Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kaka yapma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22626
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 16:04

Konu: kaka yapma
Mesajı Yazan: ahsun
Konu: kaka yapma
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2010 Saat 15:21
Özlem hn 3 yaşındaki oğlum 4 ay önce bezini atı. Ancak çişini sürekli kiloduna kaçırıyor. Hiçbirzaman çişim geldi demiyor. Ancak dışarı gezmeye gittiğimizde kaçırmaz 2-3 saat tutar yapmaz. Ayrıca son bir kaç haftadır bir iki defa kakasını da kiloduna kaçırdı. Bunun dışında bazen altı açıkken kilodunu çıkarıp halının üstüne bilerek kakasını yapıyor. Çaresiz kaldım. Ne yapmalıyız?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2010 Saat 15:54
bezi kendi isteğiyle mi bıraktı? kaçırmadığı halde evde bunu yapıyor olması size karşı tepkisyle ilgili olabilir. tuvalet eğitimi sürecini anlatabilirseniz daha çok yardımcı olabilirim

-------------
özlem

Mesajı Yazan: ahsun
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2010 Saat 16:56
2.5 yaşında bir kez öğretmeye kalktık. İkizi de var. Yapamadık bıraktık. Bir gün sadece denemiştik. Ama çişini halıya ya da yere yaptığı zamanlarda niye yaptın diye çıkıştık ancak öyle çok azarlamadık birşey yapmadık. Sonra 3-4 ay sonra kendisi kakamı tuvalete yapacağım, çişimi tuvalete yapacağım diyordu tutuyorduk. öyle öyle altını açtık. gece de bağlamıyoruz hiç kaçırmaz. Öğlen uykusunda hiç kaçırmaz. Yalnız bilerek halıya yapma işini 3-4 hafta önce banada bakıcıya da yapıyordu. 2-3 hafta bıraktı. Şimdi sadece bakıcıya yapıyor. Ama altında kilotu yoksa tuvalet çıkışı mesela halıya yapıyor. Yoksa öyle hususui kilotunu çıkartıp da yapmıyor. Bakıcı ile birlikte babannesi ve annanesi dönüşümlü bakıyor.  tam 3 yaşında ikizi de var. İkise de erkek. İkizi de hiç kaçırmaz. Sadece kakası için bez bağlattırıyor. Biz de hiçbir şey söylemeyip sabırla bağlıyoruz.

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2010 Saat 14:43
bez bağlamadığınızda halıya mı yapıyor? 3-4 hafta önce yaşantınızda bir olay var mı . basit olabilir ancak çocuğunuz etkilenmiş ve ilginizi çekmeye veya sizi cezalandırmaya çalışıyor olabilir

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat