2 yaş sendromu
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18402
Tarih: 01 Ağu 2025 Saat 14:19
Konu: 2 yaş sendromu
Mesajı Yazan: humeyra
Konu: 2 yaş sendromu
Mesaj Tarihi: 09 May 2008 Saat 12:18
İki yaş dönemi çocuk gelişiminin en önemli ve en zor devresi. Sık sık yaşanan öfke nöbetleri anne ve babalara zor anlar yaşatıyor. Ancak problemlere karşı hazırlıklı olarak 2 yaş sendromunun üstesinden gelmek mümkün. Anne ve babalar bebeklik döneminin yorucu temposundan kurtulduktan sonra her şeyin daha kolay olacağını düşünüyorlar. Ancak, her yaşın ayrı bir zorluğu olduğunu hatırlatmakta yarar var. Özellikle çocuklarda özerklik dönemini diye adlandırılan 12-36 aylarda önemli değişiklikler gözleniyor. 2 yaşla birlikte çocuklar sadece yürümekle, konuşmakla yetinmiyor, kendi bildiklerini okuyorlar. Sinirleniyor, ağlıyor ve öfke nöbetlerine kapılıyorlar. Bu noktada aileler ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Öncelikle sorunlara karşı hazırlıklı olmak gerekiyor. İki yaş ve sonrasında anne - babaların kendilerini nelerin beklediğini bilmeleri son derece faydalı. Sebepleri bilindikten ve gerekli önlemler alındıktan sonra iki yaş dönemini atlatmak aslında hiç zor değil. Doğal bir tepki Bu negatif dönemde çocuk dengesiz, olumsuz ve inatçı oluyor. Anne ve babasıyla sürekli çatışma halinde olan çocuk onların istediğinin tam tersini yapıyor. Kısa bir süre öncesine kadar neşeli, söz dinleyen ve kolay yönetilebilen çocuk, birdenbire ters ve huysuz oluyor. Acıbadem Hastanesi’nden Psikolog Penbe Yazıcı bu durumun son derece doğal olduğunu belirterek şunları söylüyor: “2 yaş çocuğunda yargılama düzeyi oldukça yetersizken güçlü irade kombinasyonu onun anne babayla sıkça çatışmasına yol açar. İşte bu çatışmaların en üst noktası öfke nöbetleridir. Bu nöbetler çocuğun mutlaka kötü huylu, iyi yetiştirilmemiş ya da sorunlu olduğu anlamına gelmez. Sadece bu yaşlarda doğal kabul etmemiz gereken kontrolsüzlüğün ifadesi diyebiliriz. Çocukların öfke davranışları ; her şeye itiraz etme, ağlayıp kendini yere atma, başını duvara veya yere vurma, yemeği reddetme, yediği yemeği kusma, eline geçeni fırlatma gibi oldukça çeşitlidir.” Öfkenin nedenleri İki yaşına kadar edilgen, bağımlı ve güçsüz olan çocuk, yürüme ve konuşmanın başlamasıyla kendini ifade etmenin yollarını ararken sosyalleşmenin de adımlarını atıyor. Sosyalleşmeye çalışırken de kendilerinde öfkeyi oluşturacak uyaranlarla karşılaşıyorlar. Psikolog Yazıcı bu uyaranları şu başlıklar altında topluyor: • Oyuncağının elinden alınması • Yıkanma • Engellenme • Baskılı tuvalet eğitimi • Yemek yeme Annenin aşırı koruyucu olması, ailede öfke ve şiddet, çocuğun fizyolojik ve psikolojik gereksinimlerinin doyurulmaması,aşırı kuralcı anne-baba davranışları, kardeş kıskançlığı gibi durumlarda da öfke davranışlarıyla karşı karşıya kalınıyor. Anne ve babaya düşen görevler Bu dönem anne-baba ve çocuk arasında ilk çekişmelerinde yaşandığı bir dönem olduğu için, onların dengeli ve tutarlı davranışları oldukça önemli. Her şeyden önce anne-baba bu olumsuz tutum ve hırçınlıkların geçici bir durum olduğunu bilerek sabırlı davranmalı, çocuğu katı bir düzene zorlamadan, soğukkanlı bir biçimde çocukla gereksiz çekişmelere girmeden ilgisini oyunlara yönlendirmeli. Psikolog Yazıcı anne ve babalara şu uyarılarda bulunuyor: “ Anne - baba çocuğu korkutmamalı, öfkeyi dindirmek için çocuğun her istediğini yapmaktan kaçınmalı,davranışla uyumlu olmayan gereksiz cezalar uygulamamalı, çocuğun öfkeli davranışları anne-babanın öfkesine yol açmamalıdır. Zaten çocuğun problemi, sakinleşememektir. Anne baba da sinirlenirse çocuğun öfkesi beslenir. Doğru olan çocuğun yanından çıkmak, sakinleşene kadar yalnız bırakmak, daha sonra yanına gelmektir. Unutulmamalı ki bu yaşta çocuğun öfkesi sosyal çevreye uyum çabalarının da bir parçasıdır. Çocuğun her türlü öfkesini kısıtlarsak bu kez öfkeyi kendine yönelten çocuk kendini ısırmaya, saçlarını koparmaya yani kendine zarar vermeye başlar." Bazen çocuğun öfke krizleri karşısında anne - baba çözüm üretemiyor, hatta çocukla ilişkileri bozulma noktasına geliyor. İşte bu noktada sadece öfke gösteren çocuğun değil ebeveynlerin de profesyonel yardım almalarında fayda var.
altinti
------------- http://img25.imageshack.us/my.php?image=anil.jpg">
A-N-I-L 27.09.2005
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 09 May 2008 Saat 12:25
Çok teşekkürler Hümeyracım..18 aylık kızımda yavaş yavaş bütün belirtiler çıkmaya başladı ve bu dönemde çok faydalı olucak sanırım benim için bu yazı..Umarım sorunsuz atlatabiliriz..
------------- Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 09 May 2008 Saat 14:00
teşekkürler 
------------- [
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 09 May 2008 Saat 14:20
Ellerine sağlık Hümüş'üm 
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 09 May 2008 Saat 15:00
biz bu dönemdeyiz canım sorunlarımız yavaş yavaş ilerliyo bakalım inş. iyiye doğru gidecektir 
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesajı Yazan: suzi
Mesaj Tarihi: 09 May 2008 Saat 17:39
Bizde bu dönemi yaşıyoruz,umarım kısa zamanda atlatırız.Teşekkürler..
-------------
|
Mesajı Yazan: melek uslu
Mesaj Tarihi: 09 May 2008 Saat 17:42
ben kuzenımın kızında yaşadıklarımızı yazsam ölmek istersiniz ya bi çocuk nasıl chaky bebek olur dersınız inşallah bu durumun dereceleri vardır ve biz hafif şiddetle atlatırırz ben öyle bır yıl yaşamak istmem......
------------- Asya Liva http://lilypie.com">
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
|
Mesajı Yazan: şevvalim
Mesaj Tarihi: 10 May 2008 Saat 11:49
tam bızım donemımız.sadece sabır gereklı olan bır donem.amaaaaaa sabırda bıryere kadar oluyor.ışte o arada devreye baba gırıyor.ınş bu donemı hatasız atlatırız.paylaşımın ıçın çooook tsk.
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: nesrin
Mesaj Tarihi: 10 May 2008 Saat 22:16
bizde bu dönemdeyiz inşallah kısa sürer bebekken çok uslu olan oğlum şimdi burnumdan getırıyor herşeyi verdığin bilgiler için teşşekkürler canım
------------- CANIM YAVRUM
|
Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 12 May 2008 Saat 22:41
vay vayyy.. gözüm korktu ya.. dur bakalım allah o günleri de görmemizi nasip etsin ne diyim..
------------- http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 12 May 2008 Saat 23:02
ellerine sağlık hümüş üm...bizde bu dönemi karşılamak üzereyiz...allah hepimize sabır versin...
|
Mesajı Yazan: Melek
Mesaj Tarihi: 13 May 2008 Saat 12:49
Bir arkadaşım için aradığım bilgilerin tamamı var burada ...Arkadaşımın oğlu da o kadar sakin bir çocukken birden agresif biri oluverdi..tabi bunda yeni gelen kardeşin etkisi de var..çok teşekkürler Hümeyra..çok iyi geldi.. 
|
Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 13 May 2008 Saat 13:33
teşekkürler...şimdiden gardımı alayım bari...
------------- http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 28 May 2008 Saat 12:56
Yaklaşık 18 ay civarı başlayıp, bazen 36–42 aylara kadar devam edebilen, özellikle ebeveynler açısından anlaşılması ve dayanılması zor bir dönem olarak kabul edilir. Bu dönemde çocuk sürekli olumsuz davranabilir, söylenenleri özellikle yapmak istemeyebilir ve kendi isteklerinin, ne olursa olsun kabul ettirmek konusunda oldukça dirençli olabilir. Bunun sebebi doğumdan itibaren kendini anneyle veya primer anlamda gereksinimlerini karşılayan kişiyle bir bütün olarak gören çocuğun, yaklaşık 1 yaşından itibaren kendini ayrı bir birey olarak algılaması ve bunu keşfetmesiyle beraber de çevresine kabul ettirmek konusundaki çabasıdır.
Bu dönem her çocukta aynı derecede zorlukları kapsamaz. Bu zorlukların derecesi, çocuğun mizacı ve kendisine yönelik davranışların tarzıyla farlılık gösterebilir.
Burada önemli olan, her şeyden önce bu dönemde çocuğun içinde bulunduğu durumu ebeveynlerinin anlamasıdır.
Bireyselliğini keşfetmiş çocuk kapasitelerini de sorgulamaya başlar, bu da sınırların zorlanması demektir. Bu bireysel gelişim adına çok güzel ve yararlı bir şeydir ancak korkutucudur. Özellikle de nerede durması gerektiğini bilmeyen çocuk için çok korkutucudur. Bu dönemde ebeveynler tarafından sınırların çok net ve kesin çizilmesi, çocuğun içinde bulunduğu ortama güven duymasını ve böylece daha etkin bir şekilde kendine olan güvenini geliştirmesini sağlar. Ancak bir taraftan da çocuğun keşif ihtiyacının da bu dönemde karşılanması, kendi kendine başarabileceği şeyler konusunda da (yemek yemek, bazı giysilerini giymek veya çıkarmak, ellerini yıkamak, bir yere tırmanmak vs.) fırsat verilmesi gerekir.
Sınırları zorlamak adına ne yaparsa yapsın, "hayır"lar konusunda ailenin net ve kararlı olması ilerde çok daha güvenli bir birey olmasını sağlar. Burada ailenin çocukla sürekli iletişim kurması, neleri yapıp yapamayacağı konusunda nedenlerin de açıklanarak kuralların konması ancak bunun yanında kendini ifade edebileceği eylemlerin de olabildiğince fırsat olarak sunulması çok önemlidir.
-------------
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 28 May 2008 Saat 16:46
teşekkürler yasemin bizim başladı o sendrom naapcaksak
|
Mesaj Tarihi: 28 May 2008 Saat 17:50
Zor bir süreç, Allah hepimizin yardımcısı olsun 
|
Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 29 May 2008 Saat 01:03
yasemin çok teşekkürler canım bu güzel bilgiler için .
akk
Allah bizlere boool bool sabır versin bu dönem için 
------------- Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 29 May 2008 Saat 07:07
ya kizlar begendiginize sevindim inanmayacaksiniz ama kizim aynen böyle oldu huy degistirdi laf dinlemiyor banamisin demiyor kiz deli ediyor beni sinirleniyor size bahsetmistim bakalim bir haber bekliyoz krese ön hazirlik var alacaklarmi uc yasinda baslaniyormus ama tusemi doktoiru görunce krese ön hazirliga gitmesine karar verdi yoksa abisinin canina okuyor bu derece iki yas sendromu girdik
-------------
|
Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 29 May 2008 Saat 12:44
Yasemin cim ellerine sağlık güzelim bizde bu sürece girdik inan zor geçiyor huy değiştirdi huysuz oldu,laf dinlemiyor allah hepimize sabır versin ne diyeyim anacım.....bu konuya değindiğin için seni kutlarım arkadaşım...
|
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2008 Saat 13:47
biz şimdi bu sendromu yaşıyoruz
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesajı Yazan: meral_87
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2008 Saat 00:12
kolay gelsin diyelim.umarım atlatırsınız fazla bunalmadan
|
Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2008 Saat 20:41
hilal Yazdı:
biz şimdi bu sendromu yaşıyoruz |
canım allah yardımcın olsun zordur eminim
------------- http://imageshack.us">
|
Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2008 Saat 22:35
rüyabebek Yazdı:
hilal Yazdı:
biz şimdi bu sendromu yaşıyoruz |
canım allah yardımcın olsun zordur eminim
|
emin ol çok zor.
------------- kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
|
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2008 Saat 01:17
Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2008 Saat 14:38
inşallah canım allah yardımcımız olsunn
------------- http://imageshack.us">
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 14:30
Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 14:46
emine ne yaptı gene zuhal 
------------- SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 15:19
Kızlar,kızım yine dün gece masal kitabını ona doğru tutmuyormuşum diye başladı ağlamaya, beni başında 20 kez belki daha fazla aynı masalı okumam için konuşlandırdı
Ama tam dalıyor,bekliyorum yarım saat,uyuyor tamam,ben gideceğim, okusana okusaaana 
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 15:22
Bence nazı sana geçiyor nilgüncüm sende ilgi bekliyor sanırım çok özlüyor 
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 15:54
ezo.ege Yazdı:
Bence nazı sana geçiyor nilgüncüm sende ilgi bekliyor sanırım çok özlüyor  |
Kimseyi yaklaştırmıyor yanına,bana da küsüyor,ya da sarılıp ağlıyor.Bir bilsem iç dünyasını  
Ege nasıl oyun gurubuna gidiyordu,sorun var mı?
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 15:57
Canım umarım çabuk atlatırsınız bu dönemi
Ege iyi alıştı sorun yok şimdilik canım teşekkür ederim 
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 16:12
ezo.ege Yazdı:
emine ne yaptı gene zuhal  |
1-Her zamanki gibi yemedi
2-2 saat onu bekleyen sofrayı kaldırdım diye ev ayağa kaldırdı 
3-Ben aldırmıyom havalarımda dolanırken bütün mutfağı ortaya döktü ve favori oyuncağını buldu (rondo) 
4-Onla oyalanacak neyse almimm bulaşığı yıkayım dedim yok geldi yine paçalarıma bıraktım
5-Oyun oynayalım diye oturduk memeeee diye tutturduki unutturana kadar çok uğraştım ama yok buldu ve muradına erdi 
6-Oyun oynamaya devam edelim dedim yok tuttu mutfağa çekti ıvır zıvır istiyo  bişiy yemedi diye vermek istemedim oyaladım ama o buldu yine mtfak gereçlerini serdi ortaya 
7-Tvyi açtımki dağıttığı çekmeceleri aletleri toplayım diye bende buzdolabına daha yerleştirmediğim kahvaltılıkları koyarken hemen uçtu yanıma ve msırı gördü 
8-Mısırı ona verene kadar 1 saat 18 dakka :(saat tuttum)bağırdı  ve aldı  bi kavonozuda yedi  tabi yiyemediği bi kısmıda her tarafa attı 
Ay daha var ama boşver yoruldum 
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 16:16
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 16:20
Ben kızımı tanıdığımı düşünüyorum,gündüz sorun yok gece ayakta uyurken bile nasıl bu kadar ben merkezli olabiliyorlar?
|
Mesajı Yazan: suzi
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 17:05
Ahhh arkadaşlar ahh demekki bu yaş grubu kızların sergilediği davranışlar genelde aynıymış.Emine,yazdıklarını okurken bile yoruldum sanki.Zuhal gündüz uyuyormu?Sude malesef gündüz uykusundan istifa etmiş durumda,sürekli onunla oynasın,tek başına asla oynamıyor.Az önce markete gittik,istediği tek başına dolaşmak,istediğini almak,almayınca avazı çıktığı kadar bağırmak Ben bu durumda onu duymamayı yeğliyorum ama bazen olmuyor.Oyun hamuru için harflerden oluşan kalıp alıp geldik,1 saat kadar oynadık ve daha devamı gelsin istiyor.Yemek yapılacak,hiç canım istemiyor.Şimdi 2.yaş sendromundan 3.yaşa geçiş var.Bakalım ne değişecek,allah hepimize kolaylık versin..
-------------
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 17:12
Biz mi çözemiyoruz,bunları hepimiz benzer şekilde yaşayıp mı atlatacağız Suzan?
|
Mesajı Yazan: ARDAESRA
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 17:15
Herkese merhaba benim oğlum 30 Kasımda iki yaşına basacak olmasına rağmen iki yaş sendromuna başladık. Galiba bundan sonra sürekli problemler yaşayacağız. Bebekken büyüsede derdini anlatsa şu gaz problemi bitse kendi ayaklarının üstünde dursa diyorduk ama kazın ayağı öyle değilmiş maalesef. Bizimkinin birde saç çekme huyu var. Güzel güzel oynarken bir anda saçımı yoluyor. Sonra yapma anne cici ciciii diyorum beni sevmeye başlıyor. Nedenini çözemedim bir türlü siz çocukalrda yaptımı böyle bir şey?
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 17:20
Canım heralde farklı şeyler deneyerek bizim tepkimizi ölçüyorlar, o yüzden yapma demek yerine, onlara karşı açıklayıcı bir şekilde olumsuzluklarını anlatmamız gerekiyor diye düşünüyorum, mesela benim kızıma ne zaman direk yapma dediysem, inadına yapıyor
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 17:26
Ay evet inadına yaparken birde insanın gözünün içine bakıyorlar "Sanki yapıyorum işte ne yapacaksın bakalım" der gibi.
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 17:28
ARDAESRA Yazdı:
Herkese merhaba benim oğlum 30 Kasımda iki yaşına basacak olmasına rağmen iki yaş sendromuna başladık. Galiba bundan sonra sürekli problemler yaşayacağız. Bebekken büyüsede derdini anlatsa şu gaz problemi bitse kendi ayaklarının üstünde dursa diyorduk ama kazın ayağı öyle değilmiş maalesef. Bizimkinin birde saç çekme huyu var. Güzel güzel oynarken bir anda saçımı yoluyor. Sonra yapma anne cici ciciii diyorum beni sevmeye başlıyor. Nedenini çözemedim bir türlü siz çocukalrda yaptımı böyle bir şey? |
Saç çekmekle kalsa, sevmediği istemediği şeye vurma,bir de çizgi filmlerden kaptığı ne kadar kötü kelime varsa; defol,manyak...Nasıl söyleceğeceğimi vazgeçireceğimi şaşırdım.Önce dinliyor tamam söylemem,şaka yaptım diyor.Başka bir olay gelişiyor,aynı sözlere devam  
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 17:31
Aaah annesini bu kadar üzdüğünün farkında olsa yapmaz annesi  sırf senin ilgini çekmek için yapıyordur  ileride senin kızın da senin gibi mükemmel biri olacaktır, çünkü onun annesi sensin
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 17:32
Aslında çocuklarında işi zor. Vücutları ve beyinleri sürekli değişiyor. Kendileri de bu değişime ayak uydurmaya çalışıyorlar. Yok gaz sancıları oluyor, yok dişleri çıkıyorlar, yürümeye çalışıyorlar düşüyorlar, istediklerini yiyemiyorlar ...... Onları da anlamak lazım ama insan her zaman aynı sabrı gösteremiyor.
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 17:37
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 17:42
ARDAESRA Yazdı:
Aslında çocuklarında işi zor. Vücutları ve beyinleri sürekli değişiyor. Kendileri de bu değişime ayak uydurmaya çalışıyorlar. Yok gaz sancıları oluyor, yok dişleri çıkıyorlar, yürümeye çalışıyorlar düşüyorlar, istediklerini yiyemiyorlar ...... Onları da anlamak lazım ama insan her zaman aynı sabrı gösteremiyor. |
Evet haklısın, hem de belli bir süre sonra kişiliklerini ispatlamak için, dikkat çekmeye çalışıyorlar, bunu da hırçınlıkla, yaramazlıkla, inatla .. falan yapıyorlar
Aaah bizim en büyük sorunumuz gazdı 14 ay çok şiddetli bir şekilde çektik, hala da ara ara devam ediyor, o yüzden uykularım artık çok düzensiz, geceleri çoğu zaman yatağın içinde hep uyanık oluyorum 
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 17:45
İşin zormuş ama bayağı büyütmüşsün galiba. Çalışıyorsan işyerindeki halini düşünemiyorum. Ben çoğu zaman yarı uyuklar ve üzerim mama lekeleri ile işe gitmişim saçımı başımı ve makyajımı söylemiyorum bile.
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 17:52
Yok canım çalışmıyorum, doğumdan sonra ayrıldım, çalışsam halim harptı zaten Allah çalışan annelerimize önce sabır, sonrada güç kuvvet versin, işleri gerçekten çok zor 
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 17:55
Ne yalan söyleyeyim işe başladıktan sonra doğumdan sonra istifa eden anneleri kıskandım hep. Kendimi gönüllü köle gibi gördüm. Allahtan çok anlayışlı ve herşeyi paylaşabilen bir eşim var. Yoksa ne yapardım bilemiyorum. Aslında ciddi ciddi düşünnünce işin mali boyutu olmasa bile işten ayrılmayı göze alabilirmiydim bilemiyorum. Annelik ne kadar ilginç bütün işkencelere gönüllü olarak razı oluyoruz hatta severek üstelik bir seferi de yetmiyor bize. Biz adam olmayız valla:)))
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 18:17
suzi Yazdı:
Ahhh arkadaşlar ahh demekki bu yaş grubu kızların sergilediği davranışlar genelde aynıymış.Emine,yazdıklarını okurken bile yoruldum sanki.Zuhal gündüz uyuyormu?Sude malesef gündüz uykusundan istifa etmiş durumda,sürekli onunla oynasın,tek başına asla oynamıyor.Az önce markete gittik,istediği tek başına dolaşmak,istediğini almak,almayınca avazı çıktığı kadar bağırmak Ben bu durumda onu duymamayı yeğliyorum ama bazen olmuyor.Oyun hamuru için harflerden oluşan kalıp alıp geldik,1 saat kadar oynadık ve daha devamı gelsin istiyor.Yemek yapılacak,hiç canım istemiyor.Şimdi 2.yaş sendromundan 3.yaşa geçiş var.Bakalım ne değişecek,allah hepimize kolaylık versin.. | Yazmakla yaşamak farklı galiba ben yukarda yazarken bi sempati duydum birazda aslında hoşumada gidiyo bazı hareketleri Bizim dükkanın yanında hipermarket var Zuhal mutlaka oraya gider ve bütün marketi talan eder bişiyi görür alır onu bırakır öbürünü alır unutturana kadar çok uğraşırım Allahtan personel seviyoda nazımızı çekiyolar hele mağazalarda bırak ben kendi kendime dolaşayım diyo ayrıca kıyafetlere ve etiketlere bakmasını görmelisin profosyonel alıcı gib inceler 
Sazicim bi ara hiç ama hiç uyumuyodu  yemiyo ve tüm gün uyumuyo,bütün gün hep beraberiz mümkünü yok yemek bile yapamazdım  şimdilerde başladı yine uyumaya ama nasıl?Kendi kendine uyursa uyur uyumazsa uyutmam imkansız,uyur yatağına alırım en fazla 15 dakika  sonra uyanır alırım yanıma yanımda yatar  bide buna alıştı getiriyorum oturtuyorum ama o geliyo yanıma sokulup öyle uyuyo  ama uykusuda çok entersan kalkınca zınk diye kalkıp bağırıyo  uyuyomu uyumuyomu çözemiyom 
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 18:24
ARDAESRA Yazdı:
Ne yalan söyleyeyim işe başladıktan sonra doğumdan sonra istifa eden anneleri kıskandım hep. Kendimi gönüllü köle gibi gördüm. Allahtan çok anlayışlı ve herşeyi paylaşabilen bir eşim var. Yoksa ne yapardım bilemiyorum. Aslında ciddi ciddi düşünnünce işin mali boyutu olmasa bile işten ayrılmayı göze alabilirmiydim bilemiyorum. Annelik ne kadar ilginç bütün işkencelere gönüllü olarak razı oluyoruz hatta severek üstelik bir seferi de yetmiyor bize. Biz adam olmayız valla:))) | Sabah bende çalışmayı özlediğimi düşündüm,sonra kızım kucağımda hem onu tutup hemde ona çorba yaptım kolum uyuşmuş bi şekilde ılıttım ve yedirmek istedim tabiki yemedi kendi yesin diye verdim ama o çorbayla oyun oynadı ve akşamdan kalan yemek lekelerini yeni silmişken halı kurumadan yenilerini yaptı ama bu kez daha farklıydı olduğu gibi boca etti ama ben sakin sakin bi güzel temizledim ve temizlerkende kendi kendime söylendim,ben bu durumda deli olmam gerekirken ne sakinim hayret dedim ve ben bunları düşünürken her zaman çantasına aldğım ve yediremediğim nevalaleri çntadan çıkarmış ve krakerlerle pudingi saçmakla meşguldü kraker neysede çikolatalı pudingi dökmeden yetiştiğime şükür ediyom çıkartamıyom
|
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 21:43
okudukça korkuyorum    sanki Ege yarın sabah kalkacak ve bütün huyları değişecekmiş gibi geliyo   
|
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 12:36
Mesajı Yazan: FİNCAN34
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 12:47
ya evet benımkıde yememe sorununu var hastalıkla bırde işin ıcınde ama başkası verınce coook guzel yıyıyor bana naz yapıyor
|
Mesajı Yazan: iremnur
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 13:05
emine yazdıklarını okudumda bende hemen hemen aynı sorunları yaşıyorum kızımda. evde hadi neysede dışarı çıktığımızda çok zor oluyor zaptetmek bu yüzden biyere gidemez oldum sen maşallah baya sabırlısın ama ben senin kadar sabırlı değilim malesef çok çabuk sinirleniyorum bazen çok yorulduğumu düşünüyorum sinirlerim çok yıprandı ama uyuduğunda o masum ifadesini görünce kendime çok kızıyorum çocukbu tabiki de çocukluğunu yapacak diyorum Allah bana da sabır versin inşallah bu zamanı bir anönce atlatırız.
|
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 13:14
Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 13:23
benimki isyanlarda herseye muhalefet sunu yap oğlum diyorum yapmıycam diyor, bende peki oğlum diyip susuyorum, o zamanda anne yapçam diyor oyle idare ediyoruz işte
------------- "Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">
|
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 13:23
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 13:27
seni çok iyi anlıyorum benimkide artık yememeye başladı sadece süt elinden gelse akşama kadar süt içecek bu arada sen emziriyormusun az emsede yemelerini çok etkiliyo ben bunu farkettim ramazandan önce bıraktık emmeyi süte başladık bende dışarı çıktığımda aynen senin yaşadıklarını yaşıyorum mecbur kalmadıkça çıkmıyorum daha doğrusu çıkmak istemiyorum artık dr a mı götürsem diye düşünüyorum dün mesela pazara gidelim dedik arabasında oturmak istemedi oturduğunda arabasını sadece babası sürecekmiş ben elimi sürdüğümde bastı çığlığı sonra inmek istedi arabasını kendi sürecekmiş valla ne aldığımı ne alacağımı bilemedim hemen eve dödük her seferinde bidaha çıkmıcam diyorum ama çıkmak da gerekiyor hadi alışsın aktivite olsun ama yok öle işte oy oy ne dertliymişim bende.
|
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 13:36
Tamam ısrar etmiyom zaten ve oda zaten yemiyo dün artık mama sandalyesine koyduk öylede zırlıyo böylede yedirecem bunu dedim ama yok o şekilde yarım kase yedi,hani normalde yesede arada bi canı istemezse neysede yeme yeme nereye kadar inan 1 yaş pantolunu belinde durmadığından yerde sürünüyo  hiçbişiy yakışmıyo üstüne elbiseler boyu iyi ama üst bende bol bol eyrelti duruyo yarın düğünde ne giydireyim dedim bişiy bulamadım zaten denettirmediki hiçbişiyini çukardım orda duruyo
|
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 13:39
Allah yardımcımız olsun sabırla atlatacaz başka çözüm yok 
|
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 13:44
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 15:41
bencede sen bir an önce kes yemeye başlar ozaman hem sütede alışır eşimle bende aynı sorunu yaşıyorum dışarıdayken o daha dayanamıyo Allah bizlere sabır versin
|
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2008 Saat 17:24
Arkadaşalr saç çekme problemi yaşayıp ta çözen varsa lütfen burada iki satır birşeyler yazsın. Kafamızda saç kalmayacak bu gidişle.
|
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2008 Saat 22:38
tepki verme normal bişey yapıyormuş gibi davran baktıki sinirlenmiyorsun hemen vazgeçiyorlar tam inatlaşma dönemleri 
|
|