Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Büyüme hızı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63892
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 07:44

Konu: Büyüme hızı
Mesajı Yazan: Feyza13
Konu: Büyüme hızı
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2019 Saat 11:16
Doktor bey, erkek bebek 16 ay 83 boy 11.65 kg fakat 12 aylikken de 82 cm 11.25kg di yani 4 aydir sadece 1 cm uzamis bu durum benu cok endiselendirdi. Hemsireye dedim hic uzamiyor neden diye o da 1 yastan sonra belli ataklarla uzar dedi her ay uzamaz cocuklar dedi. Bu bilgi ne kadar dogru acaba bu sekilde uzamamasi normal mi? 
Ek gidayi bir turlu veremiyorym asiri az yiyor bir ogun bir kac kasik seklinde bazen onu bile yemiyor sadece anne sutuyle besleniyor gibi hala anlayacaginiz bu sekilde kadir bey yardimci olursaniz cok sevinirim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2019 Saat 12:16
1 hafta once davit3 icirmistim ampul olarak simdi de balik yagi baslayalim diyoruz ama icinde d vitamini oldugundan fazla gelir mi napalim doktor bey bisey yemedigi icin faydasi olur diye baslamayi dusunuyoruz siz ne dersiniz 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2019 Saat 19:09
1- Dogrudur. 1 yasindan sonra buyume, ataklar seklinde olur. Bunun sebebi, sinir sisteminin uzayan uzuvlarla
 uyum saglayabilmeleri icindir. Dikkat edin, Ikinci hizli buyume Safhasi olan "Ergenlikte" cocuklar hep sakar
 olurlar, cok kolay tokezlenirler, elleri-kollari oraya buraya carpar. Merdivenlerden eskisi gibi hizli inemezler, 
otomasyonlari bozulmustur. Ancak hizli buyume yavaslayinca, eski becerilerini kazanirlar.. Hayret, nasil olmusda ogrenmis!!!! 
2- Balik yagina gerek yok. Aldi iseniz, babasi icsin.

Mesaj Tarihi: 05 Eki 2019 Saat 20:27
Almamistik henuz cevabinizi bekliyordum.cok tesekkur ediyorum icimi rahatlatti cevabiniz :)

Mesaj Tarihi: 05 Eki 2019 Saat 20:29
Bir de bu yememe olayina ne yapmamizi onerirsiniz acaba hic bisey istemiyor cunku 

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2019 Saat 03:00
Gunde en az; 600ml sut/sutlu gida aliyorsa, merak etmeyin. 
Geriye kaliyor, buraz et ve meyva yemesin!! Az bir seyler yese bile eksikligi olmaz. 

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2019 Saat 08:02
İnek sutu almiyor mumkun degil icmiyor yemiyor degisik bi cocuk bende oyleymisim gerci.. Anne sutu de ayni sey yerine gecer mi?
Kjsura bakmayin Kadir bey vaktinizi aliyorum fakat bu konu beni cok yipratiyor bir de uzamadigini gorunce iyice takildim simdiden tesekkur ederim sabirla yanitliyorsunuz.

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2019 Saat 19:12
Sut yerine; peynir, yogurt veya Dondurma deneyin. 

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2019 Saat 21:56
Peki tesekkur ederim deneyecegim

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat