Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Görme Problemi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76480
Tarih: 07 Eki 2025 Saat 22:47

Konu: Görme Problemi
Mesajı Yazan: Adeniz
Konu: Görme Problemi
Mesaj Tarihi: 06 May 2023 Saat 18:21
.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 May 2023 Saat 08:26
Son 10 seneden beri, Hacettepe, kendisi imtahan yapıp, kendisi Asistan seçemiyor! Lanet olası YÖK ne 
gönderirse, onları alıyor. Böyle olunca da, Hacettepe'nin eski halinden eser kalmadı. 
Özelde gösterin. 
Esasında, dünya'da gözlük verme işini artık Göz doktorları değil, Optometristler yapıyor. Bu sayede Göz
 doktorlarının iş yükü azalıyor. Ama ne yaparsınız ki, burası Türkiye! Kalitesiz politikacılarla anca buraya kadar.

Mesaj Tarihi: 07 May 2023 Saat 09:37
Hocam özelde göstermiştik sonra size yazdım. Kaşıntı, kızarıklık, çapak şikayetimiz olmamasına rağmen alerji var diyerek Dolte(kortizonlu) ve Emadine damla verdi. 1 hafta sonra tekrar gelin alerji bulanık görme yapar dedi. Sizin bebeklere bile verdiğiz Tobrased kulllansam Emadine ile eş değer olur mu? Yani herhangi bir alerji durumu var ise bunu Tobrased çözümler mi?

Mesaj Tarihi: 07 May 2023 Saat 09:43
Çapak olmuyorsa, hiçbir antibiyotikli damlaya gerek yok demektir. 
Emadine damlayı 5 gün deneyin. 

Mesaj Tarihi: 07 May 2023 Saat 10:39
Hocam peki Emadine günde kaç defa kaç damla kullanmalıyız? Bir de göz açık kullanın dendi ama sizin tarif ettiğiniz gibi her göze ve göz kapalı şekilde pınarlarına damlatıyorum değil mi?

Mesaj Tarihi: 07 May 2023 Saat 13:21
Bu damla biraz özel. Damlatırken göz İÇİNE damlatılması gerekiyor! Göz kapaklarına değmesin.

Mesaj Tarihi: 07 May 2023 Saat 13:24
Hocam ben Tobrased mi alsam o zaman hiç şikayeti yok iken bu özel olan damlayı neden vermiş. Hocam Tobrased hangi durum, Emadine hangi durumlarda kullanılır? Siz gerek görmediğiniz ilaçları sakın kullanmayın dersiniz o yüzden anlamaya çalışıyorum.

Mesaj Tarihi: 07 May 2023 Saat 13:34
" Çapak olmuyorsa, hiçbir antibiyotikli damlaya gerek yok demektir. "
Bu cümle yeterli değil mi?

Mesaj Tarihi: 07 May 2023 Saat 13:46
“Bu damla biraz özel. Damlatırken göz İÇİNE damlatılması gerekiyor! Göz kapaklarına değmesin.”

Hocam siz bunları yazınca Emadine kullanmamı önermişsiniz gibi algıladım. O zaman kullanmıyorum hiç birini. Emadine alerji için reçete edilen bir damla sanırım. Gözde herhangi bir kızarıklık, yaşarma, kaşıntı olmadığı sürece alerjiden söz edilemez değil mi hocam?

Mesaj Tarihi: 08 May 2023 Saat 14:18
Doğru. Gerek yok. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat