Beta +
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45646
Tarih: 14 May 2025 Saat 10:25
Konu: Beta +
Mesajı Yazan: Glshbgz
Konu: Beta +
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2014 Saat 18:42
Hocam merhaba
Arkadaşımın oğlu 124 cm 24 kg (iri çocuk :) 4,5 yaşında. Bugün boğazı ağrınca, ateşde olunca doktora götürmüşler beta pozitif çıkmış. Doktor agumentin 600 (2*1) vermiş. 10 gün kullansın demiş. Ben deposilin 6.3.3 den bahsettim. Yalnız agumentini kullanmaya başlamış.
1- ant. Kullanmaya başladıktan sonra iğne vurulsa olurmu
2- eğer ilaca devam derseniz 1 aymı kullanacaktı neden diğer doktor 20 gün dedi
Sağlıkla kalın
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2014 Saat 18:49
Hocam bu arada doktoru deposilin 6.3.3 iğnenin yan etkilerinin faydasından daha çok olduğunu söylemiş :(
|
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2014 Saat 18:57
20 gün değil 10 gün ant kullansın demiş ben yanlış yazdım Hocam
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2014 Saat 19:40
1- " beta pozitif çıkmış ".... Boyle bir deyim, dunya Tibbinda mevcut degildir.. Olsa olsa, Turk doktorlarinin uydurmasidir.
2- Denilmek istenen:
Ya; "Strep-A Testi: (+) demektir.. Esas ve guvenilir olan budur.
Ya da: "Bogaz Kulturunde" Beta-Hemolitik Streptokoklar goruldu demektir... Bogaz kulturleri, ASLA guvenilir degildir, zira, her "Beta-Hemolitik Streptokok" hastalik yapmaz,
" A-Grubu, Beta Hemolitik" olmalari gerekir. Bogaz kulturleri, A-Grubu olup olmadigini soylemez...
3- Bu yasta, "A-Grubu ,Beta Hemolitik Streptokoklar" hastaliklar gorulmez.
4- Hastalik oldugunda,:Ates, agizda koku ve dilde pas yaninda, BULANTI ve KUSMAlar vardir...Bulanti/Kusma hic olmadi ise, kesinlikle, Hastalik yapici streptokok degildir, o doktorun UYDURMASIDIR.
5- Eger teshis dogru olsa idi, cocuk; ilk kasik Augmentinden 24 saat sonra iyilesirdi.
6- Augmentin600 6 yastan evvel (20 kilodan evvel) VERILMEZ....Ishal yapar.
7- Eger teshis dogru olsa idi, tedavinin 30 gun verilmesi gerekecekti. 10 gun-20 gun laflari PALAVRA....
8- Deposilin6-3-3'un ne yan etkisi varmis, bir saysinda bizde ogerenelim!!! Allahin kerizi...
|
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2014 Saat 20:39
Hocam testi yükledim, Boğaz kültürü derken Strep-A Testi yapılmış pozitif çıkmış. Bu arada antibiyotikin ilk dozu bu sabah içildi daha ikinci doz içilmedi
http://i.hizliresim.com/PEDvoO.jpg
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2014 Saat 22:41
Evet, Strep-A Testi yapilmis,ama (+) olmasi cok supheli. Boyle sabikasi fazla olan bir Hastaneye ne kadar guvenilir, oda ayri konu..
Ilk olcekten, 24 saat sonra cocuk tamamen iyilesirse, teshis dogru demektir, Deposilin;i ilk firsatta yaptirin. Epey zamandir bu igne piyasada yoktu, insallah simdi cikmistir.
Igne ile Augmentin'in bir gecimsizligi olmaz, eger dedigim gibi seyr ederse, igneyi yaptirin.
|
|