Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

3 gün yokum..

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=87935
Tarih: 07 Oca 2026 Saat 03:48

Konu: 3 gün yokum..
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Konu: 3 gün yokum..
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2025 Saat 13:33
Yarından itibaren, 3 gün yokum.

Pazartesi görüşmek üzere. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ebrudayan
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2025 Saat 13:55

Hocam mesaj kısmını yapamadım o sebeple burdan yazıyorum kusura bakmayın. 

Hocam merhaba 2021 doğumlu  boy 104 kilo 15kg kızım dün gece kulak ağrısı ile ağlayarak uyandı illadini kullandım geçmeyince uzun süre hacettepe acile gittik. Kulakta enfeksiyon dedi  ciğerleri dinledi röntgen istedi ve orda ventolin hava verildi 3 doz. Ventolinle ilgili hiç mailinizi okumamıştım sanırım hata ettik ve üzüldüm. Reçete yazdı 

Augmentin

Siprogut

Ventolin hava 9 gün 

İlaçları almadım bu konuda maillerinizi okuyorum. Ventolinle ilgili yeni bir yorumunuz varsa merak ettim. 

2011 doğumlu kızımı sizin maillerinizle büyüttüm hocam ben Allah sizden razı olsun. 

Buarada 2011 ve 2021 doğumlu kızlarıma bebekliklerinde en son dvit damla kullandım. Herhangi bir tahlil vs yok ampulden bahsediyorsunuz eksikliktemi kullanmak gerekir. Her ikisi içinde yazarsanız sevinirim hocam teşekkürler. 

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2025 Saat 17:33
1- Kulak hadiseleri daima virüslerle olur. Ama Türk doktorları ASLA Grip teşhis etmezler.
Sakın antibiyotik kullanmayın.
2- Bunların ne kadar sahtekar ve şarlatan olduklarını görüyorsunuz değil mi?
PUŞT!!! bir de Röntgen istemiş! 
3- Olmazsa olmaz ilaç "Ventolin" mutlaka yazılacak ki, GSK firması onları gene Karayiplerde geziye götürsün.
4- SAKIN ağrıyan kulağa damla yapmayın ve başka hiçbir damla da damlatmayın. 
5- Verilen ilaçların tamamını çöpe atın. 
6- D vitamini, ilk 1 sene; günde 1000 ünite olacak şeklide verin. 
1 yaşından sonra her sene 1 ampul Dvit3 içirin.
Bir daha da SAKIN kulak ağrısı ile bu doktorlara gitmeyin.
Tek başına İliadin damla, 5 gün kullanmanız yeterlidir. 
Bugünden geriye giderek cevaplarımı ve yazarlar kısmındaki makalelerimi okuyun.

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2025 Saat 08:37
Hocam merhaba sizin söylediğimiz tedaviyi uyguladım başka birşey kullanmadım. Teşekkür ediyorum. İlladini 5 gün kullanıp bıraktım. Bugün kızımın duyma ile ilgili sorunu olduğunu farkettim düşük ses tonuyla yüzüne karşı konuşuyorum anlamıyorum anne diyor. 4.5 yaşında. Problem ne olabilir. İlladini buruna damlattım onun dışında herhangi birşey kullamadım. Kbb ye gideceğiz haber bekliyorum. Ama sizinde önerinizleriniz önemli benim için ona göre hareket edeceğim.

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2025 Saat 10:14
Bir 5 gün daha kullanın ve devamlı iri boy (3 tane) Çiklet çiğnesin. 
İliadin'i mutlaka benim anlattığım gibi uygulayın. 

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2025 Saat 16:59
Hocam Kbb ye gittik. Her iki kulakta sıvı birikmesi olmuş. İşitme testi yaptırdı bir kulağında %25 duyma kaybı çıktı. Tedavi ile sonuç alabileceğimiz bir problem dedi. Verdiği ilaçlar;
Sudafed şurup
Levmont çiğneme tablet
Nazoster burun spreyi

Hocam şimdi nasıl yapalım illadin damla ile mi devam edelim verilen ilaçlarımı kullanalım. 2 hafta sonra kontrole çağırdı. 

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2025 Saat 19:17
SAKIN o ilaçları kullanmayın! 
Sadece ağrı olduğunda İladin damlayı anlattığım şekilde uygulayın. Ve sıcak buhar uygulayın. Soğuk ortamalara çıkmayın!
Bütün hadise, Öztaki borusundaki ödemin çözülmesidir. Antibiyotik gereken durum olsa, ateş olurdu. 

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2025 Saat 12:53
Hocam söylediğiniz gibi sadece illadini anlattığınız şekilde uyguluyorum diğer zamanlarda serum fizyolojik cold mix devam ediyorum. Sıcak buharda yapıyorum ara ara. 
Hocam buarada gece ateşlendi ve nefes darlığı çok oldu. Ve 2 gündür gözlerinde çapaklanma ve kızarıklık mevcut. Duyma ile ilgili sorunda devam ediyor düşük sesleri duymuyor. Bu süreçte soğuğa çıkmasın demiştiniz okula gitmeyip evde durucak. Başka bir öneriniz varmı. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2025 Saat 14:26
2-3 gün bekleyin.

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2025 Saat 14:39
Hocam sağ gözündeki kızarıklık arttı ve çapaklanmada var. Kulağı için illadin kullanıyorum ama gözü için birşey yapmaya gerek varmı onudamı beklemeye dwvam edelim herhangi birşey yapmadık gözede gitmedik

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2025 Saat 17:30
Çapak olması; "Bakteriel konjonktivit" lehinedir.
Mutlaka, Tobrased veya Netilmisin(veya muadilini) 5 gün, günde:4x1 her iki göze damlatın. 

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2026 Saat 20:51
Hocam tekrardan merhaba mutlu huzurlu bir yıl diliyorum size. 
Son durumu aktarmak istedim. Kulağındaki duyma sorunu ile sizin önerimizle illadine başladım bir gün sonra gece ateşlendi yeni bir hastalık geçirdi. Ardına öksürük okadar çok zorladıki ikinci çocuğumu büyütüyorum 14 yıldır sizin takipteyim böyle bir öksürük süreci yaşamadım hocam öyle zorlandıki çocuk. 3 gece ateş ve öksürük çok kötüydü neyseki kusarak balgamı atıyor ara ara ve toparlıyor. 
Hocam duyma sorunu illadinin 5. Gününde çözüldü gibi oldu ertesi gün yeniden aynı problem düşük sesleri duymuyor. Aynı anda hastalık geçirmesindenmi kaynaklandı bilemedim. İlladinide 5 gün kullandık devam etmemek gerekiyor biliyorum ama ne yapmak lazım size sormak istedim. Bu duyma sorunu ne çok çocukta oluyor hocam ilk kızımı büyütürken ya hiç farketmedim yada aradan 14 yıl geçti unuttum galiba. 14 yıldır sizi takipteyim sizin maillerinizle büyütüyorum kızlarımı çok sağolun varolun hocam. Duyma sorunu ile ilgili cevabınızı merakla bekliyorum hocam teşekkürler 

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2026 Saat 12:36
Hocam kulağındaki sorun devam ediyor sizden haber bekliyorum. İlladini 5 gün kullandık üzerinden 2 gün geçti. Ne yapabiliriz. Sanırım son attığım yazıyı görmediniz. Dün gece kulak ile alakalı makalenizi okudum son geçirdiği yüksek ateş ve öksürük buna bağlımı oldu. Duyma sorunu olduğunda hiç bir sorunu yoktu çünkü ertesi gece yüksek ateşi başladı. Şimdi ateşi yok geceleri öksürük krizi oluyor yazdıklarınızı uyguluyorum sadece. Ama çok zor geçiyor her gece. 

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2026 Saat 14:12
İliadin 5 gün kullandıktan sonra, 1-2 gün ara verin, gerekirse tekrar uygulayın. 
Dilini takip edin. pembe olduğu sürece antibiyotik vermeyin. 

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2026 Saat 15:30
Hocam antibiyotik şurup eve bugüne kadar hiç almadık ateş düşürücüde hiç girmedi. Ateşli hastalıklarda ağızda kötü koku olduğuda oldu ama dildeki renk değişimin ben sanıyorumki kahve tonunda birşey olursa antibiyotik gerekli diye biliyorum dilindeki pas ibaresi öyle birşey sanıyorum. Neyse sonuç olarak hiç şurup kullanmadım bilmiyorum hocam. Ama bu kulaktaki duyma sorunu beni tedirgin etti. Şimdi yine illadine başlıyorum ozaman. Makalenizde yada bir mailinizde bactrim şurup gördüm kulak için sizce öyle birşeye gerek varmı bu illadinle kesin çözülürmü. Kalıcı bir hasar kalırmı tedirginim hocam bişey söylüyorum kızım duymuyorum yüksek sesle söyle diyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat