Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gribe aşırı tepki bronşit mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46879
Tarih: 15 Ara 2025 Saat 06:52

Konu: gribe aşırı tepki bronşit mi
Mesajı Yazan: esra_kocabiyik
Konu: gribe aşırı tepki bronşit mi
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2014 Saat 21:44
hocam merhaba yine...
geçen hafta oğlum ateşlenmişti 2 gün...sizinle yazışmıştık..2 gün sonra geçti hiç bişeyi yoktu... 3 gündür birşeyi yoktu... ama bu gece başlayan öksürük aralıksız devam ediyor... sanki soluk borusuna bişi kaçmış gibi geceden beri sürekli öksürüyor... ballı limon filan veriyorum hep ama anlamadım... gündüz başlasa öksürük bişi kaçtı nefes borusuna dicem ama gece uyurken başladı... napsam şaştım hocam...
15 aylık erkek...
öksürmekten doğru dürüt yemek bile yiyemio.. ememiyor.. uyuyamıyor da... astım krizi tutmuş biri gibi dolanıyor... en fazla 5 dk öksürmeden durabiliyor.. sonra bi başlıyor peşpeşe...
abisi dün grip oldu.. ondan bulaştı desem abisi böyle diil..normal şekilde hapşırık öksürüğü var... ama ufaklıkta durum bu... 
hani siz demiştiniz ya bronşit ciğerlerin gribe verdiği aşırı tepkidir die.. acaba bronşit olmuş olabilirmi? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2014 Saat 22:14
Odasi soguk olsun, basucunu yukseltin, gerisi aynen devam.

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2014 Saat 22:16
sorununun ne olduğunu düşündünüz hocam...?

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2014 Saat 22:18
Grip......

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2014 Saat 22:19
) hocam şimdi farkettim ki nefes alirken bi sıkıntı yok ama verirken tutarak zorla veriyor.. suan uyuyor daha dogrusu uyumaya çalışıyor ama uyuyamiyor yine öksürük ten...  nefes verirken inliyor zorlanmaktan...

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2014 Saat 01:16
  •  hocam şimdi farkettim ki nefes alirken bi sıkıntı yok ama verirken tutarak zorla veriyor.. suan uyuyor daha dogrusu uyumaya çalışıyor ama uyuyamiyor yine öksürük ten...  nefes verirken inliyor zorlanmaktan...

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2014 Saat 03:10
nefes verecegi zaman; once tutup, sonar nefesini salmasi benim bahsettigim, sikintili nefes verme degil...
Nefes verme suresi uzun olacak. Eger boyle ise; Bricanyl surup, gunde:3x2.5ml 5 gun kadar verin.

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2014 Saat 06:48
  1. O sekilde veriyor hocam...yani bir iki saniyede nefes aliyorsa  7-8 snde filan verio. .ikinarak veriyor.. 
  2. Yarin ilacı aldirip başlıyorum hocam.. 

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2014 Saat 23:09
hocam 3 gün geçti.. o gece nefes vermesi hep öyle sıkıntılı oldu..ama sabah öksürük te yoktu sıkıntılı nefes verme de... sizin demeniz üzerine brcanyl aldırmıştım ama kullanmadım... 

dün gece yine öksürükten uyuyamadı... ve bugün de öksürüğünün sesi hiç  hoşuma gitmiyor...  ciğerlerinden geldiği belli...  

ve nefes verirken de göğsünden tuhaf bi ses geliyor... hani tıkalı burnu çekmeye çalışınca çıkan ses gibi... ses burnundanmı anlamak için burnunu kapatıp o şekil dinledim ama ciğerlerinden gelio o ses...

öksürük krizinin ardından her seferinde hapşırıkla balgam çıkıyor... ciğerleri dolu belli... genzi de dolu...
sürekli serum fizyolojik ile aspirasyon yapıyorum ve çıkan miktar öyle çok ki...  :(

bu durumda brcanyl kullanimmi kullanmıyımmı son olarak hocam..bi hata yapmak istemiyorum.. 

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2014 Saat 02:57
Acele etmeyin. En azindan sadece Grip viruslerinin uyarisi ile oldugunu ve ASTIM olmadigini BILIYORUZ... Ayricada, Bricanyl, Kortizonlu spreyler kadar zararli degildir. Suphede kaldiginizda, kullanin, istediginiz zamanda, kesin.

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2014 Saat 15:10
Sabah 2,5 ml icirdim ama cok fena kustu aslında iide oldu çünkü baya balgam atti kusmukla....birazdan yine icircem. ..

1.Hocam astım da  balgam veya grip hali gibi bi hal olmuyor mu? Yani astım tablosu nasıl oluyor? 

2.İki üç aydır öksürüğünun gecmemesi ve şimdi bu hal alması bizi tedirgin ediyor... yapmamız gereken bir şey var mı hocam?  Tahlil tetkik filan gerekli ise yaptiralim sonucu iletelim size...

3.bu tabloda perebron kullanımı olurmu?  Yani bricalyn yerine. .. 

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2014 Saat 19:13
1- OLMAZ... Turk Cocuk doktorlarinin; Astim teshislerine, ASLA inanmayin.. Onlara gore butun Gripler; Astim... Eski mailleri okuyun.
2- Kres/okul ilk baslayan her cocugun, ilk 2 senesi aynen boyle gecer...
Niye bizim doktorlarin, Astim sacmaliklari, 5-6 yasindan buyuk cocuklarda olmuyor??? Herhalde, Astimi, dunyada bir tek; Turk Cocuk doktorlari tedavi ediyor, zahir!!!
NIYE; bu sacmalilar, hep;3-5 yas arasi cocuklarda oluyor?? Sizleri resmen kazikliyorlar...
Eski maillerde anlattim. Bu SAHTEKARLIKLAR, 3 kedemede uygulaniyor ve en sonunda da; kendinizi, hastanelerde, acilen "hava aliyor" bulursunuz.
Okuyun.. Ve bu sahtekarlari unutmayin...
Hatirliyormusunuz? Bir arada, Biberonlardaki "bis-Phenol-A" ya takmislardi da, butun plastik biberonlari atip, cam biberonlar almistiniz.. Bir suru cocukta cam kiriklarina bagli yaralanmalar oldu. VE halen gene plastik biberonlar var, ve " bis-Phenol-A" nin zarar vermedigi anlasildi.. Nerde o zamanlar yeri-gogu yikan, sarlatanlar??? Hepsi arazi oldu, millette unuttu.. Bu sahtekarlari unuttugunuz surece, bunlar cesitli maskelerle hep sizleri aldatacaklar. Gozunuzu acin.

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2014 Saat 20:41
Zaten hep okuyorum ve dedikleriniz de bir bir yaşanıyor cevremde... 
Oglum daha 15 aylik ama tabi abisi 5bucuk yasinda oldugundan okuldan eve getiriyor mikrobu.
.hocam bir de bu bizim durumda (sıkıntılı nefes verme,nefes verirken göğüsten gelen hava sesi (tikali burundan gelen ses gibi),öksürük ve balgam) bricanyl onermistiniz ya onun yerine perebron kullanımı olurmu? 

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2014 Saat 20:46
Olmaz.... Bronslarda daralma varsa, Perebron sikinti yaratabilir.

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2014 Saat 21:26
Anladım hocam. .. bu ses de bronşladaki daralmadan olur degilmi?

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 01:03
Dinlemeden bilemem... Daralmada yapar, ifrazatta yapar.

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 03:04
Hocam , sizin dediginiz gibi  bugün iki doz 2,5ml öğlen ve aksam bricanyl verdim ama öksürüğü cok fena azdirdi yaa..  öksürük hep diil ama öksürük tutunca öksürürken nefessiz kalip morariyor.. normalmi ters bi durum mu bilemedim...

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 18:27
Icerde biriken balgamlari atiyor, normaldir, biraz sicak su buhari uygulayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat