Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hocam 3 aylık bebeğim için bir soru(grip)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50777
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 06:24

Konu: hocam 3 aylık bebeğim için bir soru(grip)
Mesajı Yazan: vertigo
Konu: hocam 3 aylık bebeğim için bir soru(grip)
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2015 Saat 19:39
bebeğim 3 aylık hocam. ablasından nezle,grip vs kaptı... arada öksürük,burun akıntısı,ses kısık ve balgam,boğulma refleksi gibi sıkıtılar yaşıyoruz 1 haftadır.annesütü+serum fizyoloji+banyo yaptryrz...

3 aylık kontrolünde doktorumuz brycanly surup balgam içinmiş, ve peditus cay kasığıyla verin dedi.Biliyorum kızacaksınız bu duruma ama yinede sormak istedim...belkide bin defa geldi aynı soru çok özür diliyorum... forumda araştırdım ama tam istediğim soruyu bulamadığım için soruyorum hocam... tekrar özür dilerim...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2015 Saat 19:47
1- sakin verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin.
2- "Cay kasigi" ile ilac veren doktor oldumu, hemen oradan kacin.. Hicbir sey bilmiyor demektir. Daha dun anlattim. Turkiye'de cay kasiklari Ingilter'de oldugu gibi standart degildir..
Ingiltere'de 1 cay kasigi=5ml dir ve bu asla degismez..
Bizde ise, 0.25ml den 5ml'ye adar degisen hacimlerde cay kasigi vardir.. Anlasilan, artik okutulmayan; Fizyopatoloji dersinden sonra, Farmakoloji de okutulmaz olmus..
Surasi kesin: Sadece Astim ve Reflu sarlatanligi ogretiliyor.

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2015 Saat 19:59
öksürük,burun akıntısı,ses kısık ve balgam,boğulma refleksi 

annesütü+serum fizyoloji+banyo yaptryrz... yeterlidir o zaman hocam... 

hocam eşimi doktor bronşlara iner bronşit olur diye korkutmuş... bu ihtimalin gerçekleşmesi için çocuğa bizim hiç bakmamamız lazım,serum fiz,banyo yaptırmamamız lazım veya daha fazla soğuk almasını sağlamamız lazım ki bronşit olsun dedim eşime... Tabi Allah ne yapacağını bilir,biz sadece önlem almaya çalışıyoruz...

sizce benim söylediğim bu durum da bronşit olmamak için illa ilaca mı sarılmalı...

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2015 Saat 22:39
Her zaman soyluyorum.... 35 seneden beri Turkiye'de tip fakultelerinde, "Fizyopatoloji" dersleri okutulmadigindan, Turk doktorlari hastaliklarin nasil olustugunu bilmezler..
Bronsitlerde, "asagi inen" bir sey yok, daralma vardir.. O sersem'in demek istedigi; Bronsiloit veya Zaturredir, onlarda boyle olmaz.

Sogugun, usutmenin, hicbir hastalik ile bir ilgisi yoktur. Atesli hastaliklar daima mikroplarla olur.

Allah; istedigini dogru yoldan haberdar eder, istemedigine de, yanlis yollari gosterir.Buna ragmen, sahis yanlista israr ederse, onada karismaz.

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2015 Saat 22:22
HOCAM ufaklığın gribi dışında 6 yaşındaki ablasının gribi ateş 38-39 aralığında ve karın ağrısı ile devam ediyor.ateşi 39.1 lerde ve karın ağrısı yoğundu Fitil verdim. gaz filan çıkardı ağlaması geçti... fakat ağrı artar ve ateş sürerse doktora gittiğimde hangi tahlılleri istemeliyim hocam...

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2015 Saat 07:49
Oturun, oturdugunuz yerde... Aranmayin.

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2015 Saat 09:59
hocam aynen dediğinz gibi evdeyiz ins... çocukların başında... fakat son soruda 1 haftalık nezleden sonra ateşe eşlik eden karın ağrısı olması farklı bir rahatsızlık mı başladı acaba dedirtti. birde 3 aylık kardes olunca evde insan ne yapacgnı şaşryo... acaba karın ağrısı eşlik etmesnn sebebi nedir ? ne olabilir? teşekkürlr hocam

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2015 Saat 18:25
Grip+karin agrilari= Domuz Gribi..
Eski mailleri okuyun. 2009'dan beri Domuz gribini(H1N1) anlatiyorum.

Bu tip Virusler bir defa bir toplum icine girdilermi, cikmazlar... Bu yuzden; 2009'dan beri her sene Grip asilarinda, Domuz Gribi asilari vardir... 2009'da Domuz Gribi asisi aleyhinde, yeri-gogu yikanlar, o seneden beri arazi olmuslardir. Ama, Turk milleti "balik hafizali' oldugu icin, bu sahtekarlari hic hatirlamazlar..

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2015 Saat 23:47
hocam o zaman 3 aylık olan kucuk kardeside domuz gribi gecryo olabilir mi? onda nasıl anlayacgz bu durumu...o ilk hastalık basladıgı günlerde yaklasık 8 gun once uyku sıkıntısı yasıyordu. surekli uyanıyor ve duz yatmak istemyrdu... ama simdi burun akıntısı ve hapsrk ile suruyor... acaba o domuzgribini gecryomu yoksa daha abladan gecmedi mi?

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2015 Saat 08:22
Nereden gectigini bilemem, zaten onemlide degil. Domuz Gribi olsa, ilaveten, kusma-bulanti olurdu.
Sadece Serum fiz ve ColdMix kullanin, eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 21 Eki 2015 Saat 09:08
hocam 6 yaşındaki büyük kızımda pazar günü 4 saatte bir, pazrtesi ve salı 12 saatte bir ateşi 39 civarına cıkıyordu.Ve karın ağrısı ile burun tıkanıklığı eşlik ediyordu siz domuz gribi olabilir dediniz ve ben sadece ateş çok artınca 39.5 gibi iburufen verdim. ve bekledim .Ama maillerinizde domuz gribine ishal ve kusma eşlik eder demişssinz. Bizimkinde yok şu an ve 4. güne girdik tavsiyeniz nedir hocam...

Ayrıca 3 aylık kücük olana rota virüsü aşısı yaptırmalımıyım? Tavsiye edeceğiniz bir aşı markası var mı?

Mesaj Tarihi: 21 Eki 2015 Saat 22:12
1- Ha Domuz Gribi, ha Grip, bir sey degismiyor, sadece mide-barsak problemlerini izah eder o kadar. Aynen devam edin, yani ilave bir sey yapmayin.
2- Rotavirus asilari; 3.5 aydan sonra yapilamiyor...
Ayrica; diger asilarla arasinin, en az 1 ay olmasi gerekiyor.. Oyle 2-3 hafta ile bu cins asilari yapamazsiniz..
Keske, 2. ay asilari yapilirken, icirse idiniz.

Rotavirus asilari ile ilgili makaleyi okuyun. Ilk sayfada, yazarlar kisminda.

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2015 Saat 23:14
Hayırlı geceler hocam..

rota ile ilgili makaleyi okudum.Bir kaç sorum var cevap verirseniz sevinirim:

1-Kızım 3 ay 22 günlük o zaman aşıyı(rota) kaçırdık mı? yoksa 5 ve 7. aylarda yaptırsam nasıl olur?

2-Hocam buyuk kızım 5 yaşında kulak ağrılarıyla ilgili 1 yıldır sizden yardım alıyrm allah razı olsun harikasınız.Fakat bişey merak ediyorum.Kulak iltihabının bakteri sebepli olmasının belirtileri nerelerdir acaba?

3-Yine büyük kızımla ilgili bademcikleri büyük kendi boğazına göre. Şişince boğazı çok daralıyor... Ben şişince, ateş, ağız kokusu ve dilde pasa dikkat ediyorum. Fakat doktora gitmemiz gerekirse yaptırmamız gereken antibiyotik tesitinin adı nedir hocam? Ayrıca yanında kan testi gerekir mi?

4- Antibiyotik testi Strep-A testi midir? Yoksa boğaza en çok yerleşen bakteri türü testimiydi mu? 

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2015 Saat 06:11
1- Evet kacirdiniz. Zaten onceki asilardan da en az 30 gun sonra yapilmasi gerekiyordu..
2- Oyle bir durum; ancak, kulak zari delindiginde, "Kulak damlalari" kullananlarda olur. Akinti tersine doner, kulak yolunda ne kadar kir, mikrop varsa, delikten Orta Kulak bosluguna gecer, iste o zaman; tedavi edilmeyenlerde, "Purulan Otit" olur ve kulak icindeki 3 kucuk kemik erir, hatta ust duvar bile eriyebilir, ve beyine acilir.. Ona da, "Otojen Beyin absesi" denir..
3- Sadece Strep-A Testi yaptirin, diger mikroplari tedavi ettirmesenizde olur.
4- Strep-A Testi, antibiyotik testi degildir, Bogaz kulturu ve Antibiyotik tesleri gerekmez.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat