Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kaburga altındaki agrı (kabızlık)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30397
Tarih: 27 Haz 2025 Saat 23:48

Konu: kaburga altındaki agrı (kabızlık)
Mesajı Yazan: Durucuk
Konu: kaburga altındaki agrı (kabızlık)
Mesaj Tarihi: 17 May 2011 Saat 10:40
Kadir Bey iyi gunler
1-1,5 aydır kızım sağ kaburga altını acıyor diye gosteriyordu  fakat bunu araba koltugunda oturdugunda yapmaya basladı ben pantolonu veya bezi sıkıyor diye gevsetiyordum sonrada anne kucagına al demeye basladı bende oto koltugunda oturmak istemiyor diye bana numara yapıyor diye ciddiye almıyordum

gecenlerde evde de ara sıra gene acıyor diye gosterdi en son dun gene oto koltugunda oturdugunda aynı seyi yaptı ben agladı ve sonunda kustu

acaba bunun sebebi nedir bir rahatsızlıgı varmı yoksa numara mı ben isin icnden cıkamadım size danısmak istedim

bu arada kızım 24aylık
cevabınız icin simdiden tesekkur ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 May 2011 Saat 14:12
Sağ kaburga altı, karaciğer/ safra bölgesidir, bir göstermenizde fayda vardır.

Mesaj Tarihi: 17 May 2011 Saat 21:09
size mi getirim yoksa baska bir doktora mı goturmem lazım
baska bir doktora gitmem gerekiyorsa onerebileceginiz biri var mı

Mesaj Tarihi: 18 May 2011 Saat 17:20
Kadir bey ayrica duruya siz d vitamini ampulu vermistiniz kaburgalarinin disa dogru oldugu icin( en alttaki kaburgalar) anlatabildimmi acaba
Bununla ilgili olabilir mi

Mesaj Tarihi: 18 May 2011 Saat 20:39
Eğer ağrı devam ediyorsa bir getirin.

Mesaj Tarihi: 31 May 2011 Saat 11:58
Kadir bey iyi gunler

Hatırlarsanız yukardaki sorunumuzdan sonra size gelmistilk ve lavman vermistiniz ve bu agrı kabızlıkdan dolayı olmustu

21 mayısda tuvaletini yapmıstı ve sonra size kontrole gelmistik daha sonra 26sında yaptı ve simdi 31 i oldu hala tuvalete cıkamadı zorlanıyor ve gene kaburga altını arada bir gosterip agrıyor diyor
duphalacda kullanıyorum yardımcı olamadı cok fazla
ne yapmam gerekir

birde bilirsiniz ki bu durumlarda her kafadan ses cıkar bir tanıdık  doktor(duruyu kontrol etmedi sadece lafla) demiski makatta bir yırtık varsa bu yırtık canını acıtıyor olabilir bundan dolayıda tuvaletini yapmıyor olabilir demis
bu kafama takıldı kızımı goren sizsiniz boyle bir durum soz konusu olabilir mi
bu yırtık konusunun mantıklı acıklaması nedir acaba

tesekkurler

Mesaj Tarihi: 31 May 2011 Saat 20:43
Yırtık olsa, şarıl-şarıl kanama olur.. Ayrıcada böyle bir şey olsa bile barsak cidarının hissiyatı yoktur, barsağı kesseniz hissedilmez. Barsak bir tek, gerilmeye hassastır. Kes, iğne batır hissetmez, içerisinde "balon" şişirin şiddetli sancı olur. Bu iddia biraz acemice olmuş. Çok az posalı gıda yemekle bu durum oluşur. Barsaklar dolana kadar kaka yapmayabilir.    

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 08:46
hocam yine yabancı ülkede eğitim görmüş bir çocuk endokrin uzmanı doktorumuzda böyle çok kabızlık durumlarında yanlış yazarsam kusura bakmayın sokol diye bir ilaç veriyor ben size sorup güvenmeden kullanmıyorum kullananlar memnun fakat nasıl bir ilaç acaba
teşekkürlerSmile

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 10:18
Sokol da iyi bir ilaçdır. Duphalac ile netice alamadıklarımda bende kulanınırım.. Bir cins "Parafin likid" olup, barsaktan emilmeyen madeni bir yağdır, kaka "cilalı" gibi kaygan bir şekilde çıkar.

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 20:49
tesekkurler cevabınız icin zaten bugun kakasını yaptı
ben duphalac kullanmaya devam ediyorum

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat