Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

DMD MUTASYONU

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36025
Tarih: 10 Kas 2025 Saat 17:48

Konu: DMD MUTASYONU
Mesajı Yazan: çınar2007
Konu: DMD MUTASYONU
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2012 Saat 22:37
merhabalar kadir bey benim arkadaşımın sizin bilgilerinize ihtiyacı var.oğlu 1,5 yaşındayken konuşmadığı için hastaneye götürmüş ve kan testleri sonucunda dmd mutasyonu diye teşis konulmuş şu anda 5 yaşında özel merkezlere giderek harfleri yutarak biraz  konuşabiliyor(ama sadece annesi anlıyor)kan testinin sonuçları(en son yapılan)ALT:383 AST:294 CK:17500   çocuk şuanda deltacortril kullanıyor 7 yaşında kök hücre veya gen tedavisi yapılacakmış.Benim sormak istediğim ise 7 yaşındayken bu tedavi nasıl olacak bilmiyolar ve doktoru açıklama yapmamış o gün geldiğinde öğrenirsin demiş ailesinin kafası çok karışık bizi biraz bilgilendirebilirmisiniz birde doktoru  annesine 10 yaşında yatalak olur en fazlada 20 yaşına kadar yaşar demiş.ailesi çok zor durumda maddi durumlarıda çok iyi değil ve çok çaresizler.
 bu konu hakkında bizi bilgilendirirseniz çoook seviniriz.şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2012 Saat 04:04
Eger teshis; Ozel hastanede degilde, Universite hastanesinde kondu ise, orada soylenenleri uygulasinlar. Yok teshis ozelde kondu ise, bir Universite hastanesine gitsinler. Once teshisten emin olalim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat