz maalesef

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2016 Saat 23:08
Allerji degil...
sicak tutmaya bagli "isilik"..
Eski mailleri okuyun ve resimleri inceleyin.

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2016 Saat 02:46
Yatarken bile sadece askili body giyiyor. Kisin bile, disarida goren insanlar "usur bu cocuklar" diyecek kadar az giydiriyorum. isilik disinda baska bir sey olamaz mi? Ya da isilik cok giydirmek disinda sicakta kalmaya bagli da olabilir mi?
Odalarinin sicakligi 26-27 dereceye cikiyor bazen. Kafalari ter icinde uyaniyorlar ogle uykularindan. Bu mu sebep olmustur acaba?

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2016 Saat 08:06
Daha ne olsun!!! 

Bu konu artik canimi cok sikmaya basladi... Her yaz ayni muhabbet...

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2016 Saat 08:11
Kusura bakmayin hocam, sizin yillardir yasadiginiz, gordugunuz seyleri biz ilk defa yasiyoruz. Saygilar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat