Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yalancı meme hakkında herşey

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=5360
Tarih: 21 May 2025 Saat 16:29

Konu: Yalancı meme hakkında herşey
Mesajı Yazan: ifakat
Konu: Yalancı meme hakkında herşey
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2008 Saat 15:40

Yalancı meme verip vermeme sorusu pek çok anne-babanın kafasını meşgul eder. Kimileri yalancı meme vermenizi tavsiye ederken, kimileri de bebeğinizi yalancı meme ile hiç tanıştırmamanızı salık verirler.

Gerçekten de parmak emme genellikle bebeğin kendi tercihinin bir sonucudur, ancak yalancı meme verip vermemek sizin tercihiniz olacaktır.

Yalancı meme kararını verirken
Yalancı meme bebeğin emme ihtiyacını karşılar, rahatlatır ve bazı bebeklerin uykuya dalmasını kolaylaştırır.

Buna karşın yalancı meme kullanırken dikkatli olunmaması bazı sakıncaları da beraberinde getirebilir.

Örneğin anne-babalar bazen bebeğin ihtiyacını anlamaya ya da başka rahatlatma yöntemleri bulmaya çalışmaktansa, yalancı memeyi bebeğin ağzına koyuverme kolaycılığına kaçabilmektedir.

Ayrıca bebeğinizi yalancı memeye alıştırmanın, günün birinde de bu alışkanlıktan kurtulma mücadelesini göze almak olduğunu da unutmamalısınız.

Buna ek olarak, bebeğinizi yalancı memeyle uyumaya alıştırırsanız, gece meme ağzından düştükçe uyanacaktır.

Nelere dikkat etmelisiniz?
Yalancı meme kullanmaya karar verirseniz, kullanacağınız memenin parçalara ayrılarak çocuğun tıkanmasına neden olabilecek bir meme olmamasına özen göstermelisiniz.

Elinizin altında çok sayıda meme bulundurun ve bunları sık sık yıkayın.

Memeyi asla bebeğin giysisine, yorganına, beşiğine ya da pusetine asmayın. Bu memeyi temiz tutmak açısından kolay bir yöntem gibi gözükse de, kordonun bebeğin boynuna dolanma riski yaratır.

Bebeğinizin ağzına yalancı memeyi vermeden önce kendinize daima şu soruyu sorun: Bebeğinizin şu anda istediği şey gerçekten de meme mi?

Yalancı memeye başvurmadan önce diğer rahatlatma yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Anne sütü alan bebeklere, emzirme düzeni tam olarak yerleşene kadar (en az ilk 1 ay) yalancı meme verilmemelidir.

Yalancı meme en fazla, meme emme ihtiyacının en güçlü olduğu 2-4. aylar arasında faydalı olabilecektir.

Uykuya geçmesine yardımcı olan bir şey haline gelmediyse, bu süreden sonra bebeğiniz yalancı memeye olan ilgisini kaybedecektir.

Parmak emme gibi yalancı meme de 4-5 yaşından önce bırakılması halinde bebeğinizin ağız ya da diş sağlığına zarar vermez.

Çocuğunuz anlayacak yaşa geldikten sonra yalancı memeyi, örneğin bir hediye karşılığında veya yalancı meme yerine büyüklerin kullandığı bir şeyin hediye edildiği bir "memeyi bırakma töreni" ile kendi isteğiyle bırakabilir.

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Cevaplar:
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2008 Saat 16:12
ClapClapClapÇok sağlam bilgiler. Ellerine sağlık İfakat.Clown

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2008 Saat 17:04
teşekürler İfakat.Clown B en emziğe karşıyım. Sürekli emmek isteyen , ağlayan bir bebek için ervet ama diğerleri için hayır. Bizim dr. muzda böyle düşünüyordu o yüzden biz hiç kullanmadık.

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesaj Tarihi: 17 Şub 2008 Saat 18:52
teşekkürler şengül ve duyguClown ben kullanıyorum ve iyikide alıştırmışım diyorum başka türlü ağlamasını susturamıyordum

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: şimal
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2008 Saat 22:07
Evet büyük kolaylık bir de emzik emen çocuk sakin oluyor sanki.

Biz yaza bırakmayı düşünüyoruz inşallah kolay olur

-------------
Rüzgarın nasıl estiği fark etmez. Farkı yaratan yelkenlerinizi nasıl açtığınızdır.

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2008 Saat 10:19
tesekurler ifaketcigim

-------------

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2008 Saat 10:47
Ben de kullanıyorum maalesef anneleri çalışan ve bir başkası tarafından bakılan bebekler için büyük kolaylık Arda hala emiyor bu annenin keyfi için yapılan bir şey değil bebeğin sakinleşmesi ve huzursuzluk yapmaması için Wink

zaten uzmanlar 3-4 yaşından önce bırakıldığı takdirde diş sağlığını etkilemeyeceği konusunda hemfikir Wink

ifocum sağol bilgiler içinClapClap

Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2008 Saat 13:14
bende emziğe karşı olduğum için oğluma vermedim.1 yaşın akdar ben bakacağım için ,belki bir başkasına bırakmak zorunda kalsaydım kullanabilirdim.
paylaşımın için teşekkürlerClown

Mesajı Yazan: balamut
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2008 Saat 15:25
ifakat faydalı bilgilerin için sağol canım bizimle paylaştığın her yazından mutlaka birşey öğreniyorum

-------------
http://www.dumex.com.my" rel="no follow">

Mesajı Yazan: BEYZACIK
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2008 Saat 15:53

çok güzel bilgiler teşekkürler..

benim kızım da 5,5 aylık. aslında bende meme karşıtıydım ama bu aralar geçeleri çok uyanıyor. birkaç kere denesim ama olmadı. çalıştığım için çok zorlanıyorum.pek umudum da yok ama ..denemeye devam

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: botag
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2008 Saat 17:59
Paylaşımın için teşekkürler canımClapBenim kızım 10.5 aylık.Emziği uyuyacağında veriyorum.Ben çok rahat ettim.Çünkü çok ağlıyordu.Gece uyandığında emziği veriyorum ve geri uyuyorClown

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2008 Saat 18:16
hepinize çok teşekkürlerClownyararlı olabildiyse ne mutlu bana

-------------

Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2008 Saat 01:38
benim oğlumda ilk günden beri emiyor yalancı memeyi. ilk gün hastanede hepimizi güldürmüştü  öyle bir kapışı vardıki birde elini üstüne koyup tutuşu şaşkına çevirmişti hepimizi. ağız yapısını bozduğunu duydum birkaç yerden ve tedirgin oldum ama 3-4 yaşına kadar sorun yokmuş bunu öğrenmek beni rahatlattı. teşekkürler ifakat bu yararlı paylaşımın için.

-------------
http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2008 Saat 15:55
teşekkür ederim canım.

-------------

Mesajı Yazan: Liiiz
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2008 Saat 09:16
Merhabalar
 Bende kesinlikle verme taraftarı değildim. 1 aylık olduğunda baktım sürekli parmağını emmeye çalışıyor yalancı meme verdim çok sevdi... Yalnız şimdi geceleri ağzından düştüğü zaman uyanıyor kalkıyorum veriyorum ve tekrar uyuyor. Tamam verince uyuması güzel ama sürekli uyanması açısından kötü.

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="no follow">
Cennet Kokulum

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat