Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip + göz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75553
Tarih: 31 Ağu 2025 Saat 02:39

Konu: Grip + göz
Mesajı Yazan: Dilyafruz
Konu: Grip + göz
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2023 Saat 14:07
 Hocam merhaba

Resime bakarmisiniz şuan sadece sol gözünde böyle kuru çapaklanma oluyor.Tobrased damlatalım mı ?

https://www.hizliresim.com/h9a4y6t" rel="nofollow - https://www.hizliresim.com/h9a4y6t

7 aylık bebegim erkek   8kg,
büyuk oglumdan sonra şuan grip geçiyor galiba ateş gündüzleri 37.5 kadar iniyor, geceleri 38.5-39.5 kadar çıkıyor.Bugun 3.günü.
Kakasını yapıyor ama yeşil, gündüzleri keyfi iyi ,gece rahatsız oldugu için yarık ölçek Calpol verdim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2023 Saat 18:43
O gozdeki capaklanma, "toplu igne basi" kadar ise, ilac gerekmez. Silme, gozunu acamayacak derecede
 olursa, kullanin. 
Gerisini: Eski cevaplari okuyun. 

Mesajı Yazan: Dilyafruz
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2023 Saat 18:48
Yazarlar kısmında adenovirus ile ilgili yazıları bulamadım hocam o yuzden merak ettim bebekte nedir.
kitabınızda da yok maalesef..

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2023 Saat 19:29
Tip talebesi veya doktormu sunuz?
 Adenoviruslarla ilginiz NE? Ister "A" virusu olsun, ister "B" virusu olsun, bir sey degismez. 

Mesajı Yazan: Ceren85
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2023 Saat 00:48
Hocam İlaç kullanmayın diyorsunuz kullanmıyoruz
beni endişe edinen yeşil kakası, kakasını yapınca çok aglıyor, hemen bezini acıyorum sakınleşiyor.Pişik vs yok sudocrem sürüyorum.Ne olablir bu konuda tavsiyeniz var mı ?

Burun tıkanıklığı ile grip oldugunu düşünüyorum, buyuk oğlum geçen hafta hastaydı aynı belirtiler ile Yuksek ateş ama ishal  yoktu.
Kusura bakmayın, bebek olunca farklı oluyor, yanlış yapmaktan korkuyorum.
Özür dilerim 
.

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2023 Saat 02:46
Kilo fazlasi varsa; asiri fazla yedigi icin olur.
Kilo eksigi olusuyor ise, onu ayrica konusuruz. 

Mesajı Yazan: Ceren85
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2023 Saat 00:29
Hocam yeşil kakası Calpoldan olmuş olabilir çünkü onu vermedikten sonra rengi sarı olmaya başladı.
Şuan sadece sol gözü kanlı kırmızı + balgamlı öksürük eklendi ve sanırım ishal çünkü gece her iki saat aglayarak uyandı ,gazı var + sulu kakası .
 Süt içerken de hava çok yutuyor

Gözde çapaklanma yok damla kullanmıyoruz ( dediginiz gibi)

Balgamlı öksürük için  bebek oldugu için aadece sıcak buhar mı  iyi gelir?(limonlu bal veremeyz)

uykudan aglayarak uyanıyor gazdan dolayı bu konuda birşey tavsiye edebilir misiniz ?

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2023 Saat 02:40
Limonlu bali; limonata seklinde verin. Turk doktorlarinin "Bal" ile ilgili palavralarina kanmayin.
Sabit Forum kismindan, bununla ilgili yazimi okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat