Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

synagis aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40538
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 00:57

Konu: synagis aşısı
Mesajı Yazan: zeynep
Konu: synagis aşısı
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2013 Saat 16:38
Merhaba hocam
27 haftalık dünyaya gelen  prematüre bebeğim var.takvim yaşı 88 günlük düzeltilmiş yaşına göre 2 günlük 52 gün yoğun bakımda kaldı ve bir sürü problemleri oldu şükür atlattık.
Benim merak ettiğim erken doğan bebeklere Synagis denilen bir aşı yapılması gerekiyormuş ekim ayında başlamak üzere 5 doz Rsv açısından riskli bebek olduğu için.
geçtiğimiz günlerde arkadaşım bu aşıyı yaptırdı sağlık ocağında ve  bebeğinin solunumu falan durmuş hemen ambulansla hastaneye getirmişler doktorlar çok da gerekli bir aşı değildi demişler ayrıca reaksiyon gösterdiği için devam edilmiyecekmiş aşıya.
şimdi benim gözüm korktu o kadar çok badireler atlattık ki bebeğimi o şekilde görmekten korkuyorum açıkcası Confusedbu aşı gerçekten gereklimi hocam 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2013 Saat 19:56
Boyle potent(kuvvetli etkisi olan) ilaclar, boyle-kiymeti kendinden menkul- doktorlarin eline verilirse, olacak olan budur...Belliki, bunu yapan salak, hicbir sey ogrenmeden baliklama bu ise dalmis demektir...
Bir kere; Synagis; ASI DEGILDIR...

SYNAGIS: Palivizumab
1-Insana uyumlu hale getirilmis, "Monoklonal Antikor" dur.. YANI; asilar gibi "antijen" degil, "antikor" ihtiva eder...
2- Doz: 15mg/kg/ayda yapilir.
3- 50mg sise: 0.6 ml steril su ile
100mg sise: 1.0 ml steril su ile sulandirilir..
Sulandirildiktan sonra, 20 dakika icinde kullanilmasi gerekir....

SADECE; RESPIRATORY SYNCYTIAL VIRUS (RSV) enfeksiyonlarinda, TEDAVI maksadi ile kullanilir..
Simdi bu ilaci; "asi diye" kullanan doktorlarin zeka seviyelerine sizler ne deger bicersiniz!!!

Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2013 Saat 22:11
bu ilacı yaptıran o kadar çok prematüre annesi varki size anlatamam hocam ve biz korkumuzdan doktorlar ne diyorsa yaptırıyoruz aman küçük doğdu hasta olmasın diye :( 
çok teşekkür ederim hocam cevabınız için

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2013 Saat 02:42
Ne diyelim.. Boyle Saglik politikalarinin, boyle doktorlari olur... olan gariban halka oluyor. EMIN OLUN, BU REZALETLER, NE DEVLETIN NEDE SAGLIK BAKANLIGININ UMURUNDA...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat