Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Göz ve yüz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72024
Tarih: 04 May 2025 Saat 19:11

Konu: Göz ve yüz
Mesajı Yazan: Burcu87
Konu: Göz ve yüz
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2022 Saat 21:01
Hocam babam 73 yaşında daha evvel kısmi yüz felci geçirmişti. Yüksek tansiyon ve diyabet hastası. 2 gün önce tek gözünde şişlik ve ağrı oldu. Çayla pansuman yapmışlar, ertesi güne ağrı geçmiş ama şişlik kısım göz altına doğru da inmiş. Diğer gözünd de seyirme var. Ağzı da o tarafa doğru kaydı biraz. Ne ile alakalı olabilir hangi tetkikleri yaptırmak gerekir size danışmak istedim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2022 Saat 21:06
https://www.hizliresim.com/6wfov9k%20" rel="nofollow - https://www.hizliresim.com/6wfov9k

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2022 Saat 21:06
https://www.hizliresim.com/6wfov9k" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2022 Saat 01:03
Hocam nöroloji acile gittik tansiyonu 24tü ve ağzında his yoktu dişlerini sıkamıyordu. Tek gözünü kapatamıyor diğer gözü de seyiriyor. Yüz felci denildi. Dil altı verdiler. Reçete verip yolladılar.

Verilen ilaçlar;

Valtrex 1000 mg
Tears Naturale II GÖZ DAMLASI
Etol fort
Panto 
Benexol B12

Değerlendirmenizi rica ederim saygılar.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2022 Saat 04:42
Gozu SISMEMIS!!!  Goz kapagi sismis!! 
Islik calamiyorsa, guldugunda, yuzu bir tarafa kayiyorsa, "YUZ FELCI" geciriyor demektir.
Ilaclari kullansin, kuru-sicak tatbiki yapsin. 

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2022 Saat 07:55
Kapağı şişen göz kapanmıyor açık kaldı ve göz pedi verdiler gece açık kalmasın dediler.. Daha önce de kısmi felç geçirmişti kendiliğinden düzelmişti. Bu kez farklı seyrediyor. Gözündeki enfeksiyondan olabilir mi böyle birşey? Mr çekildi sonucu vermediler sadece bu ilaçları reçete ettiler..

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2022 Saat 18:36
MR'lik bir durum YOK. Belli ki bu islerden anlayan bir doktor degil. Ta da dolandirici.
Yuz felcinin; 2 tipi vardir..Periferik ve Santral tip...Biz bu iki durumu daha tip talebesi iken, sadece muayene
 bulgulari ile ayirim yapar ve teshis koyardik!! 
ilaclarin yaninda, Sicak kompres uygulayin. 

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2022 Saat 16:49
Hocam 5 farklı hastane gezdik bakan her doktor illa nöroloji acil görsün dedi,bakacak doktor zor bulduk.. Mr çekmeden birşey demiyorlar ki teşhis koymuyorlar durum bu şekilde hocam ne yazık ki.. Dediğiniz gibi sıcak kompres yapıyoruz havluyla ve ilaçları alıyor hocam yavaş da olsa bir düzelme var, çok sağolun..

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2022 Saat 18:54
Haklisiniz.. Bir de, illaki "Kendi gonderdikleri yerden" yeni MR isterler!!! Illaki komisyon veya performans 
 alacaklar. 

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2022 Saat 08:00
Hocam tekrar sizi rahatsız ediyorum 1 hafta olacak babamda iyileşme yok. Kuru sıcak kompres yapıyoruz, ilaçları da düzenli kullandık fakat ağzı yüzünün sağ tarafına ortaya gelecek kadar kayık.. Tek gözü de kapanmıyor ve içi kırmızı oldu iyice. Göz pedi verildi uyku esnasında kapatsın diye, fakat gündüz takmıyor. Bir de hocam kendini hasta gibi halsiz hissediyorum diyor, normalde de pek hareketi yoktu şuan tüm gün yatıyor.. Çok üzülüyorum düzelmeyecek mi? Sakız çiğnemek fayda eder dediler siz ne dersiniz?

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2022 Saat 18:07
Gozune; kurumamasi icin, 4 saatte bir Terramycin goz merhemi surun.
Goz pedi HICBIR ise yaramaz.. Kuru kalmamasi lazim. Gozu devamli kapali tutarsaniz, o gozde  birde goz
 tembelligi olusur. Bu sebeple, krem ve  suni goz yasi damlalari ile nemli tutmaya calisin. 
Sakiz filan bir ise yaramaz. Iyilesme, aylar surer, ve hicbir zaman eskisi gibi olmaz, sicak kompres ve masaj yapin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat