farenjit olmuşlar
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12531
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 00:32
Konu: farenjit olmuşlar
Mesajı Yazan: nilgün
Konu: farenjit olmuşlar
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2008 Saat 20:10
hocam geçen hafta yazmıştım 16.5 aylık izklerim var berbat bir dmnem geçiriyoruz.akut.farenjit olmuş dr dedi.bioment calpol serum fizyolojik asist verdi.siz kullamamyın demiştiniz. 3 gün verdim bıraktım bugün 9.gün ateş hala devam ediyor.ateş 38 civarında fitil calpol verdiyorum balı limon veremedim hiçbişiey almıyolar oğaln da kızda uyumuyo hiç acayip bir huy değişkiliği oldu mız mız ölecem dayanamıyourm.gece 4 e kadar ayakatayız.yatsada 2 saat ancak yüzleri allerji gibi oldu burnunu silmekten geçen aktardan melisaa papatray gibi otlar aldım kayanttım onuda içmiyor hocam oğaln sürekli uyku halinde ama bir türlüne uyuyo ne uyanık anlmadım ayakya kıcakta sallarsan uyuyo yerie koyunca yok ne yapcağımı şaşırdım tekrar dr mi götürsem neler oluyo anlmadım ?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2008 Saat 09:43
Akıntı koyulaştı ise, hastalığın sonuna geliyorsunuz demektir. Grip 'te ilk günlerde olan 4 günlük ateş düştükten sonra tekrar ateşi çıkarsa, bu mühimdir, doktorun görmesi gerekir. Kulak iltihabı başlıyor olabilir...
|
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2008 Saat 21:17
hocam bugün sabah gene mız mız lık durumu vardı ama ateş yok dencek kadar azdı ben genede calpol verdim oğlan biraz daha iiyi gibiydi dr götürmek için biraz daha beklesem boş yere ilaç kullanmak istemiyorum sadece calğol ve fitille bir dönemi geçirdim sanırım hocam calpol iiçmedikleri zman fitil versem bişey olurmu?birde acayip iştahsızlık hala var zaten bu 10 gün sadece süt içtiler biraz beleyeyim mi?yoksa ?bir de kulakta eğer iltihap varsa nasıl anlayabiliirm baktım oğlan elini kulağa falan götürmüyor sadece kucakğına al beni salla diyo bunun ağrıyla falanbir ilgisi olabilirmi?
|
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2008 Saat 09:48
Kulak iltihabı başladığında, şiddetli ağlama olur ve siz onu susturamazsınız. Ateşi yoksa zaten ilk söylediğim noktaya geldiniz demektir, takip edin, fitil veya şurup verebilirsiniz.
|
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2008 Saat 22:04
hocam öncelikle yönlendirmeiz için teşekürler.dr götürdüm otit dedi dr.ben size dr verdiği ilaçları danışmak ve bunları kullanrak ne kadar sürede düzelme görülür öğrenmek isitiyorum.kefsid şurup 3x1 pedifen 3x1 serum fizyolijk 4x2 ilaçları verince çocukta uyku hali oldu sanki ilaçla ilgisi varmı hocam sizce tedavi için geçmi kaldım 9 gündür çocuk atelşiydi demekki iltaihap kapmışl bir zararı olurmu geç kalmış oldum sanırım?
|
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2009 Saat 00:41
Kulak iltihabı, adı iltihap olmakla beraber iltihap değildir, mekanik bir durumdur. İlaçlı burun damlası ile Öztaki borusu açıldığında, hadise geriye döner. Kaptığı şey, gripal enfeksiyon. Yoksa kulak iltihabı kapılmaz. Grip, kulak iltihabına sebep olur. Sizin çocuktan başkasına bulaşırkende, grip bulaşır, bunun sonucunda o şahısta kulak iltihabı olur veya olmaz. Serum fizyolojik 4x2'yi anlayamadım... Serum fizyolojik, bir seferde 8-10 damla yapılmazsa bir işe yaramaz. İlaçlı olanlarıda 2x2'şer damla yapıyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2009 Saat 21:01
hocam öneriniz üzerine serum fizyolojik 8-10 damla veridm bi defada 2 3 defa bu şekilde uygulasam olurmu?bugün ikizlerimden kızımıda dr götürdüm onunda kulağı akıyo epey sarı akıntı dr onda otit dedi alfoksil ve tavevgl verdi bu ilacı tavevgli anlamdım içireyim mi?hocam birde asıl sormak istediğim oğlumda da otit var ama onun ateşi var kızımda akıntı olduğu halde ateş yok bu nasıl bir iş oğlumun gün içinde ateşi en çok akşam oluyo ilginçtir eli ayağı buz gibi alnı sıcacık bu nasıl ateş anlamdım gece de bazen ateşi çıkıyo fitil veriyorum 3 gecedir fitil verdim hep zararı olmaz değilmi hocam 3 gündürde antbi.içiyoz ne zaman düzelr bu çocuk hocam siz olmasanız ne yaprdım valla?siz ne derseniz aynen uyguluyorum sorulrımla bunalltım sizide kusura bakmayın?
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2009 Saat 23:32
Serum fiz. günde 5-6 sefer 8-10 damla her iki burun deliğine kullanabilirsiniz.Kulak akıntısı dediğiniz, sarı/kahverengi kulak kiri ise bir önemi yok. Kulak zarının delinmesi ile olan kulak akıntısı su gibidir, bu tehlikelidir, öbürü değildir. Ateş çıktığında, vücut mikroplarla mücadele için ihtiyacı olan ekstra kanı el-ayak gibi kullanmadığı organlardan çektiği için, onlar buz gibidirler. Bu tedbirde yeterli olmazsa, sindirim sisteminden kanı çeker, bunun sonucundada hasta şahısın iştahı azalır. Ateş, çocukta rahatsızlık yapmıyorsa, ateşi düşürmeyin. Ateş mikropların işini zorlaştırıyor. Siz ateşi düşürdükçe mikroplar rahatlıyor.
|
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2009 Saat 21:04
hocam hem oğlumda hem kzıımdaki kulak akıntısı koyu sarı bugün oğlumun vücudunda kızarklık oldu dr götürdüm allerji sandım dr kızıla benziyor dedi koroktum tüm bu yaşadılarım bunun mu göstergesi anlamdım oğlum 10 gündür ateşli ve kötüydü 5 gündürde antb. kulllanıyopruz hastalığın belirisini engelledik mi?dr depo pensiilin yaptı koruyucu olsun dedi.10 günlük kefsid adlı bir abt. verdi göğsünde saçlı deride sırtında kızralkık var bişey olumru hocam?otit farenjit teşhisi dendi bu aşamaya nasıl geldi anlamdım biyerde hatamı yaptım geçmikaldım yavrum boşu boşuna kötü günler geçirdi?
|
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2009 Saat 10:06
Kızıl 48 saatte ortaya çıkan hızlı seyirli bir hastalıktır. Tek doz Pen-Os ile bile 12 saatte tedavi olur. Mikrobu aldıktan 36-48 saat sonra hastalık başladığına göre siz antibiyotik alırken bulaşmasına imkan yok. Yani Kızıl olması imkansız. Sakın 6. hastalık olmasın?? 3-4 gün yüksek ateşden sonra , ateş düşer ve döküntü başlar. Çocukta bu devrede gayet iyidir. Halbuki Kızıl'da döküntülü safhada çocuk, hasta görünümlüdür, başını kaldıramaz. Bana kalırsa 6. hastalığa daha çok uyuyor anlattıklarınız.Bu hastalık selimdir, bir tedaviye ihtiyaçda yoktur.
|
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2009 Saat 22:43
hocam haklısınız anlattığınız durum 6.hastalık tipine daha çok uyuyor oğlumda döküntü vardı ancak ateş yoktu mız mız durumu var ama belkirgin değil hastalığa bağlı huy değişikliği oldu sanırım dr 10 gün antibi.devam edin dedi ne yapalım.penisilni boşuna yaptırdık sanıırm bu 6.hastalık kızımada geçermi bir zararaı olurmu?
|
|