Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

boğaz enfeksiyonu&demir eksikliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28239
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 20:11

Konu: boğaz enfeksiyonu&demir eksikliği
Mesajı Yazan: fatmabek
Konu: boğaz enfeksiyonu&demir eksikliği
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2011 Saat 14:31
Hocam

19 aylk oğlumun 5 gun öncesinde 39 derece atesi oldu, müdahale etmedim ertesi sabah dustu sonrasnda 2 gun ateşi düşük (37) seyretti son 3 gundur de 38-39 arası, burun akıntısı mevcut hatta tıkalı, oksuruk çok nadir, nefes alışverişi dakikada 60; bu süre zarfında iştahsız sadece anne sutu alıyor, serum fizyolojik, bal limon cold mix uyguladım, illiadin ped 2 gun uyguladm, son gun ateşi rahatsız ettiği için ibufen verdim

tam kan sayımı yapıp bugun dr.a götürdüm; ciğerleri temiz, kulakları temiz, boğazları şiş wbc yuksek dedi, Losefar antibiyotik, peditus ve burnu için illiadin ped verdi, ilaçları kullanmadım beni asıl endişelendiren kan sayım esnasnda ortaya ckan demir düşüklüğü, ek testker verdi (demir bağlama vs.)

Wbc : 11.4
LYM : 2.0
MID : 0.7
Gran : 8.7
LYM% : 17.5
MID% : 5.9
GRA% : 76.6

RBC : 3.82
HGB : 7.7
HCT : 22.5
MCV : 58.8
MCH: 20.2
MCHC :34.3
RDW% :20.4
RDWa: 44.3

PLt: 254 FD
PCT : 0.16
MPV :6.3
PDW: 10.4
LPCR: 6.5

Hocam bu sonuçlara göre wbc yuksek olduğu için antibiyotik başlamalımıyım hala ateşi devam ediyor...
demirin bu kadar düşük olmasının hastalkla bir ilgisi var mıdır? ilgili testleri hastalk sonrasıı mı hemen mi yaptırmalıyım yol gözterirseniz sevinirim teşekkürlerSmile

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2011 Saat 15:14
WBC yüksek sayılmaz, antibiyotik gerekmez. Ama HGB değeri düşük, Demir tedavisi gerekebilir.

Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2011 Saat 13:35
hocam tekrar teşekkür ediyorum; yalnız sormak istediğim bir konu var,  6.gune dayanan ateşi henüz düştü..acaba bu demir eksikliğinin hastalığın seyrinde ve ağır gecmesinde bir rolü var mıdır??

illiadin pede ara verdim, banyo yaptırdım ve aralıklarla 10 ar damla serum fizyoljik uygulamama rağmen burnunu açamadım, burun deliklerine bakıldığında kuru ama kesinlikle burnundan bir gram bile nefes alamıyor babamdan bile fena horluyor Smile üstelik suanda tek besin kaynağı olan anne sütünü ememiyor :( daha etkili bir çözümünüz varmı?? bu arada yastığına coldmix de damlatyorum ama cok tesirli olduğu soylenemez ...

ve yine sayenizde antibiyotik kullanmadımClap ne yalan söyleyeyim ateş 5 gunu aşınca ve halsizlik tırmanınca kullanmamak için kendimi zor tuttum Embarrassed 19 aylık oğlum bugüne dek Sizi tanıdığım için 1 kere bile antibiyotik kullanmadı (ciddi bir bakteriyel enfeksiyon olursa kullanırız elbette)
iyiki varsınız; belki klişe gelecek  ama tüm samimiyetimle soyluyorum Allah Sizden razı olsun...

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2011 Saat 15:22
Enfeksiyonlar, biraz anemiye sebep olurlar, iyileşince tekrar kan sayımını yaptırabilirsiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat