Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş,vücutta minik sivilceler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51095
Tarih: 08 Kas 2025 Saat 11:27

Konu: Ateş,vücutta minik sivilceler
Mesajı Yazan: ipekcik
Konu: Ateş,vücutta minik sivilceler
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2015 Saat 21:03
Hocam merhabalar.. 18 aylık oğluma sağlık ocağında yapılan 18. Ay aşısından sonra aşı yapılan kolunda ve bacağının çeşitli yerlerinde minicik sivilceler çıkmıştı, sonra bunlar yayıldı ama 2-3 gün sonra kabuk tuttular ve azaldılar..dün gece oğlum aniden ateşlendi (39.5) ve burnu tıkandı sesi kısıldı.. Sizin tavsiyenizle Serum fizyolojik, limonlu bal ve banyo yaptırıyorum.. Dikkatimi çeken şey, azalan minik sivilcelerin tekrar bacaklarında artmış olması.. Kafam karıştı, bu minik sivilceler aşıdan mı yoksa geçirdiği gribin/ hastalığın etkisiyle mi? Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler..

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2015 Saat 23:06
Hocam uyumakta zorlanıyor bebeğim, sesi kısık, burnu akmıyor, öksürüyor ama zorlanıyor öksürürken., hırıltısı var..Ateşi yüksek hala ve halsiz..eşim hırıltılı nefes alıp veriyor ciğerlerinden mi sorunu var, bakteriyel mi deyip duruyor başımda..ateşe müdahale etmediğim için kızdı.. Hocam ne tavsiye edersiniz?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2015 Saat 02:10
Bakteriel/viral ayirimini bilmiyorsaniz, eski mailleri okuyun.
Dokuntuler icin, resim gonderebilirmisiniz?

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2015 Saat 10:19
Hocam, ağızda koku, dilde pas görünüm yok.. Bugün doktora götürdüm, larenjit teşhişi koydu, üst solunum yolları hastalığı var, aşağı inmemiş dedi.. Augmentin, calpol, iliadin ve öksürük şurubu verdi, öksürük şurubunu almadım..
Bakteriyel bir durum yoksa yinede augmentini kullanmalıyım? İliadini ne kadar süre kullanayım hocam? Ateşi hala 38 in üzerinde ..
Bacağındaki sivilcelerin fotoğraflarını göndericem size hocam
Çok teşekkürler..

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2015 Saat 17:20
Verilen hicbir ilaci kullanmayin. Agiz kokusu, dil pasi olmadigina gore, Strep. enfeksiyonu da degil, gerisinin de zaten bir onemi yok.

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2015 Saat 06:00
Hocam bebeğimin bacağındaki minik sivilcelerin fotoğrafı:

http://i.hizliresim.com/0L65dV.jpg

http://i.hizliresim.com/bYXPAd.jpg

Çok teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2015 Saat 06:04
Hocam dün gecede 7.5 yaşındaki oğlum gece öksürmeye başladı ara ara kustu.. Gün boyu midesinin bulandığını söyledi, yemek yiyemedi,kustu ve hafif ishal.. Burun akıntısı, ateş, boğaz ağrısı yok ama öksürüğü var.. 18 aylık oğlumla büyük oğlumun hastalıkları arasında bağ var mı? Yoksa tamamen farklı mı?

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2015 Saat 07:34
En az 1 haftalik, eski sinek isiriklari...

Her turlu kusma; vucut savunma mekanizmasidir. Muhtemelen arkadan, ishal gelecek, sakin ilac vermeyin.
Baglantili olup-olmamasi hic onemli degil. Zaten ilac vermeyecegiz.

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2015 Saat 14:11
Hocam tekrar merhabalar.. Eşim, oğlumun burun tıkanıklığı ve gıcık şeklindeki öksürüğü devam ettiği için, antibiyotik konusunda ısrarcı olunca onu ikna etmek adına size 18 aylık oğlumun ağız içi resmini gönderiyorum, bademciklerini çekemedim maalesef, normal mi görünüyor? sadece dilin arka tarafına doğru beyazlıklar var normal mi acaba? Çok teşekkür ederim..

http://i.hizliresim.com/zYk8aD.jpg

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2015 Saat 18:38
Normal, antibiyotik gerekmiyor.
1.Sual: Ates varmi? Yoksa zaten 2. sual sorulmaz.
2.Sual: Agizda koku ve dilde pas tabakasi varmi?

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2015 Saat 20:28
Ateşi dün gece düştü hocam, gündüz yoktu, şu an hafif artmaya başladı..
Ağızda koku vs yok hocam..
Çok teşekkürler

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2015 Saat 22:27
Hocam oğlumun ateşi gün boyu normaldi, şimdi 39 oldu, ateşle ilgili birşey yapmıyorum.. Larenjit sonrası grip gibi mi geçiriyor hastalığını?

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2015 Saat 07:34
Evet, eski maillere bakin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat