Hırıltılı yüksek ateş
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39557
Tarih: 08 Tem 2025 Saat 20:46
Konu: Hırıltılı yüksek ateş
Mesajı Yazan: dhurnali
Konu: Hırıltılı yüksek ateş
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2013 Saat 03:59
Merhabalar Kadir bey, 14 aylık bir kızım var, hırıltıdan dolayı uyuyamıyor, ateşi de 39 derece biraz önce calpol verdik, nefes alıp verirken sanki çok zorlanıyor gibi, birde arada bir öksürük var, hani eskiler "soğuk su mu içtin ne bu sesinin hâli" derler ya aynı sesi soğuk su içmiş gibi çıkıyor .... Ne yapmalıyız Kadir bey çok endişeleniyoruz kaç gün daha böyle sürer?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2013 Saat 10:44
Ateşli devresi; 4-5 gün sürebilir. Grip devresi, mevsim yaz olduğundan 1 hafta- 10 gün sürebilir. Eski mail ve Alt forum yazılarını okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2013 Saat 21:59
Merhabalar Kadir bey, kızım çok hasta olduğu için biz o gün ( yani 5 gün önce) doktora götürmüştük, o da bize laranjit olmuş yani ses tellerinde iltihap var demişti, ama antibiyotik vermeye gerek yok soğuk hava buharı alsa yeterli demişti, yanlış mı yaptık bilmiyorum ama o gün soğuk hava buharını verdik kızıma.... Eve geldiğimizde çok rahatlamış gibi görünüyordu. Fakat 2 gündür yine ateşleniyor... Yanlış mı yapmışız Kadir bey ne yapmalıyız bilemedik..???
|
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2013 Saat 00:16
Teşhis de doğru, tedavide doğru.... Hayret... Ateşi 4-5 gün sürebilir. viral olduğundan, antibiyotik gerekmez.
|
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2013 Saat 08:36
Kadir bey bir de, kızm öyle çok iştahı bir bebek değil zaten 14 aylık fakat kilosu 8,5 kilo idi, şimdi ise hasta olduğu için hiç de bişey yediremiyorum,8 kiloya indi , yarım kilo daha vermiş, normalmidir acaba?
|
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2013 Saat 08:57
Ortalama :9.5 kilo olması gerekir. Hastalığı geçtikten sonra tekrar değerlendirelim.
|
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2013 Saat 10:07
Kadir bey merhabalar, kızımın ateşi bugün 8. Gün ve halen geçmedi... Ve 2-3 gündür o kadar huzursuz ki sürekli ağlıyor ve sürekli mızırdanıyor, calpol veriyoruz biraz düşüyor biraz rahatlıyor sonra tekrar çıkıyor... Bir de 2-3gündür küçük tuvaleti kötü kokuyor, acaba idrar yıllarında bi sorun mu var diye geldi aklımıza... Ne yapalım doktor bey bi tahlil yaptıralımmı?
|
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2013 Saat 13:51
Bol su içirin, idrardaki koku gider. Koyu idrar yaptığından öyle kokar. İYE olsa, idrar yapamaz, yanma-ağrı olur. Eğer oluyorsa, sadece idrar tahlili yeterlidir. "Nitrit" değerine bakın; negatif ise, İYE yok demektir. Lökosit görülmesi önemli değildir.
|
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2013 Saat 16:43
Kadir bey, doktordan geliyoruz, kan ve idrar tahlili istedi , idrarı henüz veremedik ama kan sonuçlarımız çıkmış, doktor idrar tahliline bakmadan bişey söyleyemem fakat ya İYE ya da kanında mikrop var demiş. 5 tane iğne yazmış, idrarı da verdikten sonra hemen bu iğnelere başlayın demiş( Desefin 0,5 g İ.M Falakon),bir de APİREKS 100mg/5ml ,bir de kansızlık var tedaviden sonra anemi tedavisi uygulayalım demiş....sonuçları size yazıyorum bir de siz değerlendirirseniz sevinirim ....
BİYOKİMYA CRP. 66,86 mg/ml H 0-5
HEMOGRAM WBC 13,3 3,5-10 RBC 3,88 3,8-5,8 HGB 9,3 11-16,5 HCT 26,8 35-50 MCV 69,2 80-97 MCH 23,9 26,5-33,5 MCHC 34,6 31,5-35 RDV 17,5 10-15 NEU %. 77,6 43-66 EOS% 0,1 0,5-11
|
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2013 Saat 16:51
Kimden istendi? Sizdenmi, çocuğunuzdanmı. Çocuğunuzdansa, yaşı ve cinsiyeti nedir?
|
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2013 Saat 18:23
Hocam mesajım 2. Sayfaya geçmiş, ilk sayfayı görmediniz sanırım 8 gündür geçmeyen ateş vardı, kızım 14 aylık 8 kilo
|
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2013 Saat 00:01
Kadir bey biraz önce doğru mu yaptık bilmiyoruz ama iğnenin 1 tanesini vurdurduk,bir de idrar tahlilinin de sonuçları çıkmış,laboratuvar çalışanı idrar yolu enfeksiyonu var dedi....şimdi çıktısını alamadık ama yarın sonucun çıktısını alınca ben size tekrar yazabilirim,bir de siz değerlendirebilirseniz seviniriz...
|
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2013 Saat 12:47
Kadir bey idrar sonucunu da aldık, size yazıyorum eritrosit(hb)script negatif Bilıribin Neg Urobilinojen Norm Keton Neg Protein Neg Nitrit + Glukoz Norm Ph 6 Dansite(SG) 1,010 Lökosit(l.est) strip +++ Asc.acid neg Lokosit BOL Epitel 2-3 Bakteri Yaygın
|
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2013 Saat 14:06
Bu yaş için WBC normal sınırları: 6000-17 500 dür yani sizin WBCniz "Viral enfeksiyonu" gösteriyor. İğneyi boşuna vurdurdunuz.
HGB normal sınırları: 9-14g/dL dir . Yani oda normaldir.
İdrar tahlili biraz "Fake"... Nitrit'te kalem oynatmışlar. Anlaşılan birileri bunların kulağına benim yazıları üflemiş. Başka bir yerde yaptıtın, göreceksiniz Nitrit (-) gelecek. Nasıl anladığımı yazmayacağım, zira onun üstünde de kalem oynatırlar.
Sakın iğneleri vurdurmayın, çocuğunuzun, ağızdan antibiyotiğe bile ihtiyacı yok...
|
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2013 Saat 14:57
Merhabalar Kadir bey,yazdıklarınız bizi çok düşündürdü, malesef ki doktorlara güvenemez olmuştuk ,sizi doğru anladıysak artık tahlillere de güvenemeyeceğiz....fakat ilçede olduğumuz için ve burada da sadece bir tane hastane olduğu için maalesef ki başka bir yerde tahlil yaptırma imkanımız yok ..1.CRP değerinin çok yüksek çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? 2.Peki iğneleri vurdurmasak ateşi kaç gün daha devam eder,şuanda 10. Gündeyiz ve halen ateş devam ediyor, sürekli uyku halinde uyanık olduğu zamanlar ise sürekli ağlama modunda.... 3.Bir de bugün isal olmuş, neden olmuş olabilir, dün yaptırdığımız iğneden olmuş olabilir mi?
Herşey için çok teşekkürler...
|
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2013 Saat 10:21
Tedavilere rağmen, ateşin devam etmesi, zaten hastalığın "VİRAL" olduğunun başka bir delilidir. Eğer teşhis doğru olsa id, ateşinin daha ilk iğneden 12 saat sonra düşmesi gerekirdi.
Aşırı antibiyotik kullanımı vücuttaki yararli (Probiyotik) bakterileri de yokettiğinden, ishaller görülebilir. BÜTÜN İLAÇLARI KESİN....
Maalesef, küçük ilçelerde, bu bahsettiğim "çeteleşmeler" çok daha sık olmaktadır..
|
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2013 Saat 13:28
Merhabalar Kadir bey, benim birde büyük kızım var o da 4,5 yaşında, onu da hastalandığında hep sizin tavsiyeleriniz üzerine büyüttük, ve bugüne kadar sadece 2 defa antibiyotik kullandık, yani sizin bizim ailemizde yeriniz ayrı... Siz iğneleri kesin deyince dün iğneleri kestik, hatta eşim keşke o birini de vurdurmasaydık diyor... En son gece calpol verdik ve nerdeyse 12 saat olacak halen ateşi çıkmadı çok şükür,halsizliği devam ediyor,sürekli yatıyor uyuyor, bir de bişeyler yedirebilsem zorla yedirip içiriyorum, o da 1-2 kaşık...
Hani siz doktorların teşhisi doğru olsaydı iğneyi vurdurduktan 12 saat sonra ateşi düşerdi demiştiniz ya,aslında iğneyi vurdurduktan 12 saat değilde 1-2 saat sonra ateşi düşmüştü, fakat yaklaşık 12 saat sonra yine çıkmıştı(tam hatırlamıyorum fakat yine 38-39arasıydı )
Kadir bey, siz söyledikleriniz bizim için önemli olduğu için iğneyi kesmiştik, fakat diyelim ki virütik değil de İYE ise antibiyotik vermeden düzelebilirmiydi?
|
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2013 Saat 17:18
Hakiki bir İYE'nin kendiliğinden düzelmesi zaman alır. Yoksa, eninde sonunda düzelir. Ama, hakiki İYE'ler o kadar nadir hastalıklardırki, zannedildikleri kadar sık görülmezler. Ama son zamanlarda türeyen ve idrarda lökosit görüldü diye İYE teşhis eden , ateş sebebi bulamadıkları her vak'aya İYE diyen "puştlar" yüzünden durum bu hali almıştır. Bunun ile ilgili makalemi okuyun. Sizler ancak bu sözüm ona doktorlardan daha bilgili olduğunuzda bu kazıkları yemezsiniz.
Bir İYE durumunda, antibiyotiklerin, idrar yollarında bulunan bakterilere tesirli olabilmeleri için, idrarla atılmaları mecburiyeti vardır. Halbuki verilen antibiyotiklerin bir kısmı, safra yolları ile atıldığından kültürde etkili gibi gözükseler dahi, idrardaki bakterilerle yan yana gelemedikleri için etkili olamazlar. Günümüzde "cahillik" pirim yaptığından, bu bilgilere sahip doktor bulmanız da çok zordur.
|
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2013 Saat 11:58
Merhabalar Kadir bey, bu defa size güzel haberler vermek için yazıyorum bu mesajımı... Kızımın 10-11 günlük ateşlemesi sona erdi sanırım inşallah ... Dün de bugün de ateşi hiç çıkmadı çok şükür... Hele bu sabah ilk defa gülerek uyandı, ve yarım yumurta yedi ...  Artık sürekli uyumuyor, eski haline geldi şükürler olsun...Kadir bey, bunda sizin payınız çok büyük,Allah sizden razı olsun....siz olmasaydınız biz kızımızı İYE sanıp o iğnelerin hepsini vurdururduk, iki ki sizi tanımışız , herşey için çok teşekkürler, siz çok ama çok iyi bir doktorunuz 
|
|