Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

KIZIL

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62654
Tarih: 10 Haz 2025 Saat 23:37

Konu: KIZIL
Mesajı Yazan: moralist
Konu: KIZIL
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2019 Saat 01:13
Merhaba Hocam, biliyorum defalarca siz anlatıyorsunuz biz de defalarca okuyoruz ve anlıyoruz ama neden doktorlar anlamıyor bilemiyorum. Oğlum Mayıs ayında 7 yaşını dolduracak. Cumartesi akşam ateşlendi (38) ve bademcikleri şişti. Zaten lenf bezleri neredeyse ceviz kadardı bir haftadır ve ben bir beklenti içindeydim. Ertesi gün ateşi 38.5 olunca biraz ve boğaz ağrısı çekince biraz rahatlasın diye Parol verdim. Akşam üzeri neredeyse bütün vücudu birdenbire kıpkırmızı kabardı. Hemen kızıl olabileceğini düşündüm ama acilde boğaz kültürü yapmadıkları için götürmedim. Ertesi gün hemen bir çocuk ve Kbb doktoruna göründüm. Kbb doktoru bize novasef ve dekort yazdı gönderdi. Döküntüleri hiç dikkate almadı. Çocuk doktoru boğaz kültürü almadan antibiyotik başlamayın dedi ve o gün de öyle bekledik. Bugün yani Salı günü A grubu Streptokok pozitif sonucu ile Kızıl teşhisimiz koyuldu nihayet.  Deposilin ısrarıma rağmen Dr  2x2 Augumentin Es verdi ve akşam şuruba başladık. Kafama göre de iğne alıp yaptıramıyorum önce reçete etmesi için bir doktoru ikna etmem gerekiyor. Yarın bir yolunu bulup  deposilin 6 3 3 yaptırmam gerekir mi, bu şurup bize yeterli olur mu. Gerçekten çok üstünde durdum ama dr ben çocuklara kıyamıyorum şurup yeterli dedi.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2019 Saat 01:18
Ayrıca bundan tam bir ay önce yine boğaz enfeksiyonu geçirmiş ve lenf bezleri yine ceviz büyüklüğünde olduğu için Augumentin Es verilmişti. Neredeyse boyun lenf bezleri sürekli şiş. Sizi tanıdığımdan beri bademcik ve geniz etini aldırmamak için mücadele veriyorum (6 yıldır)ama bu lenf bezleri yüzünden bir şekilde antibiyotik almak zorunda kalıyorum. Zaten doktorlardan sürekli azar işitmeye alıştık. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2019 Saat 05:56
Surubu; EN AZ 20 gun kullanmaniz lazim!! Yaptirabilirseniz, Deposilin6-3-3 yaptirin, en garantilisidir. 
Goruyorsunuz iste, salak bunlar yapilacak bir sey yok.. Asla Kitap okumazlar, ahmak Prof.lari dinlerler.. 
Antibiyotikle "Bademcik kucultecekler" HA!!!  Bunlardan da ancak boyle bir salaklik beklenir.. 
SAKIN; ne Bademcikleri buyuk diye nede Lenf bezleri var diye ameliyat ettirin.. Hicbir faydasini gormeyeceksiniz..
Sakin, bazi salaklarin dedigi; "Bademcikler Kalp Romatizmasi yapar" yalanina da inanmayin.. 
Cok okumaniz lazim..  
Siz de onlari azarlayin!! Acsinlarda dogru durust bir kitap okusunlar! 

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2019 Saat 23:58
Cevabınız için ne kadar teşekkür etsem az gelir...saatler süren bir serüvenle nihayet deposilin 6-3-3 iğne yaptırmayı başarabildim sayenizde...böylece şurubu bırakıp rahat bir nefes aldık...bundan sonra her Boğaz enfeksiyonunda test yaptırıp ona göre başımızın çaresine bakacağız....macera dolu bir ülke...herşey gönlünüzce olsun🙏

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2019 Saat 03:17
Goruyosunuz, Turk doktorlarinin halini!!  En basit hastaliklari bile ; nasil ele alinir, bilmezler. 
Test yaptirmadan evvel: Ates+Koku+Pas degerlendirmesini ogrenin ve uygulayin. 

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2019 Saat 02:04
Hocam merakımı alamadım ve sormak istedim kusura bakmayın . Acaba Deposilin 6-3-3 Lenf bezlerini neden küçültmemiş hala ceviz büyüklüğünde. Eğer kızıl dolayısıyla şişti ise zaten önceki gün iğne yapıldı inmesi gerekmez miydi

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2019 Saat 03:45
Degil Deposilin6-3-3, HICBIR Antibiyotigin, Lenf bezi kucultme ozelligi yoktur.. 
Lenf bezleri; mikroplarin uyarilari ile buyurler ve Antikor denilen bagisiklik maddelerini imal ederler...
Bu "uyarilar"  kesildikten sonra, Lenf bezleri kuculurler..Antibiyotikler, sadece bakterileri yok ederler.. Diger
 uyari yapan, virus ve digerlerini  yok edemezler. 
Bu sebeple, Lenf bezlerini kafaniza takmayin.. Sakin Turk cocuk doktorlarini da kafaniza takmayin. 

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2019 Saat 22:14

hocam oğlumun sağ başparmağında soyulma oldu önceki gün..önce başparmağının kenarından Tırnak köküne kadar uzanan ( şeytan tırnağı dediğimiz) ince deri soyulması oldu.. Oğluma defalarca sordum sen mi yaptın bunu diye cevaptan çok emin olamadım ve yara bandı sardık... Aradan 4 saat kadar sonra çıkarmış bu arada ellerini de yıkamıştı...sonra size attığım resimdeki gibi üst kısmında soyulduğunu gördüm...içime Kuşku düştü Kawasaki değildir dimi hocam..diğer parmaklarında ve ayaklarında yok... Gözlerinde de kızıl döküntüsü varken hiç kızarma yoktu... El ve ayağı Şiş değildi..

https://hizliresim.com/6ab7O7"> s

https://hizliresim.com/WqaA52">

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2019 Saat 22:56
Nasil resim gonderilir, onu okuyun. 

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2019 Saat 01:36
Pardon hocam tekrar gönderiyorum... Kızıl döküntüsü geçen hafta pazar günü başlamıştı...Çarşamba deposilin 6-3-3 yapıldı...

http://m.YollaYap.com/bbtc/1551046371724.jpg">

http://m.YollaYap.com/bbtc/1551046616763.jpg">

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2019 Saat 05:22
Kawasaki DE BOYLE BIR SEY olmaz!!!  
" A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokoklarda" gec tedavi edilenlerde, bakterinin salgiladigi; "streptolisin" 
toksini ellerde ve ayak derilerinde bu sekil soyulmalar yapar.. Deposilin 6-3-3 yaptirmaniz COK iyi olmus.. 
Yoksa Ilerde basiniza, Kalp Romatizmasi, veya Akut Glomerulo Nefrit cikabilirdi 
Deposilin6-3-3, ilk andan itibaren korumaya baslar ve 1 ay sure ile cocugun tekrar Streptokok almasini onler.. 
Burada onemli olan, bakterinin kendisi degil, bu bakteriye karsi vucudun olusturdugu bagisiklik maddeleridir. 
Bu bagisiklik maddeleri (Streptokoklar; Deposilin6-3-3 ile tedavi edilmediklerinde) asiri miktarlarda artarlar.
Belirli bir seviyeden sonra da,(yapilari birbirine cok benzedigi icin) Streptokoklarin "dis zarlari" 
zannederek, Kalp veya Bobrek ic zarlarina saldirirlar.. 
Bundan sonra supheli her durumda, Strep-A Testi yaptirin.. SAKIN "Bogaz Kulturlerine" inanmayin.. 
Kulturler; "A-Grubu" olup olmadigini belirtmezler.. Bunun icin "Tip tayini" gerekir. Onu da cok az laboratuvar
 daha yeni ogrendi.. Bu yuzden, "Strep-A Testi" daha kiymetilidr. Hem 1 gun beklemezsiniz, 10 dakikada
 sonuc verir, hemde DOGRU sonuc verir.. Tabii ilerde, bunun da hilesini yaparlar mi, kalem oynatirlarmi??
 O nu bilemem.. Bu Saglik sisteminde her sey beklenir.. O yuzden siz MUTLAKA: Ates+koku+pas degerlendirmesi
yapin.. 

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2019 Saat 12:51
Çok teşekkür ediyorum hocam...demekki döküntü başlayınca hemen ilk gün tedaviye başlamak gerekiyormuş.. Dr Salı günü kültür sonucuyla şurup olarak başlamıştı yani 3. Gün... Keşke biz farkedip pazartesi iğneyi yaptırsaymışız çok üzüldüm şimdi...tekrar teşekkür ediyorum herşey gönlünüzce olsun🙏

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2019 Saat 12:47
Merhaba hocam... 2 hafta önce oğlum kızıl olmuş 3. Gün de sizin desteğiniz sayesinde deposilin 6-3-3 yaptırmıştık...bugün de küçük oğlumda ( 13 martta 4 yaşını dolduruyor) döküntüler başladı...bi kaç gündür gribal belirtiler ve halsizlik vardı, Ateş'i var yok arası hafif bi sıcaklık dım
şında hiç yükselmedi...pas ve koku dikkat çekici değil...ateş+koku+pas değerlendirmesi prensibine tam uymasa da abisinde kızılı bizzat gördüğüm için bunun da kızıl olduğunu düşünüyorum...dili Çilek görüntüsünü almış.. boğazı beyaz iltihaplı...döküntüler isilik gibi ellerine kadar yayılmış...bir de dün üst dudağı uçuk gibi şişmişti sizin Uçukla ilgili yazılarınıza bakıyordum ki bugün kızıl belirtileri verdi...hocam kilosu 15...strep A testi yok Ünv. Hastanesinde ve de özel hastanede...deposilin 6-3-3 mü yapılacak

http://m.YollaYap.com/bbtc/1551519546455.jpg">
http://m.YollaYap.com/bbtc/1551519721577.jpg">
http://m.YollaYap.com/bbtc/1551519785771.jpg">

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2019 Saat 18:51
Test'e gerek yok, Deposilin6-3-3 yaptirin.. 
Isin dogrusunu gosterdiginden, Turk doktorlari; Strep-A Testini sevmezler.. 

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2019 Saat 19:38
Hocam Ünv hastanesi acile götürdüm...ısrarıma ve abisini anlatmama rağmen Dr iğne yazmadı üstelik abisini karıştırmayın şikayetinizi söyleyin sadece diye de terslendi...kızıl bu o yüzden anlatıyorum kafanız karışmasın dedim iyice sinirlendi... Boğaz kültürü aldı, augementin bid 2x1, calpol bi de almadım tabii bi Boğaz spreyi yazmış...hemen evde şuruba başladık...pazartesi bir yolunu bulup iğneyi yaptırmaya çalışacağım... Eğer temin edemezsen 20 gün bu şuruba mı devam edeyim yoksa Penos la mı devam edeyim hocam

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2019 Saat 23:45
Augmentin aldiniz ise, Augmentin ile devam edin, 20 gune Pen-Os ile tamamlayin. 
Peki, o OKUZ; teshis olarak ne dedi?? 

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2019 Saat 11:31
Hocam diline baktı, pek bişey yok dedi, döküntüye bakmadı bile... Boğazına baktı sırtını dinledi...bunlar hep alelacele zaten... Ben strep A testinden bahsedince kültür aldı...Kızıl hiç demedi zaten bademcikleri Şiş olduğu için tonsilit... Hepsi bu... Zaten birşey izah etme falan da yok...zaten buralarda cehalet takdir görüyor bilgi değil...ne olursan ol cahil ol senden iyisi yok...

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2019 Saat 18:28
Sozum ona; "Saglik Reformunun" peydahladigi, doktorlar bunlar...  Neymis??  Halk doktora kolay erisebiliyormus!!!  
Zamaninda, Komunist Cin'de de bu kafa yapisi ile; "Ciplak ayakli doktorlar" diye yarim-yamalak yetismis
 doktorlari sokaga salmislardi...
Gorduler, fayda yerine ZARAR verdiklerini, onlari yokettiler, simdi Amerikadan, reklamlarla Uzman doktor 
ve Arastirmacilar getirtiyorlar..
Amerika'da yayinlanan butun Tibbi mecmualarda,  Doktor arayan Cin Universitelerinin  ilanlari var.

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2019 Saat 02:44
Hocam oğlum kızıldan ötürü deposilin olmuştu(20 Şubat'ta)...şu anda gece 2:30 da kulağım ağrıyo diye ağlayarak uyandı.. Öyle şaşkınım ki hemen bi Kaşık şurup içirip burnuna bir flakon deniz suyu damlattım...burnu tıkalı da değil aslında grip de değil akşam hiçbirşeyi yoktu... Acile götürsem antibiyotik diyecekler zaten deposilin oldu... Hiç fikir yürütemiyorum nolur birşey söyleyin

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2019 Saat 02:58
bu arada dün akşamüzeri kol dirsek içlerinde bir kaşıntı olmuştu baktığımda çizgi şeklinde kızarıklık ve kabartı gördüm... Aynı şekilde diz arkaları da aynıydı... İki gün önce de gün de parmağında fotodaki gibi sivilce gibi başlı bir şey çıkmıştı... bunlar hep kızılla mı ilişkili neler oluyor hocam...oğlum şu an kıvranıyor ağrıdan napıcam

http://m.YollaYap.com/bbtc/155191631064.jpg">

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2019 Saat 08:10
Deposilin 6-3-3 yapildiktan 12 saat sonra, ne Kizil kalir, nede Streptokok..
Bu ayin 20'sine kadar Penisilin etkilidir. 
1- Kulak agrilari, DAIMA: Viral enfeksiyonlardan sonra olur.. 
2- Penisilin'e direncli baska bir BAKTERIYEL hastalik olsa: Ates+Koku+Pas  arazlari olurdu.
Kulak agrisi oldumu, DAIMA, Iliadin baslayin.. 
Parmagindaki ufak abseye, gunde:2x1 batticon surun. 

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2019 Saat 15:47
Hocam KBB doktoru otit bülloz mirenjit teşhisi ile ceclor, dolven, asist verdi...kızıl geçirdiğini ve deposilin yapıldığını söyledim...bu viral bir hastalık çok ağrı yapar belki kızıldan Kaynaklı olabilir dedi...ayrıca propolis kullanmamızı önerdi...ben yine de iliadin damla aldım...zaten gece ve sabah bol deniz suyuyla burnunu temizlemiştim şu an ciddi bi ağrısı yok...kulağın içini bana da gösterdi çok kötü görünüyordu...bu teşhise göre yine iliadin ve deniz suyu ile mi devam edelim hocam...

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2019 Saat 19:53
SAKIN, SAKIN verdigi ilaclarin hicbirini kullanmayin.... Sadece (agri oldugunda) Iliadin damla kullanin.. 
Siz kac tane normal ve hastalikli kulak ici gordunuzde, hemen  UZMAN oldunuz??? 
Olsa bile sadece Iliadin yeterlidir. 

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2019 Saat 20:23
Yok hocam kullanmadım zaten, ben bu otit bülloz mirenjit hastalığını yeni duydum gelir gelmez size yazdım.. zaten viral deyip antibiyotik vermesi tuhaftı...bir de işitme kaybı olur dedi korktum...çok teşekkür ediyorum🙏

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat