Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Havale

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=82087
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 17:39

Konu: Havale
Mesajı Yazan: melmus
Konu: Havale
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2024 Saat 09:02
Hocam iyi günler bu sabah komsumun bagirması ile uyandim sabah 5 de cocugu gece bir anda ateslenmis corabini cikarirken  kaskati kesilmis gozleri donmüs ne yapacagini bilememis cocuk kucaginda kapida bi ordan bir oraya kosuodu hemsire biri vardi dilini falan bakti sonra direkk hastanehe goturduler havale gecirmis o an bende panikledim ve ne yaapcagimi bilemedim havale hic gormemistim. Direk hastane sart degil mi hocam o durumda yada ne yapilmali acaba

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2024 Saat 10:39
NE DİLİ ALLAH AŞKINA!! 

Havale esnasında çocuk zaten kasılı durumdadır!!! Dilinin geriye kaçması gibi bir durum söz konusu bile
değildir ama bunu Türk doktorlarına anlatabilmek mümkün değildir! 
Dil kaçması ancak hasta şok durumunda ve hasta pelte gibi gevşek iken olabilir!!
Aynı şekilde, havale geçiren bir hastaya Oksijenin de bir faydası OLMAZ! Hasta kasılı vaziyette!!  Nefes
almıyor ki, oksijen beyine gitsin! 
Ayrıca da beyin bir süre oksijensizliğe tahammül edebilir de, enerji kaybına (acety-CoenzimA, NAD ve
ATP/ADP sistemleri gibi) tahammülü daha azdır! Zaten bu yüzden, aniden ateş yükseldiği zaman, beyin;
kendini korumak için çalışmayı durdurur ve "havale" denilen durum oluşur. Esasen bir nevi savunma
mekanizmasıdır.
Ateşli havalenin hiçbir zararı yoktur. Hiçbir müdahale de gerekmez. Yapılanların tamamı "show" amaçlıdır!'

Hiçbir şey gerekmezdi! 
"Ateş ve Havalenin Tadavisi" makalemi yazarlar kısmındaki listeden okuyun.

Mesajı Yazan: melmus
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2024 Saat 10:55
Cok tesekkur ederim hocam hemen okuyacagim ve bu bilgiyide paylasacagim arkadasla

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat