Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

EŞİMDE HEPATİT B VAR

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9534
Tarih: 09 Tem 2025 Saat 00:10

Konu: EŞİMDE HEPATİT B VAR
Mesajı Yazan: belkıss
Konu: EŞİMDE HEPATİT B VAR
Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2008 Saat 22:19
SLM.EŞİM VE AİLESİ HEPATİTBLİ.BEN EVLENMEDEN ÖNCE AŞILANMIŞTIM.KIZIMDA dogumdan sonra olmustu asısını.bizi ne kadar süre korur bunlar.antikor testi yaptırsam kactan sonrası bizi korur.nekadar sürede asılanmamız gerekiyo.tesekkürlerWink

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 09:44
Hepatit B aşıları, diğer aşılardan çok farklı, "Genetik aşılardır", yani sadece DNA parçacıklarıdır. Canlı olmadığından ısıya da dayanıklıdır. Bir dezavantajı mutlaka kas içine yapılmalı ve bu kas ufak (omuz kası gibi)  olmalıdır. Maalesef çoğu zaman aşı ehil olmayan ellerde cilt altına veya çocuklarda bacaktan yapılmaktadır. Bu durumlarda aşı tutmaz, bağışıklığı yeterli değildir. O yüzden başka yerde aşı olanlardan ben antikor tayini istiyorum(AntiHBs)  .Sizin de kızınızda bir antikor tayini yaptırmanız,gerekiyorsa yeniden aşı yaptırmanız gereklidir. Düzgün yapılmış 3doz aşı hayat boyu korur.

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 15:28
Maalesef çoğu zaman aşı ehil olmayan ellerde cilt altına veya çocuklarda bacaktan yapılmaktadır. Bu durumlarda aşı tutmaz, bağışıklığı yeterli değildir. O yüzden başka yerde aşı olanlardan ben antikor tayini istiyorum(AntiHBs)  .

Bunu hepimiz yaptırmalıyız çocuklarımıza bence. Cumartesi dahil çalışıyorum ve 2,5 yaşındaki kızımı sürekli götürdüğüm bir dr.yok,çalışma saatlerimiz de uymadığı için her zaman izin alma şansım olmadı maalesef.Dolayısyla aşıları da zamanı geldiğinde, neresi yakınsa oralarda yapıldı.
Bunu testi mutlaka yaptıracağım, sonsuz teşekkürler

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 17:18
Üzülerek söylüyorum ki benim oğluma da ikincisi bacaktan yapıldıCry

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 17:24
benim kızımında bütün aşıları bacaktan yapıldı .  Angryözel doktora götürdüğüm takibini hep aynı doktor yapmasına rağmen böyle oluyosa inanın neye ve kime inanacağımı şaşırdım Confused

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 17:24

Yanlis hatirlamiyorsam kizimin iki asisi haric hepsi bacaktan yapildi.Cry 

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 17:29
Bizede hep bacaktan yaptılarConfusedBi aşı ağızdan verildi,veremde koldan yapıldı sadece diğerleri hep bacakConfusedSağlık ocağıda özelde aynı şekilde yaptıConfused

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 17:35
Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

Bizede hep bacaktan yaptılarConfusedBi aşı ağızdan verildi,veremde koldan yapıldı sadece diğerleri hep bacakConfusedSağlık ocağıda özelde aynı şekilde yaptıConfused

Evet eminecim, agizdanda verildi. Daha cok kucuktu 4 asi briden yapilmisti yanlis hatirlamiyorsam, hem ateslenmis hem de cok aglamisti. 2si bacak, biri kol, biri de agizdandi. Cok kucuktu, 2-3 aylik ancak vardi.ConfusedCry

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 17:35
Bizim de aşılarımız hep bacaktan yapıldı Confused

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 17:37
Orjinalini yazan: Elif Hansa Elif Hansa Yazdı:

Evet eminecim, agizdanda verildi. Daha cok kucuktu 4 asi briden yapilmisti yanlis hatirlamiyorsam, hem ateslenmis hem de cok aglamisti. 2si bacak, biri kol, biri de agizdandi. Cok kucuktu, 2-3 aylik ancak vardi.ConfusedCry
Evet canım benimki 4 aylıktı galiba hatırlamıyorum pek,mendilleri ıslatıp bacaklarına koyuyordumCryHatta ateşlenir demiştide sabaha kadar nöbet tutmuştumConfused

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 17:47
Hepimiz bu testi yaptıracağız galibaConfused

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 18:19
sağlık ocaklarında verem hariç tüm aşılar bacaktan yapılıyor artıkConfusedtüm aşılarımız bacaktan yapıldı bizimdeUnhappy

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 18:37

Orjinalini yazan: Elif Hansa Elif Hansa Yazdı:

Evet canım benimki 4 aylıktı galiba hatırlamıyorum pek,mendilleri ıslatıp bacaklarına koyuyordumCryHatta ateşlenir demiştide sabaha kadar nöbet tutmuştumConfused

Ne ovabiliyorduk ne masaj yapabiliyorduk. Kendi de ayaklarini ve kolunu oynattikca cani yaniyor agliyordu. En son ayaklarini sarmistik hareket etmesin diye kundak gibi. Artik dayanamayip saglik ocagina bi hisimla hesap sormaya gitmistim, kucucuk yastaki bu cocuga ne yaptiniz gibisineConfused Cok agliyor, uyumuyor 2 saatten fazla dedim de kadin bana "iki saat uyuyorsa sen ona sukret" dedi basindan savar gibi. Atesi de cikiyordu zaten. Ne sinirlenmistim o zaman.Tongue

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat