Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İYE

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48016
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 15:42


Konu: İYE
Mesajı Yazan: leylim
Konu: İYE
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2015 Saat 16:52
Kadir Hocam,

Çok acil sizden yardımlarınızı rica ediyorum. Kızım gece 2'de başlayarak 1 saat boyunca 15 dakikada bir kusması üzerine (en son safra kusuyordu) hastaneye götürdük, serum takıldı ve kan tahlilleri yapıldı. Bunlarda bir enfeksiyon çıkmadı. Daha sonra kendi doktorumuza gittik ve idrar ile dışkı tahlilleri de istedi. İdrarında aşağıdaki değerler çıktı:
 
Nitrit: Negatif
Lökosit: 26 (Ref: 0-5)
Eritrosit: 101 (Ref: 0-8)
Kültür sonucunda 100.000 koloni/ml Escherichia coli üredi.

Suprax şuruba başladık. Kusması halen geçmedi, her yediğini kusuyor. 
Sizin forumdaki cevaplarınızdan nitrit negatif ise İYE değildir yazdığınızı görünce kafam çok karıştı. Eğer İYE değilse bu denli kusmaya neden olacak ne olabilir? Lütfen çok acil cevabınızı bekliyorum.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2015 Saat 18:39
Arkadan ishal gelecek..
IYE ile hic ama hic alakasi yok.. Anlayamadim gitti.. Bu Cocuk doktorlari bu kadarmi CAHIL, yoksa biliyorlarda isin pustlugunu mu yapiyorlar???

Kultur sonucunda; 100,000 koloni uremeside, isin raconudur.. ayni laboratuvara cocugun idrari diye; "Idrar gorunumude, cay suyu" gonderin, onda bile evvelAllah; 100,000 koloniyi uretirler.
Bakin; cok enteresandir; 100,000 koloni; sinirdir. Bunun alti disardan mikrop bulasmasi demektir, tedavi gerekmez. Ama ne hikmetse, Turkiyedeki Laboratuvarlarda hep; 100,000 koloni urer.. Bu sekilde; Laboratuvar hem kendini emniyete aliyor, hemde doktora (anlastiklari gibi) canak rapor vermis oluyor.. .

Sakin ilac/Antibiyotik vermeyin..
Eger; ishal basladigi halde, kusma devam ederse, bu Rotavirus gibi Viral bir ishal demektir, 1 hafta surer, tedavisi yoktur. Sadece susuz kalmasini onlemek yeterlidir.


Mesajı Yazan: leylim
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2015 Saat 10:21
Kadir Hocam,

Çok teşekkür ederim cevabınız için. 2 gündür kullanıyorduk ama bugün hemen kesiyorum antibiyotiği. Sizin yanıtlarınızdan okuduğum kadarıyla dün akşam aktardan yaban mersini kurusu almıştım. Kendisini yemediği için suyunu kaynatıp içirmeye başladım. Faydası olur mu yine de?
İshali çok hat safhada değil ama yine de kakası sulu bayağı. Çok az yedirip bol su içirmeye çalışıyoruz. Sizin önereceğiniz başka birşey var mıdır?
Ayrıca kıymetli bilgilerinizden faydalanmak için başka birşey daha sormak isterim size. Kızımın bu kusma sıkıntısı uzun süredir devam ediyor aslında. Tabi bu raddede değildi ancak bazı öğünleri kusuyordu devamlı. Fazla geldiği için kustuğunu düşünüyorduk ancak yine bir gün şimdiki gibi tüm yediklerini kusmaya başladı. Bunun üzerine İYE teşhisini koyan aynı doktora gittiğimizde kusmasını önlemek adına bir ilaç verdi ve sonra da reflü olduğunu söyleyerek bize lansor verdi. 4. ayımız lansor içeli. Doğruya doğru kusmaları hemen hemen yok oldu diyebilirim. Bununla ilgili de yanlış mı yapıyoruz acaba?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2015 Saat 21:51
Iye yokki, niye "Yaban mertsini" veriyorsun??
Gerektiginde, aynen yaptiginiz gibi suyu bile etkilidirde, su anda gerek yok...

Ishal ile kusmanin bereber olmasi, Norovirus veya Rotavirus gibi gir enfeksiyona isaret eder. Tedavileri yoktur, 1 hafta surer..
SAKIN; Antibiyotik kullanmayin.


Mesajı Yazan: leylim
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2015 Saat 22:15
Tesekkur ederim hocam kiymetli bilgilerinize, ilaci kestim. Ayrica bugun ishal tam olarak basladi ve kusmasi da kesildi es zamanli.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2015 Saat 23:05
Gordunmu!! Bakteriel bir ishalmis, en gec 2-3 gunde iyilesecek. Bu satten sonrada bir su kaybi OLMAZ...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat