Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yüzde kızarıklık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22844
Tarih: 13 Kas 2025 Saat 03:16

Konu: Yüzde kızarıklık
Mesajı Yazan: superisi
Konu: Yüzde kızarıklık
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2010 Saat 21:10
Oğlum 6 aylık. üç aylıkken yanaklarında kızrıklıklar oluştu bir çok nemlendirici krem sürmeme rağmen geçmedi. hatta o kadar kötü oldu ki kanlandı çocuk dr. Lic... diye bir krem verdi hiç yararını görmedik. Cilt dr. götürdük alerji dedi. Advan... diye bir krem verdi. 3 gün kullandık geçti 3 gün sonra tekrarladı. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. o ilaçta 3 gün kullanılıyor 10 gün ara verilmesi gerekiyor.10 günde ara verirsek çok kötü oluyor. Yoksa ciltte bir çok yan etkisi var. Bu arada oğlum sadece anne sütü alıyor. bende yememe dikkat etmeme rağmen oluyor. Ne yapmalıyız?
Dr. bey bir sorumuz daha olacak daha öncedende size sormuştum. İşitme testini yaptırdık normal çıkmamıştı.O zaman burun tıkanıklığı vardı. aradan 2 ay geçti biz tekrar işitme testi yaptırdık yine normal çıkmadı.Bu arada hafif bir öksürük ve hafif bir burun tıkanıklığı yine vardı. 15 gün sonra tekrar getirin eğer olmazsa fakülte olan bir ilde bera testi yapmamızı söyledi. Bu testte çok riskliymiş.  Ama oğlum duyuyor seslere tepki veriyor, gürültüde irkiliyor. Bize söylenen duyabiliyor ama belirli ses altında duyamaz. çok tedirginim lütfen yardımcı olun. ne yapmalıyız.?
şimdiden çok teşekkür ederim.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2010 Saat 10:38
O aylarda allerjik döküntü olmaz, çok sıcak tuttuğunuzdan olur... Zaten tedavilere cevap vermemeside bunun işareti. Az giydirin ve odası çok sıcak olmasın. Bera testi gerekmez, ama ben hiç "riskli" olduğunu duymadım... Seslere tepki veriyorsa, işitme testleri ile uğraşmayın...

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2010 Saat 21:36
Evin sıcaklığı gayet normal.Hatta serin. Fazla kalın giydirmem. Bulunduğumuz il(siirt) normalde sıcak zaten. Sadece yanaklarda var. Vücudu temiz. Hatta çocuk DR.  yünlü şeylerden uzak tutmamızı, evde fazla canlı çiçek bulundurmamamızı ayrıca çok dikkat etmemiz lazım ki grip bile olmamalı. Dediğine göre normal sağlıklı çocuklara göre benim oğlumun  astım ve bronşite yakalanma riski daha yüksek dedi. Alerjisinin 1-3 yaşa kadar sürebilir dedi.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2010 Saat 09:52
Astım ve bronşit, bulaşıcı değildirki, sizin çocuğunuz kapsın... Enteresan doktorlarınız var... Siz genede bol banyo yaptırın, üstündeki elbise sayısı sizdekinden fazla olmasın, Başını ellediğinizde, elinize "terli" gelmesin.

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2010 Saat 17:13
Çok teşekkür ederim.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat