Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hamilelikte sık görünen yakınmalar

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=8055
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 23:02

Konu: Hamilelikte sık görünen yakınmalar
Mesajı Yazan: superisi
Konu: Hamilelikte sık görünen yakınmalar
Mesaj Tarihi: 24 May 2008 Saat 13:59

Gebelikte pek çok rahatsızlıklarla karşı karşıya gelebilirsiniz. Gebelik süresince hormonal değişiklikler meydana gelmektedir. Bazı belirtiler çok normal olsada , bazılarını ciddiye almak gerekir.

1. DİŞETİ KANAMASI:Yemeklerden sonra ağzınızı çalkalamalı, dişlerinizi fırçalamalısınız.

2. NEFES DARLIĞI:Bol bol dinlenmelisiniz. Geceleri yastığınızı yükseltmelisiniz.

3. KABIZLIK:Lif açısından zengin besinler tüketin. Demir ilaçlarını tok karnına bol sıvı ile alın.

4. KRAMP:Genellikle kalsiyum eksikliğinden dolayı meydana gelir. Kramp oluşan yere masaj yapın. yürüyüş yapın.

5. MİDE YANMASI:Baharatlı çok yağlı yiyeceklerden sakının. Geceleri ılık süt için.

6. GEBELİK ÇATLAKLARI:Hızlı kilo almamaya çalışın. Nemlendirici kullanmak yararlı olabilir.

7. VAJINAL AKINTI:Kaşıntı , kızarıklık ya da sancı olduğunda mutlaka doktora gidin.

8. VARİS:Bacaklarınızı yükseğe kaldırarak dinlenin. Egzersiz yapın.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sofialoren
Mesaj Tarihi: 03 Tem 2008 Saat 19:03

Allahım ozellıkle bu mıde yanması mıde bulantısı su son ayımda benı oldurecek ıstah mıstah kalmadı.hındıstan cevızı ıyı gelır dıyolar ama esım 3 gundur arıyor hıcbır markette yok cıldırcam.oysa ole guzel gıdıyordukı gebelıgım yemek konusunda cok rahattım herbısıyı yıyodum ıstahım cok ıyıydı ve ben degıl bebısım kılo alıyodu.nazamı degdı ne yaf.Tongue

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 03 Tem 2008 Saat 21:02
benim de en büyük sorunum nefes darlığı....daha şimdiden böyle ise ilerleyen günlerde nasıl olacak...

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: melek uslu
Mesaj Tarihi: 04 Tem 2008 Saat 00:17
Orjinalini yazan: superisi superisi Yazdı:

Ben sizinle deneyimlerimi paylaşayım istedim

DİŞETİ KANAMASI:Yemeklerden sonra ağzınızı çalkalamalı, dişlerinizi fırçalamalısınız.
Benim jınekolgum zyma f...r   diye bır hap verdı kalsıyum desteği dişleri desteklıyo benım sıfır hasarla bır-tırdım gebeliği  bıde kusmak çok etkılı
  1. NEFES DARLIĞI:Bol bol dinlenmelisiniz. Geceleri yastığınızı yükseltmelisiniz.

Bebek büyüdükçe siz küçülüp sıkışacaksınız dik konum işe yarıyor ama
  2. KABIZLIK:Lif açısından zengin besinler tüketin. Demir ilaçlarını tok karnına bol sıvı ile alın.                                Ama demir hapları yemeklerden 1 saat önce alınıyo benımkı öleydi bol sıvı aç karnına kayısı  sınamekı çayı bıde jınekoloğunuzun vereceği şurup kullanın oturup bekleyın ıkınmayın hemoroıd olursunuz
  3. KRAMP:Genellikle kalsiyum eksikliğinden dolayı meydana gelir. Kramp oluşan yere masaj yapın. yürüyüş yapın.

Uyurken ani dönüşler veya gerınmemeye çalışın  kramp gırerken bacağınızı gevşek bırakın yavasça ovun bıde bununda ilacı varmış doktorum söylmişti  ama benım sadece 2 kez gırdı çok acı verıyoConfused
  4. MİDE YANMASI:Baharatlı çok yağlı yiyeceklerden sakının. Geceleri ılık süt için.

Benim nerdeyse 4. aydan doğuran akadar yandı kaynadı geri geldi çok keyifsiz bir hiz doktorum iğrenç bir şurup verdi onu içincede bulantım oluyodu bende kayanamayı çekmeye karar verdim gece bişey yemeyim lokmaları küçük alın ve iyice çiğneyin  ben tacıd çiğnerdim bıde taze nane yaprağı hazmettiriyo ben sütü hazmedemıyodum süt zor hazmedılır bir rest cı olarak naçizane yemekelrden sonrada kesınlıkle sütlü kahve içmeyim mideyi zorlar
    GEBELİK ÇATLAKLARI:Hızlı kilo almamaya çalışın. Nemlendirici kullanmak yararlı olabilir.                          Ben badem yağı kullandım sıfır çizgi gerçi 12 kilo ile bitirdim ben kozmetik kremler aldatmaca cildiyecim söledi kanma onlara dedi bana
  5. VAJINAL AKINTI:Kaşıntı , kızarıklık ya da sancı olduğunda mutlaka doktora gidin.

6. VARİS:Bacaklarınızı yükseğe kaldırarak dinlenin. Egzersiz yapın.

Ben 6 ayımı dolduran akadar hamıle varis çorabı giydim bacaklarım inanılmaz rahat etti ve bir etkiside hemoraoıd oluşumunu engelliyo gerçi ben ayakta çalışıyodum ondan hiç çıkarmadım sabah yataktan kalkmadan giyiyon yatana kadar sonra sıcaklar bastırınca çıkardım ama bacaklarımda hasarsız benım tavsıye ederım

-------------
Asya Liva http://lilypie.com">
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2008 Saat 09:18
Orjinalini yazan: sofialoren sofialoren Yazdı:

Allahım ozellıkle bu mıde yanması mıde bulantısı su son ayımda benı oldurecek ıstah mıstah kalmadı.hındıstan cevızı ıyı gelır dıyolar ama esım 3 gundur arıyor hıcbır markette yok cıldırcam.oysa ole guzel gıdıyordukı gebelıgım yemek konusunda cok rahattım herbısıyı yıyodum ıstahım cok ıyıydı ve ben degıl bebısım kılo alıyodu.nazamı degdı ne yaf.Tongue

Birde yaz ayındayız...sıcaklarda çok kötü yapar insanı bilirim.Bence mide bulantısına nane limon çok iyi geliyor.Mide bulantısını kesiyor.Bi dene arkadaşım yararını göreceksin...ben öyle yapardım.Örneğin ben her dişimi fırçaladığımda midem bulanırdı.Onun için hamilelik dönemimde dişlerime çok iyi bakamadım.Şimdilerde bi tanıdıkta hamile oda dişlerini fırçalarken midesi bulanıyormuş o en...y'in diş macununu kullanmış iyi gelmiş.Bu konuda yakınması olanada bi tavsiye...

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: 35ozl35
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2008 Saat 10:09
benimde kasıklarımda ki ağrı hiç geçmiyo ve aşırı gaz napcaz böle Cry

-------------
Ö.T.

Mesajı Yazan: SUDEMK
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2008 Saat 15:22
Yararlı bilgiler. Teşekkürler.

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2008 Saat 16:44
sağol canım ya valla iyi geldi bunları öğrenmek Big%20smile

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat