Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

d vitamini

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31643
Tarih: 25 Kas 2025 Saat 18:25

Konu: d vitamini
Mesajı Yazan: enes12
Konu: d vitamini
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2011 Saat 22:23
hocam merhaba.
oğlum şu anda 10.5 aylık. 9 ayı doldurduğunda kontrole götürdüm. boyu 78 cm, kilo 11 kg, baş çevresi 48 cm idi. yeni doktoru bıngıldağın tamamen kapattığını farketti ve deviti daha önceden kesmemiz gerektiğini soyledi.çocuğun kafatası çok kalınlaşabilir diye bir neden soyledi.hem deviti hem demir damlalarını kesmemizi soyledi (vucuta fazla vitaminler kanser yaptığını soyledi). oğluma 1,5 aydır vermiyorum dolayısıyla. şu anda baş çevresi 50 cm. hocam bu değer normal mı? d viti tekrar başlatmalı mıyım? evet ise kaç ay daha?
şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2011 Saat 13:38
Kafası 4cm. büyük, bıngıldak kapanması filan olsa idi, kafa tam tersi ufak olurdu, Zaten bir doktor kafa çapı yerine "bıngıldak" ile değerlendirme yapıyorsa, oradan kaçın. Bıngıldak, 9. ayda da kapanabilir, 18. aydada, ama bunu bilecek doktor nerde?  Hocaları bile bilmez. Sizi boşuna telaşa düşürmüşler, D vitaminine de devam edin. Demir gereksizdir.

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2011 Saat 14:02
hocam  sağlık ocakları günde 3 damla devit verin diyorlar..Siz   ilaca karşı birisiniz...Ancak devit3  siz 5 damla diyorsunuz..Bu farklılığın sebebini öğrenebilirmiyim...
devit3 de bir ilaç onunda mutlaka zararları vardır...EmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed
teşekürler..

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2011 Saat 10:53
Devit3 ; 3 damla çok düşük bir dozdur. İlk 1 sene içinde bebeklere eskisi gibi, 400 ünite değil, 1000 ünite veriyoruz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat