Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bademcik küçültme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73289
Tarih: 23 Ara 2025 Saat 07:59

Konu: Bademcik küçültme
Mesajı Yazan: Ayşeısparta
Konu: Bademcik küçültme
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2022 Saat 17:07
Sayın Kadir Tuğcu,11 yaşındaki kızımı horlama,ağız akıntısı,nefes darlığı şikayetiyle doktora götürdüm.Bademcik küçültme ameliyatı yapıldı.Üç ayrı doktor aynı karardaydı.Bugün ikinci günü,yutkunma zorluğu çekiyor.Lazerle yapıldı ameliyat.Öneriniz var mı ,iyileşme sürecinde.Bir de hgb’si biraz yüksek çıkmış ,bir şey olur mu?Son olarak benim de ses tellerimde modül var ses kısıklığı yaşıyorum.Öğretmenim bana sıkıntı oluyor.Öneriniz varsa memnun olurum .İyi günler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2022 Saat 18:18
Böyle; "mumbo-jumbo" soytarılıklar nasıl kandınız? O ameliyatın hiçbir yararı olmayacak. Bademcikler,
 birer Lenf bezleri olup, henüz "Antikorları" (bağışıklık maddeleri) gelişmemiş küçük çocuklarda mikroplarla
 mücadele ederler ve büyürler. Bu müdahalelerin hiçbir yararı olmaz. Zamanla bu LENF bezlerinin ürettiği
 Antikorlar belirli bir seviyeye ulaşınca, bademciklere daha az iş düşer ve küçülürler. 

Hgb kaç??  Türk doktorları, Çocuk Hgb değerlerini bilmezler, onları erişkinlerle aynı zannederler. 
 <anneoluncaanladim.com>  sitesindeki çocuk kan değerleri makalemi yazarlar kısmından okuyun. 
Ses tellerindeki nodülün, bu işi BİLEN bir KBB doktoru tarafından alınması gerekir. İlaçlarla yokolmaz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat