Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yaşayan büyüklerinizin adını koymayın.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14913
Tarih: 08 Tem 2025 Saat 03:04

Konu: Yaşayan büyüklerinizin adını koymayın.
Mesajı Yazan: MERVE
Konu: Yaşayan büyüklerinizin adını koymayın.
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2009 Saat 13:40
Arkadaşlar belki kiminize tuhaf gelecek belkide kiminiz duydunuz. Bende daha önceden duymuştum ve çevremde de bu olayı baya gözlemledim. Bebeğimiz olacağı zamanda eşim ısrarla hayatta olan annesinin ismini koymak istedi ve koyduk geçen ay annesini kaybettik malesef hatta ay olmadı. Halamda aynı şekilde torununa kendi adını koymuştu oda rahmetli oldu.Burda yanlış anlaşılma olmasın yani kişi hayatta ise koymayın demek istedim. Ama kayınvalidenizden falan şikayetçiyseniz o başkaLOL

Cevaplar:
Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2009 Saat 14:22

eşlerimiz genelde kendi anne ve babsının adını koymakta bazen ısrarcı olabiliyorlar..sanki bizim anne babamız yokAngrybanane koymuyom işteeeePig

-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...

Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2009 Saat 15:01
valla oğluma ikinci isim olarak benim babamın  ismini koydu kocam sağolsunApprove  Allah başımızdan eksik etmesin babam hala hayatta 2 sene oldu.. Denk gelmiştir güzelim ömrün isimle ne ilgisi var Allahın verdiği ömür bitmişse herşey bahane ...

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2009 Saat 15:10

Tesadüftür o,vakit saat dolmuşsa hakkın rahmeti kaçınılmaz..Ama kişi isminden çok şey alır o gerçek,o yüzden mübarek zatların isimleri tavsiye olunur hep,,eskiden isimleri anne baba değil,alimler koyarmışSmile

Mesajı Yazan: belma
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2009 Saat 15:11
Ben bununla ilgili doğumhanede başımdan geçen güzel bir  anıyı paylaşayım sizlerle.
Doğumhaneye alındım hazırlıklar tamamlandı tam bayıltılacağım doktorum Belma göbeğini keserken ismini ne söyleyeyim dedi.Bende Kağan bey biliyorsunuz adı Kaan olacak dedim.Oda göbek ismi olarak ne söyleyeyim benim oğlumun göbek adı Hüseyin benimkide (valla tam hatırlayamıyorum şimdi ne yalan söyleyeyim bir isim dedi ama)dedi.Çok şaşırmıştım doktorumdan hiç öyle birşey beklemiyordum.Tam o sırada ameliyathanede görevli yaşlı bir amca kızım babaların yaşıyormu dedi.Bende şükür ikiside hayatta dedim.O zaman onlardan birisinin ismini koy istersen dedi.Bende jest olsun diye kayınpedeimin ismini koyalım Mstafa dedim.Adamcağız çok duygulandı benim bu sözlerime geldi başımı okşayıp aferin kızım aferin sana dediSmileVe göbek adı Mustafa oldu Kaan ın.
Mustafa babam yaşıyor(Allah uzun uzun ömürler versin ona) ama Mehmet babamı kaybettimLamp
Takdir  i ilahi işte  ne denir ki başka?

-------------
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2009 Saat 15:13
bence de onlar hoş olmayan raslantılardır.. siz içinizi karartmayınWink

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2009 Saat 16:38
antalyada bir adet var kız olursa babannenin,erkek olursa dedenin adını koyuyorlar...düşünsenize sülale hep aynı isimle dolu olur:)

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2009 Saat 17:21
valla bilal doğmadan önce ben ismini rüyamda görüp koymuştum ,
ama tam o doğmadan kayınpederim hastalandı ödüm kopuyordu
ölürde adını oğluma koyarlar diyeLOL

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: hüseyin can
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2009 Saat 18:47
valla bizim 2 sininde ilk isimleri dedelerinin adı.çok şükür allah uzun ömür versin 2 dedemizde yaşıyorlar

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2009 Saat 19:54
bu işin aslı astarı olaydı gelinlerin %90ı kaynana ve kaynatanın adını koymak için yoğun çaba sarfederdiLOL nurten bu arada sana çok güldümLOL sen şimdi kız doğurmaktan vazgeçersin kaynana hasta diyeLOL

Mesajı Yazan: zeyno18
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2009 Saat 20:49
bencede sadece acı tesadüflerdir o örnekler canım yaa bizim ailede de var öyle anne baba isimleri koyan ama çok şükür hepsi hayattalarBig smile

-------------
Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2009 Saat 00:00
Orjinalini yazan: kavs kavs Yazdı:

bu işin aslı astarı olaydı gelinlerin %90ı kaynana ve kaynatanın adını koymak için yoğun çaba sarfederdiLOL nurten bu arada sana çok güldümLOL sen şimdi kız doğurmaktan vazgeçersin kaynana hasta diyeLOL
Clapçok yerinde bir tespit tebriklerThumbs Up

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: duysal08
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2009 Saat 00:29
Aman eşim duymasın, Wink oğlumun göbek adını eşim kendi ismini koymak istedi bende karşı çıkmadım. Bencede aslı yoktur bunların.

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2009 Saat 01:05
mutlaka kı tesaduftur.hem karsıyım buna ne oluyo aynı ısmı konunca anlamadım.cok karısıklık oluyor.rkadasımın kızının adı lale babaennenın adı laleeltısının oglunun adı ısmaıl k.pederın adı ısmaıl.gecen haftalarda bır yere gıttık laleler ısmaıller karıstı.LOLLOL

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesajı Yazan: Ege Berk
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2009 Saat 14:08
bencede tesadüftür kesinlikle....ama ben büyüklerin isimlerini koymaya çok karşıyım...bizim ismede büyükanne egeberk diye isim mi olumuş bu çocuk dede olduğunda egeberk dede hiç yakışmıyo demiş bende egemen dede yakışıyosa egeberk dede de yakışır dedim eşimin adı egemen de

-------------

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2009 Saat 15:46
LOL
Orjinalini yazan: Ege Berk Ege Berk Yazdı:

bencede tesadüftür kesinlikle....ama ben büyüklerin isimlerini koymaya çok karşıyım...bizim ismede büyükanne egeberk diye isim mi olumuş bu çocuk dede olduğunda egeberk dede hiç yakışmıyo demiş bende egemen dede yakışıyosa egeberk dede de yakışır dedim eşimin adı egemen de

LOL LOL LOL iyi demişsin. bende çok karşıyım büyüklerin isimlerinin verilmesine. eşim aileler arasında isim krizi yaşanır diye ilk kendi ismini verdi ben Emre olsun istedim vee Hakan Emre oldu bizim küçü ağaBig smile
LOL

-------------

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2009 Saat 17:09
ben bu konud dertli olanlardanım eşim tek erkek çocuk o yüzden alperin ön isim olarak babasının ismi olsun istedi. bende kırmadım ama gönlüm yoktu kesinlikle. oğluma ben alper sesleniyorum eşim %80 alper diyor ara ara yaşar diye sesleniyor içim bir tuaf oluyor. kayınbabamı sevmediğimden değil. severim kendisini ama ben doğurdum neden benim istediğim isimle çağrılmıyor bu çocuk diyorum ama eşime belli etmiyorum. üzülmesin diye,
ben kendi adıma büyüklerin isminin konulmasına karşıyım. eskidendi 4-5 çocuk yapılır ve iki tarafta ana ve babalarının isimlerini koyardı. günümüzda 1-2 çocuk yapılıyor gençlere bırakılmalı ve baskı yapılmamalı bence.

Mesajı Yazan: Ege Berk
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2009 Saat 18:59
Orjinalini yazan: eemree eemree Yazdı:

LOL
Orjinalini yazan: Ege Berk Ege Berk Yazdı:

LOL LOL LOL iyi demişsin. bende çok karşıyım büyüklerin isimlerinin verilmesine. eşim aileler arasında isim krizi yaşanır diye ilk kendi ismini verdi ben Emre olsun istedim vee Hakan Emre oldu bizim küçü ağaBig smile
LOL
sizde mi eşinizin ismini koydunuz bence de bu daha iyi niye kendi babasının ismi varken büyükbasının isminin koyayım ki LOLLOLLOLçok mu kötüyüm neLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: melikebucak
Mesaj Tarihi: 02 May 2009 Saat 17:08
benim kızımında ismi kayınvalidenin ismi dier adını ben koydum ikisinide kullanıyoruz.2. erkek olursa eşim babasını ismini koymak istiyor bakalım kim galip gelecek

-------------

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 02 May 2009 Saat 17:47
Orjinalini yazan: MERVE MERVE Yazdı:

Arkadaşlar belki kiminize tuhaf gelecek belkide kiminiz duydunuz. Bende daha önceden duymuştum ve çevremde de bu olayı baya gözlemledim. Bebeğimiz olacağı zamanda eşim ısrarla hayatta olan annesinin ismini koymak istedi ve koyduk geçen ay annesini kaybettik malesef hatta ay olmadı. Halamda aynı şekilde torununa kendi adını koymuştu oda rahmetli oldu.Burda yanlış anlaşılma olmasın yani kişi hayatta ise koymayın demek istedim. Ama kayınvalidenizden falan şikayetçiyseniz o başkaLOL
TesadüftürrrLOLLOLLOLLOLLOL

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 02 May 2009 Saat 17:50
Orjinalini yazan: sabrina sabrina Yazdı:

eşlerimiz genelde kendi anne ve babsının adını koymakta bazen ısrarcı olabiliyorlar..sanki bizim anne babamız yokAngrybanane koymuyom işteeeePig

Bu konuda çok katıyımdır.AngryKoymam ve kendi ismiminde koyulmasını istemem.LOLBence isim koyma hakkı önce annededir Star

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 02 May 2009 Saat 18:12
katılıyorum sana yeşim..ama bide isim için rüya görüyolarya asıl fenalık o zaman geliyo bana ..nedense ben o rüyaları göremiyom.!!.2. oğlumda amınıosentez  önermişti doktorum.ben ankara'dayken kayınvalidem görmüş rüyasında ''şentürk bulut'' diye..Ayy dedim oda ne bakkal adı gibiLOLLOLLOL.kayınvalidem inançlı bir insan olduğu için koydum bende ikinci adını bulutPigyakıştı oğluma iki ismidePig

Mesajı Yazan: cansew
Mesaj Tarihi: 02 May 2009 Saat 18:23
bende kizim göbek adini kayinvaldeminki koydum Allah razi olsun cok iyi bir kadin, ona kizimiz zeynep dogduktan sonra söyledik kizimizin ismi zeynep esma diye okadar cok dugulandi ki neden koydunuz diye birsey ima eti (kadincaz cok agir seyler yasadigi icin) oda ona benzemesin istedi herhalde. Cok sansliyim iyi kaynanam var

-------------
Allah herkesin gönlüne göre versin... http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 03 May 2009 Saat 18:28
Orjinalini yazan: sabrina sabrina Yazdı:

katılıyorum sana yeşim..ama bide isim için rüya görüyolarya asıl fenalık o zaman geliyo bana ..nedense ben o rüyaları göremiyom.!!.2. oğlumda amınıosentez  önermişti doktorum.ben ankara'dayken kayınvalidem görmüş rüyasında ''şentürk bulut'' diye..Ayy dedim oda ne bakkal adı gibiLOLLOLLOL.kayınvalidem inançlı bir insan olduğu için koydum bende ikinci adını bulutPigyakıştı oğluma iki ismidePig

münevver çok yaşa e mi
kayınvalide rüya görmekle yetinmemiş iki isim görmüş bi deLOLLOLLOLLOLLOL

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat