Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

NE OLUYO ANLAMIYORUM

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25247
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 13:44

Konu: NE OLUYO ANLAMIYORUM
Mesajı Yazan: agunduz
Konu: NE OLUYO ANLAMIYORUM
Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2010 Saat 09:52

Arkadaşımın bebeği 5 aylıkken ek gıdaya geçti anne sütü yetmediği için,yalnız sürekli pirinç unu yemiş, başka bişey yememiş, sonra birden kabızla birlikte ateş olmuş, doktor pirinç unundan olduğunu söölemiş, ateşi 38 lerer kadar çıkmış, vimax, vimfort ve debrigat ilaçlarını vermiş, bu iaçları kullandıktan sonra 3. gün ishal başlamış ve ateşi yine 39,5 a çıkmış, ateş düşürücüyle bugün düşmüş, boğazında da şişilik olduğunu söylemiş doktor , vimax antibiyotiği bitirene kadar kullan demiş, bu ilaçlara devam etsin mi hocam, şuan ateşide düşmüş, ishalide geçmiş, birden bire ne oluyo anlamadık, çorumda önerebileceğiniz bi doktor var mı?

Hocam çok özür dilerim antibiyotiğin adı vimaks mış

Cevaplar:
Mesajı Yazan: agunduz
Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2010 Saat 10:17

Hocam çok çok özür dileyerek affınınza sığınıyorum, telefonda kodlama hatası oldu,  yanlış yazmışım, okuyunca fark etmiş arkadaşım mesaj attıda şimdi ilaçların isimlerini

zimaks antibiyotik
zimfort diye bi ilaç
debridat diye bir ilaç
  terkrar çok özür dilerim hocam ilaç isimlerindeki hatadan dolayı

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2010 Saat 13:29
Kabızlığı pirinç unundan... Süte geçsinler. Zimax'ın 17 kilo altındaki çocuklara verilmesi çok zor, dozunu ayarlamakta zorluk vardır. 5 kilo civarındaki bir çocuk ( kilo başına 10mg. verilir ve 1 ölçek 200mg. dır) için; Günde bir defa  1/4 ölçek ve en fazla 3 gün alabilir... Bütün ilaçları kessinler. İshal için ilaç kullanmıyoruz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat