Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş ve 6. hastalık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11102
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 01:58

Konu: Ateş ve 6. hastalık
Mesajı Yazan: boyalcin
Konu: Ateş ve 6. hastalık
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2008 Saat 18:06
Öncelikle değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler.
Oğlum iki gündür 38,5 dereceye varan ateşle, halsiz ve iştahsız. Bugün doktora gittik boğazının çok kızardığını antibiyotik (aug..entin) kullanmak gerektiğini söyledi. Şimdiye kadar ateşten çok huzursuzlandığı zamanlarda ateş düşürücü ve Ped..us kullandık. Burun akıntısı öksürük vs. soğuk algınlığı belirtisi yok. Doktor altıncı hastalık da olabileceğini ama ancak üç güne kadar anlaşılabileceği için antibiyotiğe başlamak, eğer vücudunda kızarıklıklar oluşursa antibiyotiği kesmek gerektiğini söyledi. Ama bizim içimiz antibiyotik kullanmak konusunda rahat değil. Herhangi bir tahlil vs. yapılmadı. Sizce ne yapmalıyız bu durumda?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: boyalcin
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2008 Saat 18:14
En son 39 olarak ölçtüm ateşi. 6 satte bir Ter...gin ateş düşürücü vermeme rağmen böyle ateş.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2008 Saat 18:26
Yaş belirtmemişsiniz. 2 yaşından sonra 6. hastalık görülmez.Ayrıca da boğazda kızarıklık yapmaz.
Gene aynı hatayı sizde yapıyorsunuz,Peditus ve Termalgin aynı ilaçlardır, çocuğu zehirleyeceksiniz.Ayrıca Peditus'da öksürük kesici bir ilac var, hiç istemediğimiz bir ilaçtır, ayrıca 2 yaşın altında verilmez, prospektusu ve içeriğini okuyun..
Kan tahlili yaptırın, 6. hastalıkta lökosit sayısı(WBC) düşük çıkar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat