Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

x bacak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=52543
Tarih: 07 Eki 2025 Saat 20:44

Konu: x bacak
Mesajı Yazan: minel
Konu: x bacak
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2016 Saat 13:02

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2016 Saat 13:05

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2016 Saat 13:10

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2016 Saat 13:16
hocam iyi günler.kızım 6 yaşında yürürken içe basıyor.özellikle sol ayağı en alttaki resimde belli oluyor ayağı içe dönük.doktorlar w oturusundan olduğunu uzun süre bağdas kurup oturursa 8 yaşında geçebileceğini söylüolar.soru cevaplara bakarken x bacak die bi durum olduğunu öğrendim.acaba benim kızımdakide bu olabilir mi?şimdiden çok teşekkürler.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2016 Saat 04:25
Resimler; usulune uygun cekilmemisler.

Dizler birbirine degdiginde, ayak bilekleri degmiyorsa, X-Bacak var demektir.

Mevcut resimlerden anlayabildigim kadari ile, cok hafif bir X-Bacak durumu var gibi.
eger dizleri degdiginde, ayak bilekleri degmiyorsa, 1 Ampul Dvit3 icirin. Senede 1 tekrarlayin.

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2016 Saat 22:06

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2016 Saat 22:08

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2016 Saat 22:12

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2016 Saat 22:18
hocam bu resimler, doğru çekebilmiş miyim bilmiyorum ama dizlerini birleştirince ayak bilekleri arasında boşluk kalıyor.1 defa dvit 3 ampul yeterli midir?götürdüğüm doktorlar w oturuşundan olduğunu söylüyorlar.böyle birşey varmı?bu konudaki sizin fikrinizi merak ediyorum?x bacak içe basmaya da sebep olur mu?

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2016 Saat 07:30
Son resimler duzgun.. Bir problem yok... Dizleri degince, ayak bilekleri de DEGIYOR!!
Diz ve ayak bilekleri arasindakli aciklik; anne karnindaki oturus sekli ile ilgili, zamanla duzelecek.
W_oturus ile hic alakasi yok.. Muhteremler, anlasilan "magazin yazilari" ile doktorluk yapiyorlar. Birsey
bildiklerinden degil..
X-Bacak; ayaklar disa dogru bukuldugunden, tabiiki "Duz tabanlik" yapar.  X-bacak duzelince, bu
durumda duzelir.

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2016 Saat 09:55
X bacak yoksa bu ice basma neden olur baska?Hocam peki bu yürürken içe basma da düzelir m zamanla.çok kafaya takiyorum ya kalırsa diye.özellikle bir ayağı çok ize basıyor yürürken.

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2016 Saat 18:53
O kadarini bir Ortopedi doktoru ile gorusun.

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2016 Saat 20:25
hocam ortopedi doktoru w oturuşundan olduğunu söylüyor.sürekli bağdaş kurup oturucakmış.oturuşa dikkat ederse düzelebilir diyo.

Mesaj Tarihi: 29 Şub 2016 Saat 03:29
Zaten, kendiliginden duzelecek...
Anne karnindaki; "bagdas kurulu" vaziyette oturmasi sonucu oluyor, W-Oturus ile hicbir alakasi yok...
Yeni dogan bebeklerin bacaklarina bakin!! Hepsinde, diz-ayak bilegi arasindaki kemik egridir.. Hepsi de zamanla duzelir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat