Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yesil Kakada kan ve mukus

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53185
Tarih: 21 May 2025 Saat 18:14

Konu: Yesil Kakada kan ve mukus
Mesajı Yazan: ssarioglu
Konu: Yesil Kakada kan ve mukus
Mesaj Tarihi: 17 May 2016 Saat 19:28
Merhaba doktor bey

Daha onceleri kizim ve oglum icin cesitli makaleleriniz ve sorulara  verdiginiz cevaplar ile sizden bircok tavsiyeler aldim. Bunun için öncelikle teşekkür ederim.

Sorum oglum icin. 1 aylik erkek. Doğduğundan beri kakasi mukusluydu. 10 gundur bazen kilcal sekilde bazende gaitaya ufak öbek seklinde bulasmis kanli yesil kakasi oluyor. Cok agrisi oluyor ve ikinarak zorla kakasini yapıyor. Son 1 haftada 3 kere gaita tahlili yaptirdik. Amip yada Parazit rastlanmadi, eritrosit ve bol miktarda lokosit görüldü. Doktorumuz daha tahlil yapmadan 3×1 flagyl verdi. Henüz kullanmadik ve 1 haftadir direniyoruz. Catlak olabilir, alerji olabilir diye dusunuyoruz. Son tahlilden sonra doktorumuz kizdi ve enfeksiyon kronik hale geçmeden kullanin dedi. Ne yapalım sevgili doktor bey. 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 18 May 2016 Saat 14:36
Merhaba doktor bey

Bugun sabah kakasindaki kan her zamankinden fazlaydi bizde hemen baska bir özel hastaneye gittik ve yine kaka tahlilleri yapıldı. 

Gaita Mikrobiyolojisi: kahve renkli sulu mukuslu 5-6 lokosit 1-2 eritrosit görüldü.
Gaitada gizli kan pozitif
Rotavurus antijeni negatif
Adenovirus antijeni negatif

Doktor bize bunun sut alerjisi yada baska bir alerjinin sebep olabilecegini soyledi. Bunun da ancak ankarada cocuk Gastroenteroloji uzmanlari tarafindan tespit edilebilecegini söyledi. Bunun tedavi edilmesi gerektigini ve gitmemiz gerektigini söyledi. Gitmezseniz biogai kullanin ve hangi besinin bu durumu ortaya cikardigini bulmaya calisarak diyet yapin dedi. Sut yumurta gibi gidalardan uzak durun dedi. Bazen cilek bile yapabilirmis.

Sizin yorumunuz ve yonlendirmeniz bizim icin cok onemli.

Saygilar.

Mesaj Tarihi: 19 May 2016 Saat 17:34
Merhaba doktor bey

Musait oldugunuzda yorumlayabilirseniz cok seviniriz.

Teşekkürler.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 May 2016 Saat 18:52
Cok beslediginiz icin oluyor...
Alt Forum yazilarini okuyun.
O aptallarin zannettikleri hastaliklar olsa, cocuk hala dogum kilosunda, hatta altinda olurdu..
Bunlar resmen aptal.

Daha evvel baska bir hasta icin yazdigim cevap:

1- Bu kadar problemli bir cocuk olmasina ragmen, 1.5kg FAZLASI olmasi,  1 aylik iken ki kusmalarinin,
asiri yemege bagli oldugunu gosterebilir.
 EGER; 1 aylik iken: 4.4kg
           2 aylik iken: 5.1kg
           3 aylik iken: 5.7kg idi ise, muhtesem bir kazik yemisiniz demektir.

Mesaj Tarihi: 21 May 2016 Saat 01:40
Merhaba Kadir Bey,

Öncelikle kıymetli cevabınız için teşekkür ederim. Sizden cevap alamadığım dönemde Ankara’dan randevu almıştım ve bugün Gastroenteroloji bölümündeki randevumuza gittik. Süt alerjisi olabileceğini düşünüp süt ve süt ürünleri diyetine girmemizi istedi. 4 tüp kan aldı ve 2 hafta sonrasına gün verdi. Şimdiye kadar 1 tanesi çıkmış. Aşağıda resmini gönderiyorum. Ayrıca size göndermek için bugün aldığımız kakaların resimlerini çekmiştim.

Beslenme ile ilgili diğer çocuklarımızda yaptığımız gibi 2 saatte 1 kere tek göğüs uyguluyorduk. Bu sabahtan beri tam ne kadar verdiğimizden emin olmak için sütü sağıp 2 saatte 1 kere 60 cc vermeye başladık. Kilo olarak normal seyrinde gidiyor diye düşünüyoruz. Doğum kilosu 3.580, 1 aylık kilosu 4.600

gerçekten çok tedirgin ve korkmuş durumdayız. sürekli okuyoruz. okudukça aklımız karışıyor. Sorun ile ilgili yorumlarınızı rica ederken şu 2 soruyuda cevaplarsanız çok seviniriz.
1-     Besin alerjisinde gelen kan hangi organın kanaması ile geliyor.
2-     Kanayan organda enfeksiyon olmaması için Flagyl gibi bir antibiyotik kullanmak gerekir mi?

Mesaj Tarihi: 21 May 2016 Saat 17:26
Bosuna ugrasiyorsunuz.
Sadece ; fazla yemesine bagli olarak kaka sekli degisiyor, o kadar.
Eski mailleri okuyun, goreceksiniz bu kaziklari yiyen ilk siz degilsiniz.
Cocukta Anemi yok ama bu sekilde kan alinmaya devam ederlerse, anemide gelisir.
Ben size ne dedim!!!!  Hasta cocuk, KILO ALAMAZ....

Mesaj Tarihi: 22 May 2016 Saat 22:11
Merhaba Kadir bey,

besleme aralıklarını iyice açtık. çocuk açlıktan ağlıyor artık. susturmak için sürekli kucakta pışpışlıyor yada sallıyoruz. buna rağmen kanlı kaka hala devam ediyor. 
ne yapsak şaşırdık. oldukça korkmuş ve çaresiz durumdayız. mukusda var. flagyl yada biogaia başlasak mı. kızımda popoda çatlak olmuştu. protolog kullanmıştık. fayda etmişti. ondan mı kullansak. ne önerirsiniz.
http://i.hizliresim.com/PMYG7O.jpg -
http://i.hizliresim.com/PMYG7O.jpg - http://i.hizliresim.com/PMYG7O.jpg

teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 23 May 2016 Saat 18:33
Flagyl; Dizanteri ilacidir.. Dizanterilerde; bu kadar bol kaka olmaz. Guvercin pisligi kadar, mukuslu, bazen
kanli kakalar cikar ve yapmadan evvel asiri ikinti-sanci olur.

Bu durum birde bu yastaki cocuklarda; Antibiyotik kullanilirsa olur..
Beslenme aralarinda; Elma suyu icirin.

Mesaj Tarihi: 27 May 2016 Saat 19:13
Merhaba degerli hocam

Kanamalar gunde 1e indi. Allah razi olsun. Elma suyunu gunde 1 cay kasigi veriyorduk ama sanirim az veriyoruz. Ne kadar kullanmaliyiz.

Birde cocuk ac kaldigi icin cok agliyor. Salliyoruz, pispiliyoruz, arabada gezdiriyoruz, fon makinesi, elektrik süpürgesi... elimizden geleni yapiyieuz. Gazını yada kakasini yaparkende cani yaniyor. Bununla ilgili tavsiyeniz olur mu?

Mesaj Tarihi: 27 May 2016 Saat 23:49
Gordugunuz; kanama filan degil.. Cok yemekten olan bir durum.. Sabirli olun.
Elma suyunu, 3x100ml verebilirsiniz. Bilhassa gereksiz zamanlarda aciktiginda kullanin.

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2016 Saat 19:43
Merhaba Kadir bey,

alerji testi sonucuda çıktı. Tahmin ettiğiniz gibi süt alerjisi yok. aşağıda resmini gönderdim.

yalnız şöyle bir durum var. emzirmeden önce yaklaşık 20 cc sağıp, sağdığımız sütü vermeden emzirirsek kakada kan olmuyor. önsütü dün ve bugün sağmadık. bugun kakada kan vardı. denk gitmişte olabilir. bu konuyu yorumlayabilir misiniz?

artık hiçbir doktora gitmiyoruz. dediğini gibi az emzirmeye ve elma suyuna devam ediyoruz. 20 günde 100 gram almış. normalde 500 gram civarı alması lazımmış bu aylarda. şu an 1.5 aylık. Bu durum bizi üzüyor ama sabretmek ve devam etmekten başka çaremiz yok.

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2016 Saat 18:59
Size; Ilk gunden beri anlatmaya calistigim bu sahtekarlik seklini tam 10 seneden beri anlatiyorum...
Kimsenin dinledigi yok. Herkes bu cok ; "Ilgili, alakali" doktorlara inaniyor, bana inanmiyor.
Az yedireceksiniz, zorlamayacaksiniz, hepsi bu...
Hasta olan cocuk; kilo alamaz..
O kadar parayi bu sahtekarlara sactiniz, sizler o kadar uzuldunuz, bebek, sikinti cektide ne oldu??

Simdi artik Cocuk doktorlugu cok sacma-sapan bir hal aldi.
- Gordukleri her Lenf ebzine, Tomografi ve US cektiriyorlar.
- Oksuren her hastaya; Astim, Bronsit, atessiz Zaturre gibi teshisler koyuyorlar.
-Gordukleri her dokuntuye; allerji diyorlar.
- Cocuk ve bebek Kan degerlerinden haberleri yok, sonuclari eriskin Referans araliklari ile mukayese
ediyorlar.

Senelerden beri Saglik bakanligi basta olmak uzere, bunlarin sulalerinin ipligini pazara cikardigim halde,
hic itraz eden varmi???
Sadece arkamdan, kendi aralarinda, beni cekistirip, hakaret editiyorlar.
Enteresandir, bunlarida gene kendi arkadaslari bana ispiyonluyorlar..

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2016 Saat 16:52
Merhaba Kadir bey
2 aylik kontrolunden geldik. Kalca cikigi testi yaptilar. Sorun yok. Kilosuna baktik. Dogum 3600, 1. Ay 4800 simdi 5000. Az beslemeye basladigimiz son 1 ayda 200 gram almış. Ayrica az beslediğimiz için cok agliyordu. Gobek fıtığı olmuş. Birsey yapmaya gerek yokmuş, takip edecegiz, kendi gecer dedi doktor. Sadece ağrı yapar ağlar dedi. Agrisini hafifletmek icin bir oneriniz var mi?

Tesekkurler 

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2016 Saat 21:03
Erkeklerde; kalca cikigi olmuyor.
Gobek fitigi agri filan yapmaz. Dogru;  kendiliginden gecer.
Ac birakmayin, aglatmayin ama bilinki bu kaka hastalik kakasi degil.

Mesaj Tarihi: 21 Haz 2016 Saat 17:13
Merhaba Kadir bey,

2 aylık bebeğimiz. arada sırada hem nefes alırken hem nefes verirken boğazında hırıltı oluyor. kakasıda aşağıdaki gibi. sanırım balgam kaka ile atılıyor.
Bu durumda herhangi bir test yaptırmamız gerekir mi? Balgam konusunu nasıl çözebiliriz? Nebulizatörüm var. Acaba boş serum ile buhar verip rahatlatsam mı?

Mesaj Tarihi: 21 Haz 2016 Saat 20:57
Kemik olsa, barsaklarda erir... Balgam nasil diski ile atilir!!!
Siz ne bakiyorsunuz, Turkiye'nin aptal doktorlarina... Onlar balgam ile Kalin barsak ifrazatini ayni sey
zannederler...
Normal musluk suyu ile sicak su buhari uygulayin. 
Buhar ile tuz verilmesi ANCAK; Nebulizator tipte buhar ureten
cihazlarda olur. Yoksa, normal tencerede kaynayan suyun buharinda tuz ne gezer!!!
Bu tip uygulamaya da; bir tek Kistik Fibrosis hastalarinda gerek vardir.

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2016 Saat 07:40
Merhaba Kadir bey,

oğlum 2 ay 19 günlük. 2 - 3 gündür ateşi var gibiydi. Balgamlı kokusuz şekilde bu süre içerisinde kusmaları oldu. Çocuğu dışarı çıkarmıyoruz ama evin içi de sıcak olduğundan sıcaklardan olabileceğini düşündük. Önemsemedik fakat takip ettik. Dün akşam gerçekten ateşi çıktı. 37.5 civarı seyretti. Yazılarınızı takip ettiğimiz için havale endişesiyle soğuk kompres uygulamadık. bol bol emzirdik. biliyorsunuz ilk ay fazla emzirdiğimiz için kakada kan sorunumuz olmuştu. fakat ateşe karşı tek silahımız bu şu anda. Gece ateşi düşmeyip 38 civarına gelince özel bir hastanenin aciline gittik. şansımıza bizi Ankaraya sevk eden çocuk doktorumuz nöbetçiymiş. Kulak boğaz ciğer kalp dinledi normal dedi. idrar ve kan tahlili istedi. 2 tüp kan alınacakmış. Kan tahlilini biz istemedik. Biliyorsunuz Ankara'da gereksiz yere 4 tüp kan almışlardı. sizde çocuğu anemi yapacaksınız diye kızmıştınız. İdrar tahlili temiz çıktı. PH 7 SG 1002, diğerleri normal. Viral olabilir takip edelim dedi. ilaç vermedi. Verse de almayacağımı anladı sanırım. Eve geldik. Ateş devam ediyor. bebeğimiz huzursuz. Çare sizde, ne tavsiye edersiniz doktor bey?

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2016 Saat 17:57
SAKIN, ilac vermeyin, muhtemelen arkadan ishal gelecek...
Vay insafsiz....2 tup kan alacakti ha!!!
37.5 ates  sayilmiyor.. Ayrica da, emzirin.. Yesil kaka yaparsa yapsin.. Nasil olsa isin aslini-feslini
biliyorsunuz.

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2016 Saat 18:56
Merhaba Kadir bey,

İştahsız olduğu için ishal başladığında Çinko ve Probiyotik takviyesi gerekir mi? Bu konuda tavsiye edeceğiniz bir ilaç var mı?

Teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 29 Haz 2016 Saat 02:31
SAKIN ha!!  Bu kadar aptalca uygulama dunyada yoktur..
Hastaligi gecince, istahi yerine gelir.

Mesaj Tarihi: 29 Haz 2016 Saat 06:58
Tesekkurler Kadir bey. Beklediginiz gibi Kaka yesile döndü hafif ishal. Ates cok azaldi. belli belirsiz. Yine emzirmeye 2-3 gun devam ederiz. Duzelince eski tempomuza döneriz. Tekrar cok tesekkurler doktor bey.

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2016 Saat 08:26
Merhaba Kadir bey,

Oğlumuz 2 ay 23 günlük. ön alt dişleri çıkmaya başladı. şu an sivilce şeklinde. çok erken diş çıkartıyor. yazılarınızı okudum bu konuda tereddüttüm yok. sorun geçmeyen ishali ile ilgili. yaklaşık 10 gündür ishali çok sulu ve köpürterek yapıyor. acaba bu durum tahlil yaptırmak, bir şekilde müdahale etmeyi gerektirir mi?

Bu arada bol bol emzirmeye devam ediyoruz. kaka arada yeşil oluyor, arada sarı. kan yok şükürler olsun.

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2016 Saat 08:35
1- Tahlil filan gerekmez..... Aranmayin.
2- Dis ciktigindan eminmisiniz?? Bazen dis etinde o sekilde "tukruk kistleri' belirir, 3-5 gun sonra da aniden yok olurlar.
Ayricada; sut disleri cikarken, ne ishal, nede ates veya hicbir araz vermezler. Turk cocuk doktorlarinin
uydurmalarina kanmayin. Yazilarimi okuyun.

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2016 Saat 22:16
Merhaba Kadir bey,

Bugün 3 aylık kontrole gittik. A:6 kilo - B:61 cm - K:41 cm. Herşey yoluna girdi çok şükür. Kolik ağlamalarda bitmek üzere. Uzun süredir kakada kan görmedik. Sayenizde ışığı gördük artık. Çok teşekkür ederiz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat