adir bey merhaba, bebeğim doğmadan önce sizin yazılarınızı okumaya başladım. Şu anda 5,5 aylık olan oğlumun 2,5 aylık kontrolünden beri yaşadığımız bir sıkıntı nedeniyle değerli görüşlerinizi almak isterim. Oğlumun bezinde 2,5 aylıkken bir iki kere iltihap görünümlü bir akıntı gordum. Bundan bağımsız olarak bir de daha önce kokmayan bezinde de hafif bir koku aldım. Doktor kontrolü de gelmiş olduğu için hemen gittim. Doktor, oğlumun kliniği iyi olduğu için tahlile gerek duymadığını belirtti. Benim ısrarım sonucunda bizi devlet hastanesinin çocuk aciline yönlendirdi ve orada hem idrar hem de kaka tahlili yapıldı. Sonuçlarda kaka temiz çıkarken idrar da 10-15 lökasit görüldü. Bunun üstüne bize suprax adlı antibiyotiği verdiler. Ve bir de idrar kültürü istediler. Kültür sonucunda da klebsiella oxytoca mikrobu 10000 koloni üredi şeklinde verildi. Ben idrar tahlilindeki nitrit değerinin negatif olması ve oğlumun ateşi ve kusması olmaması nedeniyle ilacı kullanmadım. Biz bir kere daha kültür verdik yine ayni sonuç çıktı doğal olarak. Bu kez bizi çocuk nefrolojisine yönlendirdiler. Bu tahlillerin hepsi torba ile alındı. Oraya gittiğimizde yapılan tahlillerin onlar için bir şey ifade etmediğini sonda ile tekrar idrar almaları gerektiğini söylediklerinde ben buraya kadar dedim ve oradan ayrıldım. Arada hiç tahlil yaptırmadım. Gittiğimiz doktor kilo alımı ve boy uzamasının normal olduğunu söyledi. Eğer enfeksiyon olsaydı büyüme olmazdı diye içimizi rahatlattı. Baska bir doktor (özelde) ile en son 3 gün önce yaptırdığım idrar tahlilinde ise oğlum 5 ay 10 günlük olduğunda ) :
Lökasit 15-20 Eritrosit 0-1 Epitel hücresi 0-1 sonucunu aldık. Nitrit yine negatifti. Ayrıca Demir kullanımına gerek olup olmadığı için hemogram yapıldı. Onun sonucu da şu şekilde(ref. aralığından farklı çıkanları yazdım):
Eritrosit ( RBC). 4,78 ref. aralığı: 3,5-4,7 %Nötrofil. 16,9 ref. aralığı: 43-65 %Lenfosit. 74.1 ref. aralığı: 25-40
Bunlar üzerine doktor sonda ile idrar tahlili almamızı önerdi. Çok geç kalmayalım diyerek. Aynı zamanda oğlum şu anda 6 kg 560 gram ve 69 cm. Sadece anne sütü verdim. Doktor kilo olarak biraz düşük olduğumuzu söyledi. Ek gıdaya kısmen başladık iki gündür. İlk üç ay yaklaşık 800 gram kilo aldık. Dördüncü aya geldiğimizde 600 gram aldık. Bu ay ise 460 gram aldık. Her ayın iki haftasını çoğunlukla daha sulu bir kaka ile geçiriyoruz. Ve bu dönemlerde tırnaklarının çok yavaş uzadığını fark ettim. Bu süreci göz önüne aldığınızda oğlumun sıkıntısına dair yorumunuz nedir. Ve erkek bebek için sonda işlemine şu koşullarda gerek var mıdır? Umarım durumu özetleyebilmişimdir.
Saygılar.
|