Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

enterecoccus faecalis!!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16123
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 01:59

Konu: enterecoccus faecalis!!
Mesajı Yazan: sasamef
Konu: enterecoccus faecalis!!
Mesaj Tarihi: 27 May 2009 Saat 16:49
hocam 6 aylık oğluma doktorumuzun isteğiyle idrar tahlili yaptırdık sonuçlar normal çıktı (nitrit negatif) kültür sonucunda enterecoccus faecalis üredi 100 000 col/ml yazıyor...  oğlumun gaz şikayetleri oluyor halen bikaç gece uykusundan hep ağlayarak uyandı ama şimdi iyi rahat uyuyor.. o dönemde bir kez ateşi makattan 38.5 a çıktı çok rahatsız ve halsiz görünüyordu yarım ölçek calpol verdim başka da ateşi olmadı bugüne dek hiç... ishal de değil hatta bazen kabız oluyor ama kendi yapabiliyo hergün mutlaka kaka yapıyor.. sadece bu ay hiç kilo almamış ek gıdaya da başlamıştık.. benim merak ettiğim oğlumda bu bakterinin sebep olduğu bi enfeksiyon varmıdır? yoksa idrarını alırken kontamine mi olmuştur? enfeksiyon varsa nasıl belirtilere yol açar? doktorumuz sonuçları görünce kesin antibiyotik yazacak vancomisin vb. bişey.. sizce ne yapmalıyım?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 May 2009 Saat 22:11
Erkek çocuklarında idrar yolu enfeksiyonu olmaz. Zaten tahlilde "Nitrit" negatif olması da bunu gösteriyor. O mikrop, kakada bulunan bir bakteridir, ciltten bulaşmadır. Çocuğunuzun idrarında bir şey yok, sakın ilaç filan vermeyin. Aynen dediğiniz gibi,"-idrarını alırken kontamine-" olmuş... Demek anadolu doktorluğu böyle bir şey.... 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat