Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aşırı terleme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55165
Tarih: 19 Eki 2025 Saat 03:39

Konu: aşırı terleme
Mesajı Yazan: mecemet
Konu: aşırı terleme
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2016 Saat 14:48
Merhaba hocam. 11 ay 20 günlük bir kızımız var.10 kilo.evimiz normal sıcaklıkta 22-23 derece.ama kızım aşırı terliyor.sürekli kıyafet değiştiriyoruz.saçları hep ıslak.ayrıca demir eksikliği var. Hgb si 11.9 çıktı acaba.aşırı terleme bundan kaynaklanabilir mi?ne yapmamız gerekli? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2016 Saat 19:09
Demir eksikligi YOK!!! 
Sahtekar doktor ve sahtekar Laboratuvar'in tuzagina dusmussunuz..
1- Doktor haybeden, hic gerekmedigi halde, Ortak calistigi Laboratuvara hasta gonderir..
2- Sahtekar Laboratuvar da; cocuk HGB degerinin yanina; ERISKIN 'Referans Araliklarini" yazarak, SAHTE
Rapor verir.
3- Sahtekar doktor da; bu sekilde cocugunuz anemik olmadigi halde, "anemi" teshisi koyarak, abone der.
4- Bundan sonra da artik : Doktor- Laboratuvar-Eczane  ucgeni icinde, doner durursunuz!!!

NOT: 7 ay- 2 yas arasi cocuklarda HGB seviyeleri: 10,5-13.0g/dL
        Kiz eriskinlerde                       "        "       : 12-15 g/dL   dir..
Sakin bu adi tuzaga dusup, kaziklanmayin.. Turkiye'de en yaygin olarak uygulanan sahtekarlik turu
budur..
 Ikincisi de; Idrarda; Lokosit goruldu diye IYE teshisi konulmasidir.

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2016 Saat 22:47
Çok sagolun hocam.peki bu aşırı terlemenin sebebi neler olabilir?ne yapmamız gerekir.

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2016 Saat 07:30
Yapisaldir.. Vardir soyunuzda birisi, cekmistir.
D vitamini aliyormu??? Ilk bir sene: hergun, gunde 5 damla Dvit3 almasi gerekiyor. Almiyorsa, veya bu
dozun altinda aliyorsa, hemen 1 Ampul Dvit3 icirin.
Bu konu ile ilgili eski mailleri de okuyun.

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2016 Saat 10:54
1 yaşa 1 ampul fazla değil heralde hocam.ampulü içildikten sonra damlaya nezaman başlayıp devam edelim.ya da ayda 1 ampul yeterli gelir mi ..ayrıca 5 yaşında bir kızın daha var.ona da  ayda 1 ampul verelim mi?fazla mıdır. 1 yaş ve 5 yaşa miktar ne olmalı.?çok soru sordum mazur görün hocam.

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2016 Saat 19:37
Ilk 1 yas sadece damla veriliyor. Gunde 5 damla...
Ilk yaslarda hizli buyume oldugu icin, D vitamini ihtiyaci fazladir. Yas ilerledikce, D vitamini ihtiyaci
azaldigindan, her yasa 1 ampul vermenin bir zarari olmaz.
Bunlari defalarca anlattim..
Lutfen once okuyun.. Bilhassa, makaleleri oncelikle okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat