rota virus
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40724
Tarih: 23 Eyl 2025 Saat 16:04
Konu: rota virus
Mesajı Yazan: Eyüp
Konu: rota virus
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2013 Saat 09:26
mrb.çocuğumun 3,5 ayı doldurmasına birkaçgün kala rota virus maması verdim.ancak sürekli çok aşırı derecede kustuğundan dolayı mamayı yeteri kadar midesinde tutabildimi diye merak ediyorum.yarım saat 45 dakika kadar kucağımda dik tuttum kusmasın diye.ama daha sonra kustu herzamanki gibi.emme aralarını elimden geldiği kadar 3 yada 4 saat yapıyorum.en erken 2,5 saat oluyor.sizce bu rota virus maması işe yaramışmıdır.2. dozu sanırım 4. ayda yapılacak.doğrumu.tşklr
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2013 Saat 20:27
Rotavirus mamasi diye bir mama yok... Icirilen; Rotavirus asilari var.. Bu asiyi agizina damlattiginiz ANDA, icindeki virusler hemen degdigi hucrelerin icine girdiginden, mideye giden bir SEY yoktur, dolayisi ile aninda kussa bile asi calisir..
Ikinci dozu; en az 1 ay aradan sonra yapilabilir. Bu aranin daha uzun olmasinda bir mahsur yoktur. Diger asilarla arasinda ene az 1 ay ara olmasi gerektiginden, en pratik olani, karma asilarla ayni gunde verilmeleridir.
Rotarix asisi: 2 dozda
RotaTeq asisi: 3 dozda yapilir.
Bu asilar birbirinden farkli yapilarda oldugundan, hep ayni marka ile devam MECBURIYETI vardir...
BU KONULARI BIZIM DOKTORLAR BILMEZLER. BENIM YAZARLAR BOLUMUNDEKI MAKALEMI OKUYUN.
|
|