Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Pekmezle süt ürünlerinin kullanımı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36794
Tarih: 10 Eyl 2025 Saat 02:24

Konu: Pekmezle süt ürünlerinin kullanımı
Mesajı Yazan: inci06
Konu: Pekmezle süt ürünlerinin kullanımı
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2012 Saat 23:48
Merhaba hocam 6 aylık oğluma yoğurt yedirme konusunda zorlanıyorum pekmezle vermeyi düşünüyordum ama internette araştırınca pekmezin süt ve süt ürünleriyle verilmemesi gerektiğini çünkü pekmez içindeki demirin emilimini  sütün içindeki kalsiyum olumsuz yönde etkiliyor diye okudum. Pekmezi aç karna almanında, içeriğindeki demirin barsaklardan daha fazla emilmesi açısından daha faydalı olduğunu yazmış bazı uzmanlar. Size sormadan yapamadım hocam sizce nasıl vermeliyim özellikle süt ürünleriyle vermek doğru olurmu? Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2012 Saat 03:14
1-O palavraci doktorlarin yazilarina bosverin. Onlar daha sutteki ve yogurttaki "organik kalsiyum'un" pekmezdeki demir ile kimyasal reaksiyona girmeyecegini bilmeyen, kimya cahili doktorlar. Organik ile inorganik elementlerin arasindaki farklari bilmiyorlar.
2- Pekmezdeki demir, "inorganik" yani proteine bagli demir olmadiginden, zaten emilimi nerede ise sifirdir.
3- Dikkat edin; Pekmez, bal ve recel, tok tutan, kan sekerini yukselten gidalardir. Bunlari ancak, diger gidalari (et, sut, yogurt gibi) yedirmek icin  arac olarak kullanabilirsiniz. Her 3 gidada da bir; hikmet veya fazilet yoktur. Resmen sekerdirler...

Mesajı Yazan: inci06
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2012 Saat 21:32
Teşekkür ederim hocam tüm aydınlatmalarınız için.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat