Kadir Hocam,
kızım (5 yaş) 16 Ekimde 39.5 ateşle hastalandı. dilinin durumunu resimden gördünüz ve antibiyotiğe başladık. İlk şuruptan sonra ateşi düştü. Ve antibiyotiği bitirdik. (Size tekrar çok teşekkür ederim).
Size 2 sorum var:
1 Kasımda öksürüğümüz başladı. Ve 5 gündür çok yoğun. Öksürdüğünde bademciklerinin gerisini görebiliyorum o kadar şiddetli yani. Ama çok sık öksürmüyor. sabaha kadar 9-10 kere. gün içinde de bir saatte 5-6 kere. Bir öksürük 30 saniye falan sürüyor ama çok gürültülü öksürüyor, kazık gibi bir öksürük derinden geliyor gibi. Ben sizin perebron ile ilgili birkaç cevabınızı okudum. RSV gibi enfeksiyonlarda kullandıkları oluyor. Bizim durumumuza da uygun mu Hocam? Yoksa başlarsak ciğerlerimize falan mı iner? Ne dersiniz.
Bir de, 2 gündür okuldan gelince akşam ateşi çıkıyor (38.5 civarı). Portakal suyu, bal limon dışında hiçbirşey vermiyorum. 2-4 saat içinde kademeli olarak kendi kendine düşüyor. Sabaha karşı ateşi tamamen düşmüş oluyor. Bizim ateşlerimiz genelde 4-5 gün sürer ve ya bir burun akıntısı durumumuzdan olur ya da antibiyotiklik bir durumumuzdan. Şu an öksürük harici hiç bir şeyimiz yok ama ateş kendi kendine inip çıkıyor 2 gündür. bu durum başka daha ciddi bir hastalık mı diye çok korkuyorum hocam. Öyle bir durum var mıdır? Lökosit falan baktırayım mı? Şimdiden çok teşekkür ederim, sevgilerimi yollarım.
|