Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Popoda şiddetli kızarıklık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78467
Tarih: 10 Eki 2025 Saat 22:50

Konu: Popoda şiddetli kızarıklık
Mesajı Yazan: OzgurunBabasi
Konu: Popoda şiddetli kızarıklık
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2023 Saat 17:53
Hocam merhabalar, oğlum Kasım 2018 doğumlu, 25 kg, 118 cm boy.

Bu yaşına kadar bezli dönem de dahil olmak üzere hiç pişik olmamıştı. Dün kaka yaptıktan sonra bir anda popom acıyor dedi ve resimdeki görüntüyü gördük. Hemen sildim poposunu bir şey çıkmadı temizdi. Evde eskiden kalma lanolinli pişik kremi sürdüm. Sabah da tekrarladım. Ama hiçbir iyileşme gozlemlemedim. 

İstemsiz bir kaşıntı olmadı hiç. Sadece duş esnasında kaşınıyor dedi. Sonrasına krem sürünce kaşıntı gitti dedi. 

Sanki bir tabaka deri gitmiş gibi. Eski yazılarınızda hipokort sürün veya eau borik yaptırın demişsiniz. Size sormadan herhangi bir şey yapmak istemedim. 

Ne yapmam uygun olur hocam. Kurt veya enfeksiyon olma ihtimali var mı? 

https://hizliresim.com/6uadol5" rel="nofollow - https://hizliresim.com/6uadol5

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2023 Saat 19:38
Bu arada kaşıntısı olduğunu ve kendisinin baskıladığını fark ettim hocam. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2023 Saat 19:42
Hipokort merhem, her temizlikten sonra surun. 

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2023 Saat 19:43
Tamamdır hocam değerli cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu görüntüdeki pişik mi? Daha önce görmediğimizden affınıza sığınarak soruyorum. 

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2023 Saat 23:42
Evet. 

Mesaj Tarihi: 05 Ara 2023 Saat 22:42
Hocam kusura bakmayın, 
hipokort etraftaki kızarıklığı aldı. Ancak anus çevresinde hiç etki etmedi. Anus çevresi çok şiddetli halde kızarık ve yer yer açık yara şeklinde 2 mm boyutunda parlak renkli noktalar var. Oralara sürünce kaşınıyor diye ağlamaya başlıyor. Kurulayıp açık bırakınca geçti diyor. Ama açık yaralar hiç kapanmıyor. 

Ne yaparsak yapalım bir çare bulamadık. Ayrıca kakasını tutmaya başladı. Başka bir öneriniz olur mu? 

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2023 Saat 03:27
O "yara" gibi olan bolgeye, her actiginizda, Hametan merhem surun. 

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2023 Saat 03:37
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim. Hametan alıp deneyelim. 

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2023 Saat 04:28
Hocam yabancı kaynaklardan araştırdığımda 'perianal dermatitis' ile uyumlu olduğunu gördüm bizim yaşadığımız durumun. Görülme sıklığı nadir olsa da görüntüler ve semptomlar uyuyor. 

https://www.pediatr-neonatol.com/article/S1875-9572%2819%2930051-8/fulltext" rel="nofollow - https://www.pediatr-neonatol.com/article/S1875-9572(19)30051-8/fulltext

Bunlara ilave olarak geçen hafta ailecek geçirdiğimiz ateşli enfeksiyon sonrasında benim yüzümde burun kenarında apse oluştu ve bugün drenaj yapıldı. Okuduğum kaynaklarda ailede farklı şekillerde bakteriyel enfeksiyon görüldüğü de yazıyor. Alakalı olabilir mi emin değilim hocam.

Bizim Türk doktorlarının bu tanıyı koyabileceğine emin değilim. Acaba antibiyotik kullanmamız gerekir mi. 

Mesajı Yazan: esraa35
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2023 Saat 08:38
Merhaba oncelikle gecmis olsun,gecen yil ayni durum kizimin basina da gelmisti,doktora goturdum, verdigi kremleri uyguladim ama iyilesme olmadi.Sonra Kadir hocamin önerisiyle fucidin krem 2 kullanimdan sonra gecti,3 gun devam ettik yinede.Tabi Kadir hocam sizin icin ne der bilemem ama hatirlatmak istedim..

-------------
Esraaa

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2023 Saat 14:19
Teşekkür ederim Esra hanım. 

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2023 Saat 19:21
Evet,  bu sekilde 2-3 tane hastam oldu!!!
Siki bir sekilde anneyi sorguya cektigimde, bebeginin poposu acimasin diye tuvalet kagidina tukurup sildigini
 ogrendim. 
Evet; Fucidin, Thiocillin gibi antibiyotikli kremler iyi gelir. 

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2023 Saat 20:15
Hocam tekrar merhabalar,
Bugün hacettepeye gittik. Uydu döküntü çok fazla Mantar dedi. ama buna enfeksiyon eklenmiş mi bakmak lazım dedi. Hem boğazdan, hem popodan Sürüntü aldılar. Yarına çıkar denildi ve canesten diye bir krem ile sudocrem 3×1 yazdı.

Bir de fucidin ve amoksisilin reçete etti. Yanlız test çıkmadan reçeteyi almayın, testte streptokok Üredi yazarsa alın kullanın dedi. Yoksa bu reçeteyi atın. Bir hafta sonra tekrar gelin dedi.

Canesten sürmekte sakınca var mıdır hocam. 

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2023 Saat 21:05

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2023 Saat 23:23
Hocam merhabalar,
Kültür sonuçları çıktı. Boğazdan alınan örnekte "normal flora Üredi." Yazıyor. 
Perinal swab test: "A grubu Streptokok (GAS) Üredi. Antibiyoterapi önerilir." Yazıyor.
Zaten verilen Mantar ilaçları işe yaramadı. Kızarık bölge ve etrafındaki sivilceler genişledi. Sizin öneriniz olan Fucidin sürdüm ilk kez bu gece.

Reçete edilen amoksisilin kullanmalı mıyım? Boğaz için olunca deposilin 6.3.3 yapıyorduk. Bu durum için de aynı mı olmalı? 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat