Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Penadol

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67347
Tarih: 06 Eyl 2025 Saat 17:40

Konu: Penadol
Mesajı Yazan: orhantugba
Konu: Penadol
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2020 Saat 08:44
Hocam dünden beri sinirden yerimde duramıyorum ama elimden de bişey gelmiyor .. Ben fmf hastasiyim ataklarım bazen şiddetli oluyor ben onu bile evde geçiyorum amann saçma sapan bişey yaparlar bana diye neysee .. 2 gündürde yine karin ağrısı ile birlikte aşırı kas ağrıları eklem ağrıları gelişti bende öyle bir basim ağrısıdi ki gözüm oyuldu sanki ağızdan aldığım ilaçlar fayda vermedi midem de ağrımaya başladı acile gitmek zorunda kaldım fmf hastası olduğumu aşırı eklem baş ağrısı karin ağrısı olduğu nu söyledim damardan ağrı kesici yapayım gideyim dedim .. sanırım serumun içine penadolll!!! Koymuş haberim yok ben zaten ansikiyete hastasiyim nabzım hızlanmaya çok meyilli sonra da korkup yarıda kestik ama olan oldu sakinleştirici taktırdı bu kez de .. anksiyetem yeniden alevlendi .. 2 gündür kalbim kafamda atıyor adeta nabzım iyi gibi ... Hocam size sorum etkisi uzun sürermi ne kadar devam eder ? Uzun sürerse hiç iyi olmaz benim açimdan😢😢😢😢😢

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2020 Saat 12:35
Hocam bir tanesi bile 6 ay yam etki yapıyor diyorlar dogrumudur 😔

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2020 Saat 18:41
Panadol'un; ilac etkisi, 6-8 saat surer. 
yan etkilerinin suresi, sahistan sahisa degisir. 
Sizde problemli oldugunu bildiginiz ilaclari kullanmayin. Her sahis bir degildir. 

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2020 Saat 18:47
Hocam acilde kortizon gibi bir uygulama yapılacağı aklımdan bile geçmedi gerçekten ki kesinlikle kabul etmezdim sadece ağrı kesici zannetmiştim.. 

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2020 Saat 18:50
Yani uzun sürebilir mi hocam ..? Peki be yapmam lazım uzun sürerse herhangibi bir bölüme gitmelimiyim.. 2 gündür kalbim kafamda sırtımda atıyor hissi var ..

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2020 Saat 19:00
Ilk soruda; Kortizon bahsi YOKTU!!! 
Herhalde, ilac reaksiyonu diyerek yaptilar. 
Bir Dahiliye doktoru gorsun. 

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2020 Saat 20:21
Hocam penadol kortizon olmuyormu zaten benimmi yanlış bilgim var acaba?  Ağrıyla gittim penadol arveles buscopan karışımı yaptılar sonra taşikardi gelişince sakinleştirici taktilar.. olay böyle yani .. 

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2020 Saat 20:24
Peki penadol bu kadar taşikardi yaparmı? Alt yapıdaki anksiyeteyi alevlendirir mi ? 

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2020 Saat 02:01
Israrla; "penedol" diye yaziyorsunuz!!!  PANADOL!!! Agri kesici. 
Panadol= Parasetamol.. Tasikardi yapmaz. 
Buscopan: tasikardi yapar. 

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2020 Saat 08:06
Hocam kusura bakmayın gerçekten kafam karıştı 3 gündür çok üzgünüm... şimdi baktım prednolmuş meğerse tekrar özür dilerim...😔 ilaç ısimleri hep birbirine benziyor tıbbi bilgimiz çok fazla olmadığı için karıştırıyoruz hakkınızı helal edin lütfen ...

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2020 Saat 16:25
Hocam siz dahiliye görsün deyince bende aile hakimine gittim dahiliye de sıra bulamadım .. prednol yan etkileri yaşıyorum dedim oda bana kızdı kortizondan neden bu kadar korkuyorsunuz korkacak birşey yok ağrı kesici gibi birşey bir taneden birsey olmaz dedi.. anksiyetem tetiklendi dedim hemen lustral yazdı sepetledi beni başından.. 4 aydır cekiyorum anksiyeteyi 1 haftadır da çok iyiydim hemde ilaçsız kendim atlatmıştım.. başa sardım resmen .. sizin de tavsiyeniz varsa bilmek isterim hocam lustral da kullanmayı düşünmüyorum...

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2020 Saat 18:26
Ne diyebilirim??
Bu kadar CEHALET, ancak Turk Tip Fakultelerinde egitim ile olur..
Prednol NE ALAKA???  Tesiri de en fazla 15 dakika surer. 
AMA, Prednol'un verildigi Serum damardan hizli bir sekilde verildi ise, ani volum yuklenmesi ile carpinti 
olabilir ama bunun da etkisi bu kadar uzun surmez. 
Yatin dinlenin, sik sik az az yiyin.. Sekerli ve nisastali gidalardan kacinin. Hele ac karnina sakin sekerli gida
 almayin. Kahve, Cay, Kola icmeyin ve Cikolata yemeyin. 

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2020 Saat 20:44
Ahhhh hocam ahh işte alt yapıda zaten var benim panik atak anksiyete o anlık nabız yükselmesi alevlendirdi demekki.. dediklerinizi uygulucam allah razı olsun .. güya fmf ataklarında veriliyormuş prednol ! Yahu birde ağzımla söyledim sadece ağrımı geçir gideyim dedim demesem içim yanmaz ... şimdi kalbim kafamda sırtımda atıyor sanki vücudumu sallıyor adeta ağzım kupkuru inşallah bir kaç güne iyi olurum .. 

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2020 Saat 20:48
Bide nabzım 140 lara çıkınca ben sana ilaç alerjin varmı diye sormuştum diyor tabi bende tıp okudum hep biliyorum acil prosedürlerini ilaçları gerçekten evde kalıp ağrıdan bayılsaydım keşke ...allah ellerine düşürmesin..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat