Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tuvalet egitiminde cok gec kalinmismi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9672
Tarih: 16 Haz 2025 Saat 21:35

Konu: tuvalet egitiminde cok gec kalinmismi?
Mesajı Yazan: meral75
Konu: tuvalet egitiminde cok gec kalinmismi?
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2008 Saat 19:10
Merhaba Özlem Hanim,
arkadasim adina size bir sorum olacakti 2 ogullari var ikiz 4 yasina yeni girdiler..anaokulunada basladilar her ikiside ne cisini ne kakasina tuvalete yapmiyolarmis.. anneleri her yolu denemis, anne baba tuvalette izledikleri olmus.. ama pipimden su geldi akiyo cikti deyip yere isemis, ama tuvalete yapmiyolarmis tuvalete otuturtunca hem cisini hem kakasini tutup yapmiyo.. nasil bi yöntemle yaptirabilir.. karnim aciyo deyip yapmiyomus ne yapmasi lazim.. simdiden cevabiniz icin cok tesekkür ederim..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2008 Saat 18:06
tuvalet eğitimi için 4 yaş biraz geç kalınmış bir yaş, ancak endişelenecek kadar da geç değil. bu konuyla ilgili ikizlerde gecikme beklenebilir bir şey. durumu netlikle değerlendirmek ve çocukları da değerlendirmek için bir pedagogtan danışmanlık istemenizde yarar var.

-------------
özlem

Mesajı Yazan: meral75
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2008 Saat 15:06
cevabiniz icin tesekkürler cocuklari yardim icin bir yere götürmüs ama pek faydasi olmamis.. genel olarak neleri yapmak veya yapmamak kisaca nasil yaklasmak gerekiyo tuvalet egitimine.. mesela nekedar günde hatirlatip cocuklara sormak veya tuvalete oturtmak sorumu tam düzgün anlatabildimmi bilmiyorum türkcem cok iyiy degil kusura bakmayin

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2008 Saat 10:39
öncelikle çişi kakayı tuvalete yaptıkları veya söyledikleri her zaman fazlasıyla mutluluğunuzu belli edin, aksi davranışlarında ise asla kızmayın, cezalandırmayın. çiş için günde 4-5 kez sorabilirsiniz. tuvalete gitmeyi eğlence haline getirebilirsiniz. bu konuda ısrarcı olmak, söylemediklerinde kızmak, ceza vermek çocukların ileride ciddi takıntı sorunları yaşamasına neden olabiliriyi davranışa ödül vermek ve bu olmadığında hiç bir şey yapmamak yetereli bir cezadır, fazlasına gerek yok. bu konuyu herkesin önünde önemli bir gündem maddesi gibi konuşmayın. çocuklar endişelendiğinizi ve bir sorun olduğunu hissetmesin onlar da gerilir ve bu olay gerçek bir sorun olabilir.

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat