Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Emzirme aralıkları

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62318
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 06:00

Konu: Emzirme aralıkları
Mesajı Yazan: Didemlisa
Konu: Emzirme aralıkları
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2019 Saat 14:45
Hocam kızım 3. ayını doldurdu. Sizle daha önce konuşmuştuk 4 ya da 5 demiştiniz emzirme sayısını ancak kızım 2 ya da 3 saate bir emmek istiyor ve kısa emiyor sonrasında tekrar gaz Hickirik pisik derken uykuya anca dalıyor. Emzirilmedigi zamn aranıyor ve bağırıyor. Bilmiyorum dediginiz gibi bu aralığı 4 5 e nasıl çekeceğim. 
Bir diğer konuda rotavirus aşısı diğer aşılarla arasında 1 ay olmali demiştiniz. Verem ve zatürre aşıları ile de mi aralarında bir ay olmali yoksa rotavirus 2 . Dozumu bir ay sonra olmali . 
Teşekkür ederim  

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2019 Saat 20:09
Rotavirus asilari ile ilgili makalemi okusaniz, beni bu zahmetlerden kurtarmis olurdunuz!! 
Verem asisi haric, BUTUN asilar, (Humoral bagisiklik ile calistiklari icin) en az 1 ay aralarla yapilirlar… 
Verem asisi bir istisna olup; "HUCRESEL bagisiklik"  ile calistigi icin, diger asilarla olan ara suresinin bir 
onemi yoktur.  Bu bilgiler, Turkiye'deki Tip fakultelerinde ogretilemez, zira hocalari bile bilmezler. 
Rotavirus asisinin Ikinci dozu da, en az 1 ay ara ile yapilmalidir.  Son dozu; 8,5 aydan once yapilmalidir.

Anne memesi ile suni Beslenme farklidir.. Anne memesi tek basina veriliyorsa, cocuk istediginde verilir.
Diger beslenme cesitlerinde; 
Dogum- 1. Hafta: 6-10 defa
1. Hafta- 1. Ay   : 6-8 defa
1.ay - 3. ay       : 5-6 defa
3. ay - 7. ay      : 4-5 defa
7. ay - 9.ay       : 3-4 defa
9. ay - 12. ay    : 3 defa 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat